2014

Som ni kanske sett så slutade dagboken för 2013 den 27 nov. Det berodde på att vi drabbades av den största mardröm som en förälder kan drabbas av. Vår son avled den 30 nov. 42 år gammal. Som ni förstår, så kanske jag inte orkar skriva alla dagar. Jag skriver så ofta jag bara orkar.

Suck......så var det dags igen......

30 dec. kl. 18.00

Så har vi  då äntligen fått vinter......med 3 dm snö och minusgrader. Blev kallare och kallare......hm......-20 i flera dagar. Skönt, tänkte jag, med riktig vinter.......hm......imorse slog man upp ögonen.....öh......gnuggade ögonen......det kan inte vara sant......jodå, +grader och frampå dagen REGN! Det här är ju inte klokt! Jaja, vad är väl en riktig vinter.......visstja, var visst Askungen som sa nåt liknande. Hörrni......ta det lugnt på nyårsafton så Ni slipper sitta och hålla i huvudet på nyårsdagen! Och tänk på djuren......ge fan i fyrverkerier!!!!  GOTT NYTT ÅR! Vi syns 2015!!

19 dec. kl. 22.00

Äntligen! Igår fick vi lite snö, inga massor precis, men det blev i alla fall lite ljusare och man ser inte gräsmattan nu. Solo tycker det är ljuvligt.......han rullar sig så fort han hinner! Lite julstämning blev det ju, trots allt. Jag varvar kakbak med målning och sättande av panelskivor. Blir nog bra när det är färdigt, men jag hade ju kunnat valt en annan tidpunkt för renovering. Men, so what, det blir jul ändå. Just det, jag var ju till Stockholm förra helgen, men inte är det som då Billie och jag var som mest i farten. Då var det ju så mycket folk och hundar så man kom knappt fram kring utställningsringarna. Nu var det ganska glest med både människor och hundar. Tyvärr, får man väl säga, men det börjar nog bli för dyrt med en sån hobby för gemene man. Men det var kul ändå, fick ju träffa gamla bekanta och koppla av. Nu frestar sängen.... natti!

11 dec. kl. 22.15

Tänkte man skulle få in en fin "snöbild" här........men icke! Det är så tråkigt väder så det är inte sant. Men jag vet när det kommer snöoväder.......till helgen.......för då ska jag iväg till Stockholm, ska kolla in utställningen i Älvsjö.......utan hund.......ska bli sååå skönt att mingla runt och träffa bekanta. Åker imorgon och gör ett stopp i Gävle hos världens bästa Brita och hennes familj. Blir skönt att få koppla av ett par dagar. Ända molnet är väl att det brukar bli oväder den här helgen nästan varje gång jag åkt ner på den utställningen. Men jag har ju en co-pilot med mig (Gunilla) så det ska nog gå bra. Trevlig Lucia på er!!!!!

6 dec. kl. 22.40

Nog är man väl ganska puckad? Jag har börjat renovera ett rum, lagom till jul! Som om man inte har annat att göra! Men har jag satt båten i sjön får jag väl se till att ro den i land. Men jag behöver ha mycket att göra för att inte dom dystra tankarna ska ta så stor plats, om ni förstår vad jag menar. Hundarna tycker väl att matte är tråkig men det kan inte hjälpas. Önskar det kom lite snö nu så vi får ta sparken på våra motionsrundor......det tycker ju både dom och jag är roligt. Får väl dansa snödansen........

Här vilar vår älskade prinsessa Sara

29 nov. kl. 21.45

Nu är de hemska dagarna här......ett år sedan jag pratade med min son och sen samtalet kom från sjukhuset. Usch, mår skit just nu, allting spelas upp i huvudet igen. Hoppas det blir bättre, det sägs att första årsdagen är värst. Mina älskade hundar har det oxå jobbigt, i alla fall grabbarna, dom känner ju av när jag mår dåligt. Solo har ju alltid varit tuff, men ack, så känslig han har blivit. Annars lever Mia i sin egen lilla tysta värld, hon har det nog väldigt tyst och lugnt, men jag får för mig ibland att hon känner sig ganska ensam utan Sara. Lilla gumman, du är ju oxå speciell. Nu ligger dom fyrbenta utslagna vid soffan och känner sig nog ganska tillfreds. Ska ta mig samman och försöka göra lite jul här hemma, trots allt.

19 nov. kl. 20.00

Tiden rusar! Här är och har varit så rörigt så det är inte sant. Hantverkarna har hållit på att byta fönstren i snart 2 veckor. Suck.....stökigt som bara den. Jag hatar att ha stökigt omkring mig. Men dom har lovat att det är klart imorrn......hoppas det. Annars har grabbarna börjat slappna av nu.......höglöpet är slut, tack och lov. Solo fattar som vanligt ingenting.......öh.......slutat löpa......kan inte vara möjligt.......bäst att försöka ändå. Men mammas nallebjörn Victor han fattar direkt.....han är underbar den gossen!

11 nov. kl. 15.00

Har som vanligt varit dålig på att skriva här......har känt och känner mig lite låg just nu. Årsdagen för vår sons bortgång närmar sig och det känns så förtvivlat tungt. Men dagarna går ändå av nån konstig anledning.......kanske på grund av mina älskade hundar, som tröstar mig i alla lägen. Idag fick vi en riktigt lång och skön promenad i strålande höstsol. Den döva damen löper nu, så grabbarna är lite på tårna.......inte riktigt i höglöp......men nära på. Märker ju när det är dags , för då slutar Victor att äta och i morse åt han. Får väl se hur det går ikväll...........

4 nov. kl. 14.55

I torsdags åkte jag och hundarna upp till sjön och hade en liten ceremoni för Sara. Pratade lite med henne och grät en tår när jag strödde ut hennes aska. Därefter drog jag upp båten på land och tog hem årorna för vintern, tur......idag är det snöväder. Det var så mycket vatten när vi kom dit så jag fick slita hund med att tömma båten........har aldrig varit med om att det varit så mycket vatten. Trodde nog att hundarna skulle bada en sista gång.......men......huu......dom tyckte nog det var för kallt......dom gick bara i tills det nådde magen, sen fick det vara. Hade jag haft en dummy att kasta hade dom förmodligen simmat ut och hämtat den.

Vår lilla prinsessa Sara, sov gott!

29 okt. kl. 21.45

Nu tror jag vädergudarna har fått fnatt! Igårkväll vid 22-tiden var det +15.......alltså, varmare än det var på midsommarafton! Så det är bara att fortsätta cykla. Hundarna är glada i alla fall. Haha.....blir så full i skratt (kanske elakt) åt Mia......hon springer på som sjutton, men hon sneglar med jämna mellanrum mot mig, för att se om jag kommer........förmnodligen är det cykeln hon håller koll på.......hon hör ju inte om jag kommer. Lilla gumman, undrar vad som rör sig i ditt lilla huvud nu när det är alldeles tyst runtomkring dig? Tror ni att hon lider av det? Svårt att veta......funderar ständigt på det.

25 okt. kl. 22.00

Atjoo, atjoo......det tar visst aldrig slut. Fortfarande flunsig, men är åtminstone på benen. Tog min första korta promenad med Mia och Solo idag, Victor är på "kollo" hos min dotter över helgen. han behöver komma bort från sin matte ett par dar. Saknar honom som sjutton......den goaste hunden i världen. Som sagt, första promenaden på nästan en vecka. Skönt att det börjar bli bättre. Solo tycker ju att hans matte är världens tråkmåns!

22 okt. kl. 14.58

Hmmm......har visst varit lite slö igen! men dom senaste dagarna har jag i alla fall giltigt förfall......har varit däckad ett par dar i världens influense......har inte varit så dålig på åratal, om nånsin. Idag känns det lite bättre, peppar peppar, men fortfarande dålig. Hundarna tycker ju att matte är tråkig som bara den, men vad gör man? Mia kanske inte lider så mycket? Hon hör ju inte så hon sover mest hela dagarna i alla fall. Lilla gumman, ser så förvånad ut när man väcker henne.......ööhh.....vad vill du?

15 okt. kl. 13.45

Nu har jag nog cyklat sista gången för i år med hundarna. Huu...var riktigt kyligt idag. Nu är det vantar och mössa som gäller. Fan oxå....jag har vägrat vinter så länge som möjligt, men nu får man nog acceptera att vi är på väg dit. Mia har hämtat sig nu från förlusten av sin "sovkompis". Men, har jag talat om att hon är döv? Jodå, hon verkar inte höra nåt, inte ens visselpipan. Så numera kör vi med teckenspråk. När jag vill hon ska gå in får jag söka ögonkontakt med henne och visa med gester vad jag vill. Då kommer hon. Lilla gumman, måste vara jobbigt! Ligger hon och sover får jag gå fram och peta på henne, först då reagerar hon. Men i övrigt är hon jättepigg!

13 okt. kl. 19.25

10 dgr har gått sedan Sara somnade in. Vi saknar henne, framförallt gjorde Mia det dom första dagarna. På kvällarna när hon skulle lägga sig för natten var hon väldigt orolig. Hon gick omkring och kollade alla bia-bäddarna, men antingen var dom tomma eller också låg nån av grabbarna där. Hon och Sara klämde ju alltid ner sig i samma bädd när dom skulle sova på kvällen. Mia var riktigt rådvill, provade till slut att klämma ner sig med Victor......hmmm.....då tyckte han det blev för trångt så han steg upp. Så då fick hon traska runt ett tag igen. Men till slut kom hon till ro och nu har hon slutat leta. Var riktigt tragiskt att se. Men nu är hon sitt gamla jag igen som tur är.

 

Kolla in läpparna!

6 oktober kl. 19.25

Så har några jobbiga dagar passerat. I fredags, den 3/10, fick Sara somna in. Hon hade en vaginal tumör som växte väldigt fort och vi beslöt att bespara henne en sån stor operation som det innebar att avlägsna tumören (om det skulle gå, ingen garanti). Hon somnade in med huvudet i mitt knä och Mia som stöd. Mia var inget stöd precis, hon tyckte det var jätteläskigt, men Sara kände väl hennes närvaro i alla fall. Sen hämtade jag in grabbarna för att dom skulle veta vart hon tog vägen. Dom hade ju tyckt att hon luktade löp pga tumören, antar jag. Solo han fattade ingenting, tyckte hon var lika mysig som vanligt, men Victor, professorn, han fattade på en gång. Gick fram och slickade henne på nosen, nosade lite, gick sen raka vägen till dörren. Den grabben är förståndig, han. Det är sorgligt, så klart, och vi saknar henne, men vi har numera ett annat perspektiv på sånt här, efter vad som hänt oss, som ni kanske förstår. Sov gott lilla prinsessa!

25 sept. kl. 14.55

Shit! Nu fick man en avhyvling igen! Fattar inte att jag inte hinner med mig! Men det har varit mycket, med målare som sprungit omkring och ska ha markservice, men nu är det lugnt. Ända till veckan, då kommer fönstren som skall sättas in. Dessemellan har jag varit ute med hundarna, tränat Solo.....puh......gör så gott jag kan. Nu är det nog slutbadat i alla fall.....flera nätter med minusgrader, så det är väl dags att ta upp båten. Nån som undrar vilken färg huset fått? Beige med vita knutar, blir riktigt bra, tror jag.

6 sept. kl. 22.00

Fortfarande ett underbart väder! Otroligt! Har hunnit med att plocka 10 lit. lingon......tar med mig plockaren när jag är ute med hundarna.....och vips så har man en liter. I torsdags var vi ett stort gäng som tränade uppe vid sjön, jättekul. Solo skötte sig med den äran, hmm.....det är bara vid prov matte blir "konstig". Får försöka skärpa mig. Får inbilla mig själv att det bara är en träning. Har jag berättat att vi har målare här? Vi får huset ommålat, puh. Får och får.......kostar förstås. Lite stökigt bara, gillar inte det......men det behöver göras. Solo tycker det är toppen! Människor!!!!!

3 sept. kl. 17.15

Ahh......vilka sensommardagar! Idag var jag upp till sjön och rodde för att hundarna skulle få simma.......kanske snart slut på det. Vintern närmar sig, huu! Så nu tar vi vara på alla fina dagar och är ute i skog och mark......så fort vi kan......den dj-a älgjakten är igång!  Passar på så fort dom inte jagar här, idag gjorde dom inte det, som ni förstår. Dom skjuter ju på allt som rör sig! Undrar ni hur det gick på jaktprovet? Haha.....en fet O:a med hp!!! Jag bröt provet efter lite strul med första vattenmarkeringen och det svåra sökfältet. Kände att mitt humör började svikta och då var det bäst att bryta istället för att börja bråka på Solo. Han kände ju direkt att jag började bli irriterad! Så det är bara att ta nya tag!

29 aug. kl. 19.40

Bäst man skriver igen, innan man får påbackning!!! Vad ska jag skriva? Hmm.....tränar på med Solo......starten närmar sig. Han har varit jätteduktig nu dom senaste träningarna, men man vet aldrig. Prov är prov och träning är träning.......han har ju en matte som blir såå nervös, så han har det inte lätt, stackarn. Matte blir ju så konstig då, uppför sig inte alls som hon brukar. Men sköter Solo sig som på träning så ska han absolut få ett pris. Huuu! Hur fan ska vi fixa detta? Hjälp!!!!!!

21 aug. kl. 15.00

Nu får jag skärpa mig!!! Ute i blåbärsskogen idag......fick ett samtal från en av mina trognaste besökare på hemsidan......fick bassning för att jag inte skrivit på länge! Hm.....vet inte riktigt vad jag ska skylla på......kanske på Solo.....han får ju för allt annat, så varför inte! Sanningen är väl den att dels har jag varit slö, men jag har oxå koncentrerat mig på Solo......ska försöka starta honom på jaktprov.....huuu! Blir nervös bara jag tänker på det. Får han inte pris blir jag väldigt besviken, annars är jag glad för det som blir. Sköter han sig som på träning bör det gå. Ni får väl hålla tummarna!

10 aug. kl. 22.15

Nu har vi klarat av ett workingtest......och det gick ju över förväntan. Han skötte sig bra, Solo. Med tanke på att vi nollade en station och ändå fick ihop 62 poäng av 100. Helt ok. Nu är vi inne i en period med träning på avlämningar från vatten. Idag gjorde Solo det klockrent.....gäller att vara konsekvent.......och det kan jag inte säga att jag varit förut.....har slarvat när alla 4 varit med, men inte nu längre. Accepterar inte slarv  i något läge.....och se. det lönar sig. Vi går mycket i skogen nu.....är ju blåbärstider......och jag kan fan inte låta bli bären! Är nog ett beroende.....plocka,plocka,plocka.....                        

                          Hemma i våran sjö, underbart med vatten!         

                    2 aug. kl. 20.45

Hipp, hipp, hurra! Victor fyllde 7 år igår, så det blev tårta.......princess, men vi döpte om den till prince. Tänk att jättekullen nu är 7 år! Helt otroligt. Imorrn ska vi, Solo o jag, på working test! Ska bli kul!

Utsikten från stugan

Lite snett fotat, men här är stugan vi bodde i på semestern

Hundarna badar i Siljan

28 juli kl. 22.00

Då är man hemma i vardagen igen! Har haft några helt underbara dagar i Dalarna med mycket bad och ett strålande väder. Har bara haft det lugnt och skönt på dagarna. Hundarna har haft ett himmelrike med bad varje dag.......har fått sprungit lösa. Värdinnan har ital. vinthundar och en bordercollie. Victor o Solo bara tittade på dom små hundarna och brydde sig inte om dom. Dom hade jättekul med bordercollien Ida. Hon vallade in oss  så fort vi simmade. Jättegullig hund! Synd att det är över, hade kunnat stanna längre. Håller på att ladda ner alla bilder därifrån, så det kommer fler.

21 juli kl. 22.10

Ahhhh......äntligen! Semester! Jag, min dotter och Solo o Victor, förstås, befinner oss i vackra Dalarna........närmare bestämt i Nusnäs. Hyr en liten stuga på en privat sjötomt!! Helt underbart. Sitter ute på verandan och skriver det här. Imorgon blir det ett dopp........ca 25 m till stranden. Gissa om det känns skönt!  Victor ligger framför bron och sover och Solo framför mina fötter. Går nog ingen nöd på dom......hoppas bara Solo  sover länge imorrn. Men han hörde väl att jag sa att det blir bada av imorrn och väcker mig, eller oss, redan i ottan.

Solo i arbetstagen

9 juli kl. 22.15

Puh, inte klaga men.....klarar inte riktigt av den  här värmen. Jag tror hundarna har tyckt det varit jobbigt idag även dom. Tog med dom upp till sjön ikväll så dom skulle få svalka av sig. Men det vete sjutton om dom blev så svala.....vattnet kändes ljummet. Annars har det inte varit mycket aktivitet idag förutom att jag tog mig i kragen och hälsade på en vän som jag inte träffat på många år. Vi satt ute i skuggan och fikade (tur det, annars hade jag nog flutit bort) och hade  det trevligt. Om du läser det här Vivi, så glömde jag ta din mailadress. Min hittar du här på hemsidan. Puh.......tror jag sover ute i natt!

3 juli kl. 22.55

Dagarna bara försvinner! Har varit lite slö ett tag, men har haft lite jobbigt, Har i alla fall varit upp till sjön med hundarna ett par ggr. Igår tog vi en roddtur, jag rodde förstås...haha. Dom svarta hängde på, speciellt Solo som inte räds åror eller nåt. Vi gick iland på en udde och vad hittade jag där? Nåt som fastnade runt mitt ben......en nylonlina.....började reda upp det och se där.....i slutet satt ett jättestort fiskedrag! Grrr......blev lite förbannad på folk som inte kan hålla reda på sina grejor. Tänk om nån av hundarna fått draget i tassen t.ex.? Och folk gnäller över lite hundskit!

29 juni kl. 11.15

Var på styrelsemöte igår hos Lena E. Hon bjöd på en alldeles suverän lunch! Rökt sik, rökt lax med röra tll, sallad, kokt ägg och räkor, mmmm.......så dj..a gott! Karolina bjöd på tårta som efterrätt! Snacka om frosseri! Därefter åkte vi iväg och tränade hundarna på vatten. Gick hyfsat......ni vet......nya ställen, nya hundar....blir ju lite annorlunda än dom är vana vid. Hälsosamt! Åkte hem med nöjda hundar och mattar efter en mycket trevlig samvaro! Idag blir det regnställ på inför promenaden!

25 juni kl. 22.00

Så är då midsommar över.....midsommar? Hm, snarare midvinter, förutom ljuset då. Har ju varit så kallt så det har varit yllekalsonger på, mitt i sommaren! Är fortfarande lite kallt, men är i alla fall uppehållsväder. Ja, just det, inte nog med att det varit kallt, varit väldigt blött oxå, kanske på många sätt, men jag menar vädret. Igår var det uppehåll så Gunilla och jag, Saga o Solo, åkte upp till sjön och tränade. Inga problem för nån av dom med markeringar på vatten. Dom klarade t.o.m varsin dirigering på vatten. Bra gjort, eftersom ingen av dom provat det förut. Kul, när det blir en lyckad träning! Tack för en bra dag, Gunilla!

18 juni kl. 20.20

Glömde berätta om ormbettet! Ute på cykeltur med hundarna......Mia ligger ju alltid i täten. Får se henne studsa rätt upp i luften och hörde henne fnysa......slog med tassen på nosen. Då förstod jag vad som hänt.......och där låg huggormen och fräste. Försökte stänga in den med cykeln, med tanke på dom andra 3. När jag skrikit nej åt dom, så letade jag reda på en käpp, som låg i diket.......tryckte fast ormen mot backen, tog en skapligt stor sten......bambam........resten är historia. Såg oxå bitmärken längst ut på underkäken och i vänstra läppen. Gissa vilken dag det var? Så klart nationaldagen (röd dag). Fick dra iväg till veterinär, där hon fick stanna ett par timmar medan hon fick dropp (för att späda ut giftet). Hon var svullen i vänstra läppen, som en limpa. Hade tur och hon svullnade inte upp mer utan det stannade vid mungipan. Dom fyllde oxå på vätska under nackskinnet på henne. Hon såg ut som en dromedar, ni vet, dom med en puckel. När hon kom hem igen ville hon inte äta, hade nog väldigt ont, inte morronen efter heller, men till kvällen då blev hungern för svår. Det tog ca 4 dagar, så var hon sig själv igen den gamla damen! Blev en dyr 6 juni! Gissa vad jag tycker om ormar?????

Nu är vi på G igen!

16 juni kl. 22.45

Har varit i Gävle över helgen och kopplat av hos vänner. Solo och Victor har varit på kollo hos Cathrin, min super-dotter som alltid ställer upp! Där har Solo hållit hov! Väckte henne 02.30, tyckte att det var dags att stiga upp. I tron att han var nödig öppnade hon dörren så han kunde gå ut......då stannade han och tittade på henne......ungefär som han frågade: Va!Ska inte du gå ut? Till slut sprang han ut och slog en liten drill (inte alls nödvändigt) så hon körde honom i säng. Hmmm......det varade inte länge.....han väckte henne stup i ett. Tll slut ledsnade hon och steg upp och gav dem båda mat. Efter det så slocknade han! Då blir man glad!!!

11 juni kl. 19.45

Hujedamej vad tiden går! Har haft fullt upp med utställningsbestyr och inte hunnit med hemsidan, men nu är det över så jag kan komma in i normala gängor igen. Börjar få lite smak av sommar nu, har varit och badat dom 4 några gånger, rott och dom simmat. Träningen har blivit lidande nu en tid, men imorrn ska vi nog ta oss dit i alla fall. Skönt att man kan börja ta tag i det igen. Behöver det, både Solo och jag. Så nu är vi på G!

30 maj kl. 21.10

Dagarna går.....på nåt konstigt sätt. Värmen kom och hälsade på och försvann lika fort igen. Nu är det bara regn och grått, precis som i mitt hjärta. Har haft ett par tunga dagar........hoppas det ljusnar igen. Har dessutom mycket att göra med utställningen i juni så det blir inte mycket tid över. Men hundarna får dock sin dagliga dos, även om det inte blir så mycket utom det. Tur dom är flattar....alltid glada! Dom är min kraftkälla i alla lägen.....tur att dom finns. Har varit och vaccinerat grabbarna idag......ingen gillar väl att gå till veterinären? Haha......då känner ni inte Solo!Hur lycklig som helst.....människor som springer omkring hela tiden....."kom och hälsa på mig" står skrivet i pannan på honom. Man blir alldeles slut!

21 maj kl. 20.35

Hmm....tur det finns en sjö på nära håll! Solo har en viss förmåga att hitta diken med en liiten skvätt vatten. Lerinpackning! Han kommer att bli jättevacker om det fungerar! Så, upp till sjön för ett dopp! Dom riktigt jublade bak i bilen....full rulle ner till vattnet. Man får akta sig när man öppnar bakluckan så man inte blir manglad när det väller ut 4 stora svarta! Men roligt har dom! Ikväll tog jag en cykeltur med dom, nja inte Sara då. Hon stannade och kollade om jag såg henne, sen pinnade hon hem igen! Suck!

18 maj kl. 22.00

Yohoo! Nu har vovvarna premiärbadat! Gissa om dom trivdes??? Mia är ju helt otrolig. Vi pratade om att åka upp till sjön med dom och hon springer ut och ställer sig vid bilen!! Tror banne mig att hon förstår vad man säger. Väl inne i bilen så gnall hon hela vägen fram till sjön. Normalt brukar hon börja gnälla när vi nästan är framme, men idag visste hon tydligen vart vi var på väg redan från början. Hon begriper mer än vad som är hälsosamt för henne!

 

12 maj kl. 18.50

Ajajaj matte! Du glömde mi n födelsedag!!! Skamligt.....jag glömde Solos 3-årsdag......den var igår. Dom fick ju ingen tårta! Suck....börjar väl bli gammal, men ikväll vanskas det glass istället! Tänk att den lille spolingen är 3 år! Hjärnan tror jag inte är det......möjligen 3 mån. Nä, fy vad dum jag är......men det kvittar nog lika för Solo.....han vet att matte älskar honom oavsett ålder! Grattis i efterskott, min lilla buse!

10 maj kl. 21.55

Har haft ett par mulna och regniga dagar nu, så igår bar dom 4:s gäng in en massa grus igen! Så idag gick jag upp i skogen med dom istället. Körde lite markeringar med dom alla 4. Till och med Sara tyckte det var jättekul. Slängde apporterna bakom en bergs-kulle så dom såg inte vart dom hamnade. Första gången stannade dom vi bergs-slutet och sökte, men sen kom dom på att dom måste gå bakom knallen och då funkade det perfekt. Nöjda och som alltid glada hundar på vägen hem!

5 maj kl. 17.30

I torsdags var Solo och jag och tränade....vi körde markeringar. Han är faktiskt en god markör. Provade oxå en dubbel och den satt ! Jippi, jag blev så glad att den här lilla virrpannan hinner registrera 2 stycken. I lördags var vi till Saga och Bamse och kollade på valpar....gud, vad söta dom är....6 veckor idag. Vi passade på att träna lite sök och då såg jag att Solo blev lite förvirrad.....han har ju alltid sett på när jag lagt ut sökfält, vilket han inte gjorde den här gången. Men det löste sig efter en stund. Så nu ska jag ut och lägga ett sökfält och sen hämta Solo, så får vi se om han har fattat vinken.

27 april, kl. 19.55

Nu kan man börja ta upp gruset från golvet igen! Vägarna har torkat upp! Jippi! Lägger ut dirigeringar varje promenad nu. Här ska köras hårt. Solo sköter det riktigt bra. Men han har koll på att jag stoppar på mig apporter innan vi går. Följden blir att han går fot med mig hela promenaden! Går och kollar på mig hela tiden! Den grabben är totalt fokuserad på apporter. Spelar ingen roll om det är löptikar eller godis, dummisar är bättre!

22 april, kl. 20.20

Då är påsken över! Två högtider har passerat utan vår älskade Niclas! Suck! Saknaden är enorm, men livet fortsätter trots allt. Idag gick jag med Solo, Victor och Sara (hon har löpt klart nu) i skogen. Ut på ett hygge.....la ut några apporter på hygget och dom flesta i skogen bakom. Tänkte testa om Solo kan gå från öppen mark in i skogen. Han sprang i kanten första gången och var lite osäker på vad han skulle göra, men fattade till slut att han skulle söka vidare i skogen, och sen gick det av bara farten! Skönt! Victor och Sara har ju varit med lite mer så dom hade inga som helst problem, men Sara har blivit lite bekväm så hon lade sig och tuggade gräs mellan varven. Det bästa är ju att grabbarna kan jobba trots en höglöpande tik (Mia) hemma. Det var ganska varmt och soligt oxå, så ikväll är Solo ganska trött. Han tog ju trots allt in 8 apporter. Bra jobbat, lilla gubben! Det är sånt som håller mina tankar på saknaden borta. Tack mina älskade hundar för att ni finns!


Saras dotter Aska

15 april kl. 20.35

Huvaligen......så vanvettigt skitiga hundarna blir på promenaderna......så idag vägrade jag att gå skogsvägen med dom. Istället gick jag och grabbarna ut i skogen(löptikarna fick stanna hemma). La ut ett sökfält med 13 apporter.....skickade dom på två var.....sen varierade jag antalet lite......Solo fick ta in 7 och Victor 6. Trodde faktiskt inte att det skulle funka med tanke på löptikarna, men det var inga som helst problem. Skönt!! För övrigt har jag haft några tuffa dagar, men livet fortsätter trots allt. Glad Påsk!!!

 

Var  bara tvungen att sätta oin den här bilden på Gunways lilla Sherry, snavcka om hangover!

8 april kl. 15.00

Jippi, igår fick vi (vovvarna) tårta! Vår huss fyllde år! Visst fick dom det, även jag.......men idag är festen över och det är som vanligt igen. Varit på promenad som alla dagar......och fortfarande är det stampat jordgolv hemma. Bättre med lite skit i hörnen än en rent helvete, sägs det. Kanske ligger nåt i det. Hmmmmm.......kanske. Är inte direkt nån vår här, kallt som sjutton, snöglopp ibland. Suck.....börjar tröttna på kylan nu. Tur man har ett varmt hjärta! Wow, nu reste Solo på sig, och vad hittar vi där.......jo, en stor sandhög!

2 april kl. 22.00

Efter en promenad på över en timme, slog träningsdjävulen till. Jag tog med mig grabbarna och gick upp i skogen. Lade ut ett sökfält med 8 dummiesar......tänkte att Solo skulle ta in 5-6 st.......bra att det ligger fler ute, tänkte jag, så att han säkert skulle hitta nån. Men det gick så bra så han fick fortsätta.......och han plockade in alla 8 som skit! Sen fick Victor göra samma sak och det gick oxå jättebra men.......inte lika högt tempo som Solo. Det här lovar gott!

1 april kl. 14.35

April, april din dumma sill dig kan jag lura vart jag vill! Nån som råkat ut för aprilskämt? Inte här heller. Har nu börjat lägga ut enkla dirigeringar när vi går uppöver skogsvägen. Släpper en dummie när vi går och stannar när jag tycker avståndet är lagom. Jag o Solo vänder om, jag sätter honom och skickar på ut. Han sköter det galant! Kul att äntligen få börja teäna igen. Solo bar en död domherre idag oxå.......lika fint som förra gången. Så imponerad av denna vildhjärna!

31 mars kl. 14.55

Ja, då har man varit valpvakt.......hujedamej va gulliga dom är! Kunde knappt slita blicken från valplådan. Det är nåt speciellt med valpar. Det tyckte nog mina hundar oxå, för när jag kom hem så nosade dom som bara den på mina kläder.......värst var Mia förstås.......hon ÄLSKAR ju puppisar! Tyckte nog det var orättvist att jag fått träffa dom och inte hon! Trodde aldrig hon skulle  sluta sniffa! Hon skulle bara veta att jag blev bjuden på jättegod lasagne.......så även valparnas mamma Saga!! Hmm......bortskämd??


 

En otrimmad Solo

28 mars kl. 15.15

Sent skall syndaren vakna! Nu först har Solo lärt sig att där det är is, springer man i snökanten på sidan! Nästan ingen is kvar......bara hela vintern har gått innan han lärde sig det. Men han är duktig på annat. Var på träning igår och han fick hämta in några apporter i skymning.......och det gick kanon.......kan t.o.m få honom att sätta sig bredvid mig med apporten. Bra jobbat Solo! Imorrn ska jag vara valpvakt! Saga och jag ska gosa med bebisarna hela eftermiddan. Dom är bara knappt en vecka gamla......så ni förstår vad härligt det blir.

23 mars kl. 13.45

Så var det dags för stampad jordgolv igen då! Våren är en härlig tid.......men skitig! Ingen ide' man tar fram snabelapan, eller? Men det är klart.......håller man inte efter så blir det nog ganska lågt i tak så småningom, haha. Nu är det oxå slut på spark-åkning, så det är bara att använda apostlahästarna. Men det skiter väl hundarna i dom trivs i vilket fall! Och naturligtvis har Solo hittat alla vattenfyllda diken! Så ni kan ju tänka er hur han ser ut efter promenaderna! En riktig skithund är han...........

17 mars kl. 13.50

I helgen var Solo och jag ute på äventyr. Hälsade på en god vän i Gävle som har två flat-hanar. Gissa om Solo har jaft jobbigt! Dessutom sov vi över där........bara det var skitjobbigt tyckte han. Som grädde på moset följde vi med Brita(vännen) på utställning i Högbo. Mycket folk att hålla reda på.......hundarna vae inte så noga. Brita ställde ut sin unghund och vann klasen med ck. Bra jobbat! När vi kom hem igårkväll slocknade Solo! Och jag tror han är trött idag oxå! Mycket för hans lilla flat-hjärna!

9 mars kl. 22.40

Ooops! Redan gått en vecka! Hra haft både bra och dåliga dagar nu. Ska det aldrig sluta? Förstår inte hur man kan ha så mycket tårar. Men det är bara att kämpa på. Tur jag har min dotter att luta mig mot, hon är min klippa, även om hon oxå har sina tuffa dagar. Vi försöker trösta varandra. Dessutom har jag ju hundarna som är beredda att ställa upp när som helst, speciellt grabbarna. Vi har haft ett par fina dagar nu med sol! Hör och häpna! Den varan har det inte varit gott om i vinter. Det tinar som sjutton nu, men det innebär oxå att det blir skridskobana på skogsvägen igen. Broddar på!

1 mars kl. 18.30

Har haft en jättetuff period nu. Men tog mig i alla fall till träningen i torsdags-kväll. Vi behöver det både Solo och jag. Han blir så härligt trött när vi varit på träning. Det behövs inte så mycket för hans lilla hjärna! Nåja, min är inte mycket större. Sådan matte sådan hund! Allvarligt.......han sköter sig bättre och bättre så det finns hopp för honom. Ska bli skönt när snön är borta så vi kan träna i skogen. Det tycker nog Solo oxå......han har ju sån energi.

25 febr. kl. 20.35

Ojoj, nu är det skridskobana efter skogsvägen igen efter några varma dagar! Det är sanslöst.......i februari.......+10 grader! Hatar såna vintrar, man får gå med tungan rätt i mun för att inte mina fyrfota älsklingar ska bryta benen. Får nog försöka gå i skogen i morrn. Mia haltar redan......halkade troligen häromdan......går det inte över får det väl bli ett veterinärbesök......suck. Alltid är det nåt! Men som en riktig flat så är hon lika glad ändå! Honär ju så pigg trots sina snart (mars) 10 år!

 

22 febr. kl. 21.50

Har haft några tunga dagar nu, men jag tog mig och Solo till träning i torsdags-kväll i alla fall. Han behöver träffa lite folk......andra hundar kanske behöver träffa hundkompisar, haha, men inte Solo.....han är mer intresserad av människor. Han lugnar ner sig ganska snabbt numera på träningen. Skönt......han kanske blir vuxen han oxå så småningom, men tack vare hans energi är han ju en bra arbetshund. Gillar det här med jaktträning till max. Allt är roligt för Solo, han är med på allt! Han hjälper mig faktisiskt med sin energi!

17 febr. kl. 14.20

Wow, vilket väder vi har idag! Vi får se solen! Man känner riktigt hur man vaknar till............det kan man behöva efter alla dessa mörka dagar.......på flera sätt. Fick en jobbig promenad idag, låg ca 1 dm blötsnö på vägen som jag fick pulsa i. Kanske behövs för att minska lilla "maggen". Det stoppar i alla fall inte hundarna, förstår inte hur dom orkar.......speciellt Solo som ska ligga och lura på kompisarna hela tiden......kanske det är lite katt i honom! Nåja, han har i alla fall vääääldigt kul! Frågan är ju om dom andra har lika roligt?????

Härligt med snö!

13 febr. kl. 21.05

I tisdags hade vi gravsättning......fy vilken hemsk känsla! så definitivt! Som ni förstår så blev det mycket tårar. Men livet går vidare trots allt. Blev ingen träning ikväll.....är världens busväder. Busväder är Solos bästa kompis......dom kompletterar varandra....om ni förstår vad jag menar......yra båda två. Nu var jag orättvis, Solo är ju lugn inne i alla fall, min lilla gose-gris!

7 febr. kl. 21.45

En vecka har passerat, vissa dagar har varit hemska, vissa hyggliga. Men mina glada vovvar hjälper mig. Dagliga sparkturer och lite bus gör susen. Har dock inte varit på fler träningar eftersom det regnade i torsdags.......i slutet på januari! Vintrarna är inte som förr! Alldeles för varma.......hundarna fäller päls hela tiden! Känns det igen? Det ligger svarta tussar överallt! Men vad gör det om hundra år?

31 jan. kl. 14.50

Jippi! Jag gjorde det! Var på öppenträning med Solo i gårkväll! Lite jobbigt att träffa träningskompisarna, trodde jag, men det gick bra. Både Solo och jag behövde det här. Känns jättebra! Solo skötte sig med bravur.......kanske lite i gasen direkt vi kom dit.....men lugnade snart ner sig. Tränade lite fotgående, inkallning i olika former och det funkade. Sen fick han hämta ett par markeringar bakom en snöhög.......han låg i som sjutton.....och fixade det kanon! Gissa om han var trött när vi kom hem.....haha.....såg inte till honom resten av kvällen!

29 jan. kl. 20.40

Solo är en riktig solstråle.......han gör så gott han kan för att muntra upp alla, speciellt under promenaderna. Han fick t.o.m igångVictor riktigt ordentligt igår. Dom busade i snön så det stod härliga till. Så barnslig har inte Victor varit på länge! Kanske dom känner att matte börjar må lite bättre? Jag har t.o.m varit social idag......första gången sedan mardrömmen började......jag åkte och hälsade på en kompis! Fikade och pratade lite.....hm.....ganska mycket egentligen. Det kändes verkligen bra, behöver inte förställa mig inför henne. Skönt! Ett steg i rätt riktning.

25 jan. kl. 22.35

Det blev en härlig sparktur med hundarna idag. Solo springer i förväg och lägger sig och lurar på Sara som vanligt....alltid Sara.....han bryr sig inte om dom andra. Så nu har Sara lärt sig att när han ligger sådär då kommer en rusning......så ibland går hon bredvid mig så han inte kommer åt. Knäpp, eller hur? Själv har jag väl haft en sån där jobbig dag......8 veckor idag sen det hemska inträffade. Tur jag har mina fyrfotade vänner.

21 jan. kl. 21.25

Ännu en dag.....kämpigt. Har i alla fall varit ute med hundarna dom här dagarna. Tur jag har dom! Dom är min stora tröst. Och tur att jag har min dotter och hennes familj! I morgonkväll ska Cathrin och jag gå på bio.......ska se 100-åringen! Känner mig som en sån ibland. Ska bli skönt att få komma ut och kanske få sig ett gott skratt. Det har blivit lite snålt med den varan nu ett tag.Tack "Kin" som du kallades som liten, för att du vill ta med din gamla mamma!

18 jan. kl. 22.00

Ännu en snöig dag. Men det är otroligt vackert i naturen nu med snötyngda träd. Jag har ju önskat snö, så nu får jag så jag klarar mig! Hundarna trivs förstås, dom är som mullvadar. Det är nästan så man får lust att göra snöänglar, som en hälsning till min ängelason. Har varit en tung dag idag med mycket gråt. Tur att jag har mina 4-fotade vänner. Dom piggar upp mig.

 

16 jan. kl. 14.50

Nu börjar jag fungera någorlunda. Jag måste försöka fåt in lite normalitet i vardagen, hundpromenader har jag tagit hela tiden, men i övrigt varit ganska handlingsförlamad. Idag fick vi i alla fall en härlig sparktur. Hundarna blir gladare och gladare. Speciellt grabbarna har varit lite låga, känner väl att matte inte mår bra. Victor är ju speciellt känslig och puttar på mig så fort jag gråter.

Solo blir oxå lite orolig när jag gråter men är ju tuffare änVictor. Men han är ju underbar på många andra sätt. Igår t.ex. hittade han en död domherre. Jag såg att han buffade på nåt sså jag gick dit och kollade. Där låg den stackars lilla fågeln och Solo försökte ta upp den ur snön. Jag tänkte genast, nu börjar han väl tugga i sig den. Jag tog upp den och höll fram den till Solo för att se hur han gjorde. Men snacka om mjuk i mun. han tog den sååå försiktigt och bar den. Den var totalt oförstörd när jag tog den igen. Han slutar aldrig förvåna mig!