Dagbok 2013

Solo på språng

27 nov. kl. 1945

Herregud!!! Solo blir nog aldrig vuxen......han uppför sig som en valp i vissa lägen! T.ex. när matte river ner tapet på golvet.......då måste han ju dit och äta! Fan, vad gott! Han är inte som andra den hunden.......konstigt att han fick namnet Solo? Han är en på miljonen. Om jag har tur så kanske han är vuxen vid 4-års ålder......kanske aldrig. Får väl bara gilla läget.......vilket jag gör....han är ju bra på så många andra sätt. T.ex. på apportering.......finns inget han inte bär om jag ber honom.......spikar, tänger, nycklar......you name it! Den lilla raringen!

21 nov. kl. 11.50

Nu är allt klart i vardagsrummet......skönt. Men vad ska jag hitta på nu? Jo, jag tar mig an den lilla hallen. Hundarna tror nog att jag blivit knäppare än vanligt. Men dom får tycka vad dom vill......dom får ju sina promenader i alla fall. Men det är lite besvärligt eftersom det är is på skogsvägen. Solo glömmer sig ibland......haha......ser ut som bambi. Försöker göra rusningar mot Sara i alla fall........med den påföljden att han halkar omkring. Konstigt att han inte gör sig illa......kanske inte skulle säga så......då händer det väl! Får hålla tummarna inför promenaden idag.

15 nov. kl. 15.00

Idag är det skridskobana ute. Regnade igår och frös på under natten, dessutom är dom irriterande jägarna här.......så det blev ingen promenad. Som om inte det var nog, så har den nya soffan kommit! Kul, tycker ju jag......men inte hundarna! Det är ju soffförbud. Dom tittade väldigt konstigt på mig igårkväll när jag sa ifrån om det! Grabbarna och Sara accepterade det ganska fort, men Mia, den gamla tjuriga damen. Stod och stirrade på mig och såg ut som om hon sålt smöret och tappat pengarna! Blir väl samma sak ikväll, får väl tjata några dar innan alla har lärt sig nyordningen. Det skär i hjärtat, men jag har gett mig den på att dom inte behöver ligga i alla möbler. Nog att dom ligger på sängarna. Livet är hårt ibland!

11 nov. kl. 20.15

Sådärja......nu är golvet och golvlister på plats oxå. Bara taklister kvar.......har målat listerna första gången idag. Sen återstår bara att måtta in dom efter taket. Hmm......undrar hur heta känslorna blir då.......när man mätt och ska kapa dom i gersågen......och så passar dom inte! Jag lär nog få svära en hel del. I veckan kommer den nya soffan! Jippi, ska bli sååå kul! Det tycker nog inte hundarna......blir ju hundförbud i den nya. Får väl se hur länge det håller. Solo har "hjälpt" matte på alla tänkbara sätt, burit lister, tuggat sönder märkpennan och nu senast, tuggat sönder min trälimsflaska! Konstigt att han inte limmade igen sin stora käft!

5 nov. kl. 20.15

Målat! Nu är det taklist och golv som gäller. Hoppas kunna börja med det imorrn. Målade klart på förmiddan idag, sen var det bara att klä sig i regnkläder och stövlar och ge sig ut i skogen med hundarna. Det är så blött så det finns stora vattensamlingar överallt i terrängen. Jippi, sa Solo och Sara och tog sig "vatten över huvud"haha, dom är stolliga. Sara är ju oxå klar med löpningen, konstigt nog. Är rädd att hon bara "fusklöpt" och att hon sätter igång igen i december som hon egentligen skulle. Är bara att hålla tummarna för att det inte blir så! Är ju sååå skönt när det är avklarat.

31 okt. kl. 21.55

Puh, nu är tapeter nerrivna, väggarna spacklade och slipade och snart vävade, taket målat 2 ggr och parketten utriven. Nu är det snart dags att måla på väven, sätta tillbaka lister och lägga nytt golv. Kämpigt, men det går framåt. Nya soffor är oxå beställda. Ska det göras, ska det göras ordentligt. Tur att grabbarna har Sara att intressera sig för, matte är ju så tråkig. Mia säger ifrån rejält nu, så hon är klar. Solo har ju lite svårt för att acceptera det, men när hon fräser ifrån RIKTIGT så drar han sig tillbaka......en stund......sen provar han igen.....med samma resultat......så nu börjar han förstå att det är över för hennes del........då får Sara mer uppmärksamhet istället......Ska bli skönt när löpningen är över.......och renoveringen.

25 okt. kl. 17.45

Solo han är min hjälpreda han! Har burit parkettbitar, som jag rivit upp idag, och lagt sig och pulvriserat dom. Grrrr.....men han är bäst i alla fall. La ut ett jätte-sökfält idag åt honom och Victor för att se om dom har hjärnorna med, trots att Mia höglöper. Och se det hade dom! Tog in varannan apport var på ett litet kick. Så arbetslusten tog över i alla fall! Kul! Som ett brev på posten, så började Sara löpa oxå idag! Det blir jobbiga veckor för grabbarna! Victor han bantar som vanligt.......men inte Solo......man måste ju käka, tycker han! Bra det, räcker att en av dom blir mager!

21 okt. kl. 19.50

Nu händer det grejer! Har varit lite osynlig, men det har sin förklaring. Har klättrat upp-efter väggarna i vardagsrummet. Fick en snilleblixt......eller inte....och ska nu renovera lite. Kul när det är färdigt men ack, vilket pyssel det är. Hundarna tycker jag är lite tråkig.......trots att dom får sin dagliga dos motion......men är väl inte direkt vana att matte står på trappstegar och river tapeter. Solo hjälper ju gärna till med att ta reda på nerrivna tapeter......han är väl för snäll den grabben, haha. Dessutom löper Mia nu så grabbarna är lite på spänn nu, Victor bantar vartannat mål, som vanligt när det är löpning. Hon går snart in i höglöpet så då blir det svettigt. Men det brukar lösa sig. Har ju så snälla grabbar, jag.....hmmm.

14 okt. kl. 20.20

Jisses, vad tiden går! Har varit lite lat här ett tag. Igår var i alla fall jag och Solo på hundutställning. Som vanligt så var han ju lycklig som en kalv på sommarbete! Haha......men skötte sig väl helt ok. Kunde kanske varit lite lugnare inne i ringen eftersom han slänger så med frambenen när han springer......ju gladare och ju piggare han är, desto mer slarvar han. Men han  fick i alla fall excellent med bra kritik och placerade sig som 4.......med påpekande om hans slarviga frambensrörelser. Suck, får nog springa ett maraton med honom innan vi går in i ringen. Men han var i alla fall jättetrött när vi kom hem, sov som en klubbad säl hela kvällen. Ni förstår kanske hur jobbigt han hade, mycket folk runtomkring som han tyckte han skulle hälsa på. Huvudet for ju nästan helt runt på honom! Det verkade nästan som om det var gängat! Stackars liten!

6 okt. kl. 22.20

Nu tror jag Solo tänker bli skräddare! Jo, ni ser rätt. Höll på med att sy ett överdrag till en dyna, som jag ska ha bak i bagaget till hundarna. Mätte och nålade.......då hör jag att nån gnager på nåt.......hmmm.......Solo förstås, hade hittat nålasken. Jag blev ju skiträdd att han skulle få nålarna i munnen. Men den grabben han kan han. Han hade tömt ur asken i biabädden.......så där låg miljoner nålar utspridda! Vad säger man? Hunddj.......! Uppfinningsrikedomen är det inget fel på, minsann! Han skrämmer slag på mig en vacker dag! Men älskar honom ändå!

3 okt. kl. 15.10

Nu är det höst! Suck......snart kommer vintern! Men det är i alla fall en fördel med snö.......då kan inte hundarna beta gräs! Dessutom är det mygg- och flugfritt. Men man får försöka hålla igång lite träning ändå. Har gett mig den på att jag och Solo ska vara i fin form till våren för start på jaktprov. Fick verkligen blodad tand när jag såg hur hanterbar och duktig han var sist. Ska försöka träna lite dirigering i vinter, det kan man ju göra på plogade planer, t.ex. på bilprovningen. Låter på mig som om det var snö redan! Men den kan komma fort, vet ni!

29 sept. kl. 14.45

Den här tiden som gått har vi varit riktigt duktiga på att träna. Nu sitter avlämningarna med vilt bra! Så skönt! Startade Solo på jaktprov i går bara för att testa hur han skulle klara av att gå lös och följa mig, trots att det står folk omkring.........hör och häpna......han klarade det väldigt bra. Han fick inget pris men det berodde på mattes misstag! Surt! Men det han gjorde, gjorde han med glans, mjuk i mun (75% av alla startande krossade en duva på fältet)skadade inte ens duvan och han hade jättefina avlämningar. Synd på matte bara, skulle ta för mycket utrymme här att förklara varför, men nu vet jag att han klarar att gå ett prov så till våren.......då jäklar! Är så stolt över min lilla virrpanna!

Victor o Solo

Solo i vattenarbete

23 sept. kl. 19.35

Nu har det varit uppehåll och riktigt fint väder ett par dar, så i lördags tog jag med mig grabbarna upp till sjön. Shit! Vad högt vatten!Tur jag hade förankrat båten ordentligt.......den låg nämligen och flöt där den legat på land! Det var vatten överallt! Men jag tog i alla fall båten och rodde ut......hade satt fast Solo o Victor på land......rodde som sagt ut........kastade i 2 apporter.......rodde in till land........kopplade loss Solo och skickade honom att hämta en. Men, det var en mycket konstig situation, tyckte han så han tvekade. Kopplade honom igen och  tog loss Victor och skickade. Han är ju klockren på sånt arbete. Gjorde om proceduren och kopplade loss Solo.......och se, då var det ingen tvekan! Gjorde så ett par gånger och det funkade, så sista gången utmanade jag honom och skickade honom även på den andra, wow, han fixade även den klockrent! Inte utan att jag var nöjd när vi åkte därifrån.

19 sept. kl. 14.20

Hujedamej! Sånt himla regnande! Men, man får bita ihop och ge sig ut i ruskvädret i alla fall. Hundarna var ju som dränkta katter när vi kom hem idag.......men roligt har dom ju i alla fall........speciellt Solo och (hör o häpna) Sara!!!! Dom hade lång-jagis idag.......jag tror hjärnorna deras hade blottnat! Alltså blötts upp! Hjärnhalvorna låg nog där och skvalpade omkring innanför pannbenet på dom! Även mattes,tror jag, för jag tog inte stövlarna på mig......gick i joggingskor, gamla dessutom som är trasiga, haha.......trodde jag skulle kunna parera alla vattenpölar! Glöm det, mina fötter ser ut som russin nu!

15 sept. kl. 11.30

Redan gått en vecka? Herregud.......snart jul! Nåja, inte riktigt än,men tiden flyger iväg. Har åter haft några härliga höstdagar med mycket träning och skogspromenader, dom dagar jägarna inte varit här. Har haft tur, igår lyste dom med sin frånvaro, så jag och hundarna tog tillfället i akt och åkte upp till sjön så svartingarna fick bada som dom ville.......och det ville dom ju. Sen åkte vi vidare till nästa ställe och gick i skogen i ungefär 2 timmar. Idag är det verkligen höst här.......blåser som sjutton  och löven dalar från träden. Som grädde på moset är jägarna här idag, så vi får väl se vad vi hittar på.

8 sept. kl. 22.15

Ha, tur igen! Dom sköt en älg i fredags, så dom har inte jagat här på 2 dar! Härliga dagar har det varit med strålande väder, så det blev badning för hundarna igår. I torsdags var jag o Solo på träning och vi körde en markeringsövning som var jättebra. Kunde välja om man ville ha enkla eller dubbla markeringar. Hm, tänkte inte på vad jag gjorde så jag ville ha dubbla! Dubbla! Hallå! Har jag provat det på Solo förut? Nej! Ajdå, tänkte inte på det. Men vi körde.....och döm om min förvåning, han fixade det oxå! Inte nog med det, jag kunde ha honom lös hela tiden! Wow, vad stolt jag var över min lilla odåga!

4 sept. kl. 22.30

Idag hade vi tur, för jägarna gav upp redan vid 12. Jippi! Så vi kunde dra ut i skogen igen. Har tränat Solo med vilt idag och han blir bättre och bättre på avlämningarna, så det känns skönt. I tisdags fick vi en jättebra träning, vi for ner till Timrå och tränade på en tallmo. Han var jätteduktig, han börjar arta sig min lilla ythätta. Gjorde ett jättebra fält och raka markeringar. Sköter sig även ganska bra vid mina fötter utan koppel, han bryr sig inte längre om andra utan är fokuserad på jobbet. Så skönt!

1 sept. kl. 19.30

Jaha, då är hösten här, hur gärna man än vill att sommaren är kvar. Nu får man börja se upp för älgjägare igen! Imorrn börjas det........hoppas dom inte ska jaga här så många dar i alla fall. Numera skjuter dom ju på allt som rör sig, så det törs inte fan vara ute i skogen då. Får väl hitta på andra aktiviteter dom dagarna, kan ju alltid köra lydnad med Solo......han kan aldrig få för mycket av det! Är väl det enda hindret för att starta på jaktprov. Om jag törs.......får nästan stora skälvan när jag tänker på det! Dessutom är jag lite ringrostig.......har ju inte startat på så många under senare år. Men det är bara att spotta i händerna och ro båten i hamn!

28 aug. kl. 15.15

Här har väl inte hänt så mycket, annat än träning då förstås. Solo fortsätter att sköta sig bra med avlämningar, både med vilt och dummie. Även hans markeringar har blivit bättre, även han sökarbete. Tar alltid in det som ligger närmast först, springer aldrig förbi nåt, utan han har ett mycket bra sökmönster, om jag får säga det själv. Får bara hoppas att det håller i sig. Får väl vara lite försiktig med dirigeringar så han inte söker hjälp av mig hela tiden, vilket han inte gör nu. Ja, det börjar arta sig.......enda smolken i glädjebägaren är kanske hans fotgående vid arbete......går gärna före mig.......så där måste vi ligga i. Låter som skryt, eller? Hmm....är bara ärlig.

22 aug. kl. 22.10

Sitter och riktigt myser efter den här veckan. Har fått ett par riktigt bra träningar med Solo. Både med dummies och fågel. Han har skött sig kanonfint. Bra fältarbete, bra markeringar och linjetag, med fina avlämningar!  Var rädd för att han skulle bli lite slarvig med viltet, med tanke på hur ivrig han är, men icke.....han är jättefin med vilt, mjukt och bra grepp. Idag hade han även fina avlämningar med viltet! Wow, jag är såå nöjd med honom för tillfället. Han har inte brytt sig om andra människor när han jobbat utan kommit direkt till mig. Som sagt, det har varit en riktigt bra vecka! Bara att hålla tummarna för att det fortsätter så.

18 aug. kl. 20.20

Länge sen! Fattar inte vart dagarna tar vägen. Igår tog jag med de fyrbenta till sjön för att bada......man vet aldrig, kanske sista gången för i år. Ja, inte var det badvänligt idag i alla fall! Fick räcka med en cykeltur. Nu har Solo börjat mobba Sara igen......och det konstiga är att när man väl fått henne med på cykelturen, så verkar hon tycka det är jättekul när han jagar och anfaller henne! Man blir inte riktigt klok på dom.......vilket dom är gamla eller bara busiga. Men på kvällen får hon sota för det. Hon haltar så fort hon legat och vilat......trots att hon får rimadyl och tabl. med glucosamin. Suck, undrar om det finns nåt att göra för att hon ska slippa ha ont. Är ju liksom inget alternativ att bara låta henne ligga hemma utan att få röra sig....jag får väl konsultera en veterinär igen.

13 aug. kl. 14.40

Nu är det nog slut på sommaren....suck! Varje dag får man passa på att motionera hundarna mellan skurarna......tycker det är nog med regn nu. Tränade lite med vilt i söndags med Solo......kom på att han inte burit vilt sen han var 10 veckor! Men det var ingen tvekan.....han såg ut att tycka det var jättekul med vilt! Men han vill gärna lägga ner apporterna (vilt eller dummie) en bit ifrån mig.......så nu börjar jag fundera på om det är nånting med mig som får honom att göra så. Så nu tränar vi apportering i fotgående så han inte ska veta när det är dags att lämna ifrån sig. Suck.....alltid är det nåt!

9 aug. kl. 20.00

Nu tror jag Mia har fått fnatt! När hon hade sin valpkull var hon ju så hungrig så hon stal vad hon kom över! Hon t.o.m stal bröd direkt ur brödrosten.......nu har hon börjat stjäla karameller ur karamellskålen! Igår när jag kom in i tv-rummet så var karamell-skålen tom! Dock har hon ingen kull....men likafullt jättehungrig, tydligen. Hon är även jätte-naken! Haha.......hon ser ut som en nakenhund fast i flat-format......hon ser rent ut sagt bedrövlig ut! Kanske är det dags för löp, men aldrig har hon blivit sååå utan päls nån gång. Har det med ålder att göra?

6 aug. kl. 20.05

Intet nytt under solen! Jo, idag har jag inte plockat bär!!! Blir säkert fulväder nu. Annars har vi varit till sjön, förstås, och badat. Försöker få Solo att komma till mig med apporten direkt från vattnet......går väl sådär. Kanske inte så konstigt egentligen, när dom andra håller på samtidigt. Får åka upp ensam med honom och köra lite. Jag har så svårt för att lämna dom andra hemma.....men jag måste om jag ska få nån ordning på Solo. Så, nu är det nya tag!

4 aug. kl. 20.35

Nu kan man snart lägga karbonpapper mellan dom olika dagarna! Det är ju samma saker som händer! Har varit jätteslö att träna Solo nu......vet inte varför men lusten har liksom inte funnits där. Får väl ta tag i det igen! Han badar så mycket nu så pälsen ser bedrövlig ut......står åt alla håll samtidigt som han fäller......så ni förstår ju själva. Tur vi inte ska på nån utställning. Vi tar det lugnt.......jag, alltså......Solo vet ju inte vad lugnt är.......åtminstone inte då han är ute.

Victor myser i stugan på semestern

Min dotter och grabbarna

31 juli kl. 22.25

Nu är det blåbärsdags igen.......plockar lite nästan varje dag........inte bara jag, Solo och Sara är bedrövliga på att äta bär! Syns på avföringen! Så fort jag hittar en kvist med jättestora bär....vips, så är Solo där och äter som sjutton. Jaja, det är i alla fall hälsosamt....åtminstone för oss......är det det för hundar oxå? Får hoppas det, annars är jag illa ute! Idag när vi skulle ge oss iväg försvann Sara.......jag ropade men hon dök inte upp. Så vi gav oss av i alla fall. Var tror ni att hon var när vi kom hem? Hmmm......hade legat i sängen hos husse, såklart! Latmask!

Min lilla professor Solo (prof. i påhittighet)

27 juli kl. 19.55

Vilka härliga dagar vi haft.......men svettiga......åtminstone för mig........kanske oxå för hundarna. Men dom kan inte klaga......har fått simmat och badat flera dagar nu. Tränade dessutom vattenapportering på torsdagkväll.......så Solo var blöt när vi la oss för natten. Haha......han såg ut som en igelkott på morronen. Pälsen stod åt alla håll! Snacka om pälsmonster! Apropå han professur i påhittighet: jag saknade en skruvmejsel häromdan........just det, den hade Solo burit iväg.......senare hämtade han trädgårdssaxen.......alltså den hunden bär vad som helst! I morrnbitti ska vi till Österström och vara övningsekipage för diplomeringsutbildningen. Jag tar alla tillfällen att träna honom att vara bland folk UTAN att han får hälsa på dom.

25 juli kl. 10.30

Så här lärd blir man när man är ute på turne! Då är vi tillbaka i ekorrhjulet igen! Har haft en skön och avkopplande semestertur.......men grabbarna tycker nog det är skönt att vara hemma igen. När vi kom hem sent på söndagkväll rasade dom ihop i varsin hög! Jobbigt att bo i stuga ett par dar, i lägenhet (tre trappor upp)ett par dar. Dessutom fanns det 2 tikar hos Helena varav den ena hade fullt upp med att vakta alla saker som var hennes.......suck, sa grabbarna! Jobbigt fruntimmer! Hon hade nog PMS! Annat är det med våra gamla damer! Idag ska vi kanske upp till sjön och bada.......jippi!

Solo på grönbete!

19 juli kl. 16.45

En hälsning från vår semester på västkusten! Just nu befinner vi oss i Göteborg efter att ha tillbringat 3 dagar på en camping utanför Varberg. Det var vår bas under våra shoppingturer till Ullared. Hmmm.......det blev faktiskt 3 resor till Ullared, detta shoppingens Mecca! Haha.....det blev lite hål i plånboken......men so what! Man åker ju inte dit varje år precis. Mycket folk och mycket att titta på......vi var nog bara på en bråkdel av hela ytan. Idag har vi bara kopplat av.......promenerat med hundarna till en liten tjärn så att dom fått badat. Man riktigt såg hur dom njöt av att svalka sig.......+23 och sol.....så ni förstår att dom behövde det. Nu ligger dom (Victor och Solo) ganska utslagna på golvet och sover. Och nu ska vi äta tacos, mums!

Solo gör som alla andra småpojkar när det är vår! Leker med boll!

12 juli kl.22.20

Jisses vad tiden går! Igårkväll var Solo och jag på träning. Vi körde markeringar och det behövdes minsann. Han är jättedålig på att bedöma avståndet.....går alldeles för kort varje gång.......och sätter inte ner nosen och använder den.......söker med ögonen. Så nu tränar vi närsök med pytteapporter  i högt gräs, så dom inte syns, så han lär sig att använda nosen. Alltid är det nåt! Men vi kämpar på. Nu blir det nog inte så mycket skrivet här på ett par dar.......på måndag åker jag, grabbarna och dottern på semester. Vi ska kampa ett par dar i Varberg och hälsa på Helena(min älskade svägerskas,som dog alldeles för tidigt, dotter) i Partille ett par dar, så vi blir nog borta en vecka. Nån som vill skicka hälsning till Morgan eller Ola-Conny, haha?


6 juli kl. 21.00

Haha, nu har hon inte sluppit undan......men hon försöker varje gång att finta mig. Stackars lilla Sara, matte är inte snäll! Imorrn ska dom få bada om det är lika varmt som idag. Den här veckan har jag varit riktigt duktig med Solo. Har faktiskt tagit BARA honom med mig och gått ut och tränat både linjetag, lydnad och "klockan"(dirigering åt sidorna)och han har skött sig riktigt bra. Jag har t.o.m varit med honom upp till sjön, "parkerat" honom en bit ifrån vattnet så att han inte sett mig, slängt i ett par stenar så det plumsat rejält, lagt ut ett linjetag utmed vattnet, hämtat honom och skickat honom. Hmm....första gången tyckte ju han att det måste ligga nåt i vattnet, men han gick i alla fall inte i. kallade in honom och skickade honom igen och då gick det mycket bättre. Man måste nog ge honom lite störningar, så det är bara att fortsätta som jag börjat nu.

3 juli kl. 22.00

Nä, nu går det för långt.......Sara har utmärkt sig igen. Skulle ta en cykeltur mellan regnskurarna på förmiddagen.......och som vanligt så stannade Sara på tomten och åt gräs.......det gör hon jämt och jag brukar stanna när jag kommer ner på skogsvägen och vänta på henne. Men idag ropade jag bara och fortsatte cykelturen med dom andra. Jag tänkte att hon kommer väl......men inte......hon hade gått in och lagt sig på sängen! Grrrr......nu börjar hon bli FÖR lat den lilla gottegrisen! Imorgon slipper hon inte undan!

1 juli kl. 13.10

Ojojoj, igår hade Solo jobbigt! Fick följa med och titta på FRK:s inoff. jaktprov. Han fick bar sitta still och titta på alla moment........hundar och människor runtomkring.......utan att hälsa på nån! Fattar ni vad jobbigt han hade? Men han skötte sig jättebra och är förvånansvärt alldeles tyst. Så jag var väldigt nöjd när vi åkte hem. Idag har vi jättevarmt här, cyklade med hundarna på förmiddagen innan det blev alltför varmt och nu tror jag att jag ska skjutsa upp dom till sjön så dom får bada.

28 juni kl.20.45

Ooops! I förrgår när jag och hundarna gav oss iväg på en cykeltur så var liket borta! Ja, alltså den stackars haren......nån hade väl släpat iväg med den......förmodligen räven. Hundarna nosade väldigt på platsen där den legat och följde ett spår ner i diket, men gav sen upp. Puh, skönt att jag slapp ta reda på kadavret och att ingen hund dragit dit och hämtat den innan den försvann eftersom jag inte vet om den hade nån sjukdom, typ harpest eller nåt. Vi har oxå varit en sväng upp till sjön för badning, den här gången tyckte Mia att hon skulle stanna på stranden och äta sjögräs i stället, men dom andra 3 simmade efter. Dom har sina egenheter, speciellt när dom blir gamla!

25 juni kl. 21.50

Snacka om strul! Har inte fått internet att funka på snart en vecka! Teknikens under! Grr......Nu funkar det tydligen i alla fall. Det har blivit några baddagar för de 4:s gäng. Och idag upptäckte jag att det ligger ett hårvilt på skogsvägen. En stackars hare som fått sätta livet till......har ett stort köttsår på sidan.....kanske nån räv eller rovfågel som varit framme......eller nåt annat rovdjur......hu......Måste försöka frakta bort den innan jag går där med hundarna. Vill ju inte att dom ska bära den om den är smittad av nån sjukdom. Lite läskigt att måsta ta i den.......nog för att jag tagit i kaniner förut,men när man inte vet vad den bär på. Men måste man så måste man.

18 juni kl. 17.05

Idag blev det baddag för hundarna. Åkte upp till sjön för att ro......så att dom kunde simma efter. Hmmm.......börjar bli problem......hinner inte skjuta ut båten förrän Solo blir alldeles vild (vem annars). Han har så bråttom så jag hinner inte iväg innan han börjar simma.......blir svårt att få ner årorna när han är runt båten. Det gäller att passa på så han inte får ett slag av årorna.....och då gäller det att sätta fart för han simmar så snabbt. Dom andra har verkligen problem att hinna med. Puh.......det blir nästan svallvågor efter honom. Till slut kom dom igång alla 4 så dom fick en snabb simtur! Dom gamla tanterna tyckte nog det blev jobbigt. Pojkvasker!

16 juni kl. 17.30

Har egentligen inte så mycket att förtälja......dagarna går i sin vanliga lunk med promenader och cykelturer med hundarna. Inte ens Solo har hittat på nåt vansinnigt dom senaste dagarna......inte undra på att det regnar idag! Nu var jag inte snäll......han är ju en riktig going här hemma och inomhus. Då är han hur lugn som helst. Men kommer det nån och hälsar på.......ja, då är han verkligen på G........jättelycklig för att nån kommer hit. Han vet inte riktigt vilket ben han ska stå på. Men om matte tar fram den bestämda rösten då håller han sig på mattan. Som tur är......

13 juni kl. 15.00

Ajajaj.......min hälsporre gillade inte att jag sprang i utställningringen! Har varit riktigt handikappad ett par dar. Måndag och tisdag var det inte läge för promenader utan jag fick cykla istället. Igår tog vi en riktig långpromenad och det gick bra, ända tills kvällen då man suttit still ett tag. Så idag fick det bli en kortare tur uppe i skogen.......trots det trista vädret.......hundarna såg ut som om dom badat......inte för att dom bryr sig. Hoppas jag kan ta en normal promenad med dom imorrn. Börjar jag bli gammal, tro? Hmm.....

9 juni kl.21.55

Slut på ännu en vecka.....som vi avslutade med att vara på en utställning i Härnösand. Jag ställde ut Aska (A-F Fly to Saturn, ni som läst valpfunderingar....hon med det gula halsbandet) Hon fick excellent men blev oplacerad i en klass med 12 st, varav domaren får placera 4. Hon skötte sig jättebra, men tyckte nog inte det var så kul att sitta innanför galler, visserligen hade hon sällskap av Solo men hon är ju inte van vid det. Men hon var tyst och snäll. Som om inte det var nog så skulle ju jag frisera henne lite oxå, vilket hon tycker är pyton! Hmm.....får nog göra det lite oftare så hon vänjer sig. Hon lär väl slockna ovaggad i kväll......det har i alla fall Solo gjort, trots att han "bara" suttit i buren och inte varit i ringen. Mycket intyck blir det!

4 juni kl. 13.54

Äntligen! Saras löp verkar vara över! Victor har accepterat det, hon blir ju så förb......., men så hat vi ju en liten duracell-kanin vid namn Solo......han ger sig inte.....Sara hugger och morrar.......ibland skriker han när hon biter honom i örat......men vad hjälper det.......han är lika efterhängsen ändå. T.o.m på promenaden kunde han inte låta bli henne. Men det ger sig väl. Nu ligger han i alla fll och sover sött, haha. Måtte det hålla i sig en stund.

3 juni kl. 21.15

Jojo.....nu är Solo och jag FRk-dagens mästare 2013! Haha......hade en väldigt trevlig dag med övningar av olika slag. Vi vann en grenseger......gissa på vad......snabbaste hunden vid inkallning! Sedan i finalen skulle hundarna bära ett okokt ägg, grillkorv och köttbulle! Solo fixade ägget, otroligt, och korven, men köttbullen slank ner fort som f-n. Men han var den ende som klarade både ägget och korven! Trodde aldrig han skulle göra det! Att han var snabbast, ok, men bära en korv utan att äta av den.....sanslöst! Vi hade verkligen en kanondag, både förare och hundar hade väldigt kul! Kan berätta mycket om övningarna men dagboken skulle inte räcka till. Men roligt var det!

28 maj kl. 22.25

Ahh, det är så skönt väder så man blir salig! Därav den sena timmen......svårt att inse att det faktriskt är kväll. Inte hundarna förstås......sover som små grisar......öh......varför säger man så? Nåja, det är i alla fall lugnt just nu.......får väl se hur länge det varar. Sara börjar bjuda ut sig nu så det blir snart andra bullar! Dessa löptikar......dom är som små slampor.......inte undra på att grabbarna blir till sig i trasorna! Imorgon blir det nog koppelpromenad för dom. Får väl åka upp till sjön med dom, så dom får svalka sig!

25 maj kl. 22.10

Nu är väl sommaren här, eller? Idag var det varmt och skönt i alla fall, så jag tog hundarna med mig och åkte upp till sjön. Kastade apporter ut i vattnet åt dom, så dom fick simma lite. Tänk vad lättlärda dom är i vissa fall......dom vet exakt i vilken ordning dom ska hämta apporterna.......först sticker Mia......sen Victor......sen Solo och sist Sara. Det är märkligt....jag försöker ibland att ändra ordningsföljden.....men icke.....då står dom och tittar på mig.....och struntar i apporterna. Tänk om dom lärde sig allt man vill lika snabbt!

22 maj kl. 21.00

Hipp, hipp, hurra för Solo! 2 år idag!!! Otroligt, han är ju min lilleman! Det blev ett riktigt tårtkalas idag med prinsess-tårta. Mums, tyckte hundarna. Det är han värd. De 4:s gäng fick oxå åka upp till sjön för att ta ett dopp! Och dom njöt verkligen! Så på det stora hela har dom haft en toppendag! Nu sussar dom i tv-sofforna.......dom skulle bara veta att matte äter chips......tuggar föraiktigt så dom inte vaknar!

20 maj kl. 21.45

Ojojoj......igårkväll var Solo trött! Tyckte nog han haft en jobbig helg. Vi var ju i Östersund på utställning och då måste man ju sköta sig och inte flamsa runt. Han imponerade verkligen på mig.......trodde ju att det skulle bli som vanligt.......att han måste hälsa på alla människor inne på området. Men han skötte sig exemplariskt.......drog inte ens i kopplet! Sen när det var dags för oss att gå in i ringen.......ja, då skötte han sig lika bra! Blev så jäkla nöjd! Bara det var en stoor framgång för oss! Han kunde t.o.m koppla av innanför gallren....han lade sig och sov! Han kanske hade solsting, för det var fruktansvärt varmt där, solen sken från en blå himmel.......jag ser ut som en övermogen tomat i fejset! Nä, inte hade han solsting......han var bara duktig! Min lilla Solo-bus!

15 maj kl. 21.50

Huu........nu har jag björnfrossa igen! Bamse har varit synlig i nästa by ca 2 km härifrån! Jag tog mig i alla fall i kragen och gick på den vanliga promenaden med hundarna.......med apportkastaren i högsta hugg......hmmm...Bamse skulle nog skratta åt mig om han såg det. Fick för mig  att han inte skulle gilla ljudet av ett skott.......haha.......låter lite knäppt, va? Nåja, det var ju samma sak förra våren, men det gick över. Men jag kan inte förneka att jag blir lite "byxis"(rädd). Hur som helst, hundarna verkar oberörda så det är nog ok......dom badade i bäcken alla 4 idag, och sprang omkring som vanligt.

12 maj kl. 19.40

Nu är en trevlig helg över. Har varit och besökt bekanta och bl. a. tittat på småttingar! Inte för att jag ska ha nån nu, men dom är i alla fall söta att titta på. Victor och Solo har förstås följt matte. Dom är så snälla att ha med sig. Vi besökte en underbar familj som oxå har en hanne......och det förekom inget bråk  överhuvudtaget.......så skönt med snälla vovvar. Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Imorrn ger vi oss ut skogen, tror jag, och hittar på lite kul med apporter. Det gillar ju dom fyrbenta oxå. Oops......nu lockar jag väl ner regnet! Brukar bli fulväder när man planerar ute-aktiviteter i förväg. Bara att hålla tummarna!

Mia i vårsol

6 maj kl. 21.30

Idag har vi haft en jättefin vårdag! Promenaden slutade som vanligt med att Mia badade och gick genom vägtrumman. Solo badar hela tiden.....i skitiga vattenfyllda diken! Jättekul! Nu har hundarna lärt sig att när matte cyklar då kommer det apporter efter vägen. Men......haha......idag lurade jag dom. Tog på mig en midjeväska som jag lade 4 pyttedummisar i. Hmm, tänkte dom, idag blir det inga apporter och sprang omkring utan att bry sig om mig. Då passade jag på att lägga ut apporter när jag gick. När vi vänt och gick tillbaka då stannade jag på ca 50 m från apporterna och skickade dom varsin gång. De klarade det fint, även Solo. Ganska nöjd med dagen.

4 maj kl. 22.15

Herregud, vad tiden går! Redan maj! Men skönt, även om vi inte fått nån värme än. Idag har jag jobbat som ringsekreterare åt Fredrik Steen. En mycket trevlig och pratglad prick! Solo fick vara på kollo hos min dotter, där han nu äntligen går i hennes trapp! Han smet iväg för henne i gårkväll.......in på grannens tomt.....kom tillbaka så stolt med en leksak, ett pimpelspö, reven hängde och dinglade.......tur han inte tuggade i sig den! Han hinner med sig en hel del den gossen!

29 april kl. 16.50

Idag tog jag en cykeltur med hundarna. Härligt! Körde några linjetag som jag brukar när jag cyklar......släpper apporter med jämna mellanrum......stannar på lagom avstånd och skickar hundarna. Gick suveränt! Solo hade riktigt bra avlämningar idag......blev så glad. Men jag måste nog byta sträcka där jag släpper apporterna, för dom har lärt sig var jag gör det så dom håller koll på vad jag gör.......vill helst att dom inte ser vad jag gör, så nästa gång tar jag en annan sträcka för övningen. Naturligtvis måste Mia bada idag oxå......gissa var hon kom upp? Just det, hon gick igenom trumman och upp på andra sidan! Hon är lika smart som hennes mor "Humlan" var. Imorgon är det sista april......så......var rädd om era hundar.......ta dom inte med till brasan!!!

25 april kl. 17.40

Sådärja, då har Mia klarat av årets första dopp! En bit upp efter skogsvägen rinner en bäck, går genom en vägtrumma och bildar en liten damm på andra sidan trumman. Hmm.......rinnande kallt vårvatten, men vad gör det, Mia var ju tvungen att hoppa i. Sen kommer det fina i kråksången. När hon ska upp igen blir det väldigt besvärligt eftersom det ligger snö i slänten, så hon funderar ett tag.....tittar in i trumman.....och bestämmer sig för att gå genom trumman och upp på andra sidan där det är lättare att komma upp! Snacka om att hon är smart! Trodde inte det var sant när hon gick igenom trumman med forsande vatten! Den tiken är inte stöpt i bara ett vatten!


Mia myser i snön

24 april kl. 17.35

Jippi! Nu är det smältvatten i vissa diken! Vem tror ni är där? Just det, Solo.....var ska sleven vara om inte i grytan. Nu har ju vägen torkat till så då måste han ju ta till nåt annat så att han blir blöt och smutsig. Jag jublar inte som ni kanske förstår. Men det är otroligt vad snön har försvunnit.......kunde faktiskt lägga ut ett litet sökfält åt de 4 i förrgår. Gissa om dom var på bettet. Tränade även "klockan" med Solo. Hans problem är att sitta kvar när jag kastar apporten. När han väl sitter kvar så fattar han mina tecken fort. Verkar vara lättlärd på såna saker, tack och lov. Så vi fortsätter med lydnad......lydnad.....lydnad.....

19 april kl. 16.55

Suck, då har jag 2 halta hundar! På promenaden idag i det underbara vädret....+11 grader....sprang hundarna som dom brukar in i skogen, dom gör ju såna avstickare ibland. När Victor skulle ut på vägen igen så tog han ett hopp över diket, landade i snön i dikeskanten, som är väldigt porös nu, och trampade igenom med höger ben. Jag såg hur det tog tvärstopp med rakt ben, höger fram, så jag tänkte: shit, nu bröt han benet. Men så illa var det inte, men han blev ju förstås halt. Det var bara att vända och gå hem igen. Får bara avvakta och se.....det kanske bara är en stukning eller nåt. Hoppas det är bra imorrn! Stackars min jättebebis!

15 april kl. 14.00

Glöm det där med att torka upp! Idag har det regnat och är geggigt som f-n. Så nu börjar vi om.....men det är i alla fall betydligt varmare så vi får hoppas att det går fort med snön. I förrgår när vi gick promenaden så förvånade Sara mig........hon och Solo fick såna där ryck......ni vet, då dom springer som sjutton och ser ut som ostbågar! Herregud, vilken action det var på dom! Kanske därför det blev regn idag? Men Mia är inte på alerten.....vet inte vad det är med henne.......hon brukar ju alltid vara först, men nu släntrar hon efter. Har gjort det i några dar nu....måste nog göra en koll på henne så hon inte har några hjärtbesvär eller nåt. Huu, blir lite nervös nu.....

11 april kl. 15.15

Äntligen börjar det torka upp efter vägen.....nu blir det bara halva högar med seand efter hundarna. Ljuvliga dagar nu.......med sol och hyfsad temp., men man kanske inte ska ropa hej? Ska visst bli snö i helgen!!!!!! Skulle inte förvåna mig om det blir riktigt busväder......har nämligen putsat ett par fönster idag! Ikväll ska vi iväg på träning......passa dig, Solo.......nu lägger vi inga fingrar emellan! Igår fick han träna att gå i trappor......han har en liten fobi mot trappor han inte känner till, speciellt om dom är öppna, så vi var iväg till min dotter och tränade. Hon har en trapp som är öppen på sidorna. Lockade med en dummie.......och vips, så sprang han upp och ner i trappen. jag drog en lättnadens suck!

9 april kl. 15.11

Solo och jag tränar på.......nästan varje dag på promenad kör vi lite lydnad, men det funkar ju så bra när ingen annan människa är i närheten. Vi får nog ta oss in till stan och köra lite bland flanerande människor. När det är jobb på gång är han väldigt fokuserad på det.....men det hindrar ju inte att man kan visa upp det man hämtat för andra människor innan man går till matte. Nåja, han har i alla fall gjort stora framsteg och det känns ju väldigt kul. Bara snön försvinner.......då ska det köras!

7 april kl. 20.00

Ojoj, vad Solo hade jobbigt igår! Var nämligen träningsekipage för dipl. utbildningen i Österström. Ni kan ju tänka er......han måste sköta sig hela tiden......vilket han klarade riktigt bra. Men han var rejält trött när vi kom hem. När han fått mat så slocknade han utfläkt på köksgolvet. Stackars liten! Men idag fick dom alla 4 tårta!!! Husse fyller nämligen år, så då får man lite extra godis.......mattes hemgjorda tårta. Just nu ligger alla 4 i tv-sofforna och snusar som små grisar!

3 april kl. 14.50

April, april! Någon som blev lurad den 1:a? Dåligt med aprilskämt, tycker jag......tror jag!??! Nu börjar man längta till att snön är borta! Just nu har vi väldigt lerigt på vägarna här. Det är som att gå på sandpapper när man går över golvet efter att hundarna varit ute. Men det är väl ett tecken på våren.....vilket man gillar det eller inte. Jag står gärna ut med det bara det blir sommar nån gång. Har i alla fall tränat lite linjetag med Solo, det kan man ju göra fast det är snö, men nog är det roligare när man kan gå upp i skogen och köra lite. Det är bara att härda ut!

31 mars kl.14.50

Ooops! Nästan en vecka sen jag skrev nåt! Är ju äggligt.......förlåt.....äckligt vad tiden går. Haft några jättefina dagar med sol och hyfsat varmt. Börjar bli bart på sägen nu.......nåra isfläckar är ju kvar......och klantig som Solo är så ska han ju naturligtvis springa där......och vips, har vi en Bambi. Otroligt! Har tränat lite stadga när jag kastat dummies......och nu kan han faktiskt sitta kvar (ibland)när jag kastar........trots att Mia tjyvar hela tiden.......tanten har svårt att låta bli. Får acceptera det.......huvudsaken att Solo coolar ner. Victor och Sara behöver jag inte bekymra mig om......dom sitter säkert. Solo kanske inte har det så lätt med dom andra omkring sig......så jag får nog vara nöjd med att han kan sitta kvar........mycket som drar. Hoppet lever!

25 marskl. 17.00

Ännu ett par härliga vårvinterdagar! Äntligen! Nu börjar man se ljuset i tunneln, eller hur? Grabbarna har i alla fall vårkänslor......hämtade hem Victor idag.......hmm......badat Mia för att hon inte ska lukta så "gott". Jojo, det märks ju inte......så nu har vi två stycken som är jättekära! Mia fräser ifrån, men vad bryr sig grabbarna om det. Hon får ju inte vara ifred, så det är bara att ha henne eller grabbsen instängda nån dag till. Suck......har ju gått 3 veckor nu så det borde vara över. Men herrarna är ju banne mig koko!

23 mars kl. 13.45

Fick en underbar sparktur med hundarna idag.......soligt och plusgrader. Men lite jobbig ändå.......Solo tycker ju fortfarande att Mia är helt outstanding, så han fick ju gå i koppel.......huj, vad det gick undan!Men ibland blixtrar hon till och blir som en krokodil och ibland är hon tjänstvillig.......väntar på att hon ständigt är krokodil-typen. Ni fattar väl vad det är jobbigt att vara en Solo nu.....måste ju ständigt hålla koll på var hon är. Men nu kan han i alla fall lägga sig och vila en stund.......så det finns hopp om att det snart är slut.

20 mars kl. 14.50

Grattis Mia på 9-årsdagen! Idag har jag gjort tårta och bjudit hundarna på!

Idag fick man återigen hålla i hatten på promenaden.......men i övrigt är det ett underbart vårvinter-väder. Nu måste jag gå med Solo i koppel.......Mia är ju sååå vacker i hans ögon.......och Solo är helt ok för Mia oxå. Bjuder ut sig som bara den, så nu är det höglöp. Men jag stänger in Mia på kontoret och hon ligger där så snällt, inget pip.Vilket sätt att fira födelsedagen på! Utanför grinden ligger Solo och håller koll ........även han är tyst, så dom är duktiga tycker jag. Victor är ju på kollo.....han bantar......vet ju vad han har hemma. Men det ska nog mycket till för att Solo inte ska äta......maten kommer i första hand.....sen Mia!

18 mars kl. 14.20

Oj, har gått många dagar nu......men jag har en bra ursäkt för helgen i alla fall. Jag och grabbarna har varit i Gävle och hälsat på bekanta. Hos världens goaste, kärleksfulla familj! Önskar att alla hade såna vänner! Så nu har man fått ladda upp batterierna med positiv energi, och grabbarna har fått vila sig från löptiken......men nu är hon väldigt välkomnande mot dom, så ikväll får Victor åka på kollo hos vår dotter. Skönt att bara ha en grabb hemma som är kärlekskrank......lite lättare att hålla reda på 1. Har tur som har en dotter och måg som gärna tar hand om Victor. Är så tacksam!

13 mars kl. 21.40

Hurra, för mig, alltså! Ett år sedan min senaste cigarett! Hmm.......undrar hur länge det håller....? Ska nog gå bra......hoppas jag. Idag tog Sara återigen fram mullvaden i sig.......kom ju några fjun snö i natt. Hon är lustig, damen. Ibland är hon ju så förnäm.......som en prinsessa......och vips, är hon en bus-unge. Ingen är lyckligare än Solo! Han fyller snart 2 år!! Otroligt, han är ju fortfarande som en valp, i mitt tycke. Åtminstone i huvudet! Den lille godingen, som ligger och snusar i TV-fåtöljen just nu!

11 mars kl. 14.35

Ännu en härlig vårvinterdag! Kan fortfarande ha grabbarna lösa tillsammans med tjejerna......tänker då på Mias löp. Hon är inte så attraktiv än.....men det kommer....suck. Idag träffade vi Byes "stålman", Gustaf drygt 90 år. Han sa att han sett några konstiga spår i snön. Järv, trodde han! Fy sjutton, om vi ska ha en sån som stryker omkring här. Jag kollade där han sa sig ha sett spåren, men inte kunde jag se nåt. Jag tror ju oxå att hundarna skulle reagerat på nåt sätt om det varit så. Hoppas Gustaf bara svamlar!

8 mars kl. 16.30

Jaha, då är det dags igen! Trodde ju att grabbarna var lite fjantiga med Mia....men icke......nu har damen bestämt sig för att löpa! Fy för det! Vi har i alla fall vackert väder! Helt underbart på våra sparkturer, strålande sol och ett par grader minus. Man får glädjas åt det lilla! Igår var jag och Solo på träning......och jag måste säga att det börjar göra nytta nu. Jag kunde t.o.m ha honom fotgående utan koppel, trots alla människor! Han kanske har lärt sig att vi hälsar inte på alla vi träffar......bara att hålla tummarna!

6 mars kl. 13.34

Idag fick man hålla i hatten! Blåste som bara den under motionsrundan. Det har kommit ett par cm snö igen, så nu har Sara tagit fram mullvadsvarianten igen........busar med Solo och fjollar sig. Snacka om att hon är nyckfull den gamla damen. Idag gick vi en bit längre.......fanns ett skoterspår att gå i.....och hjälp vad älgen hade travat.......för att inte tala om alla högar med M (inte Marabous, men skogens)dom lämnat efter sig. Mums, sa hundarna och åt så det stod härliga till. Nåja, det är ju i alla fall vegetariskt! Men jag tror inte jag pussar på dom  just nu i alla fall.

4 mars kl. 11.15

Mars! Äntligen ser man ett hopp om vår i horisonten! Nu har det kommit lite snö igen, så idag kanske vi inte halkar omkring på isen efter vägen. Hoppas den har fäst lite vid isen så vi kan gå utan risk för benbrott. Suck, jag tror att Mia har bestämt sig för att löpa, grabbarna är i alla fall väldigt intresserade av henne. Hon hoppade ju över när Sara löpte. Så nu är det snart dags för Victor att åka på "kollo" hos dottern igen.......han kan behöva det.......har ju blivit så enormt "mattig". Jag får inte vara ifred nånstans för honom.....jobbigt. Vi får väl se hur det blir med löpningen.......håller tummarna för att det är grabbarna som är fjantiga bara.

28 febr. kl. 11.30

Gruvar mig lite för promenaden idag.......är nämligen skridskobana här! Solo är som Bambi på hal is.......han är ju så otroligt klantig! Dom andra har ju lärt sig att dom måste springa i kanten där det är lös snö.......men han måste ju prova! Det kan ju gå.......men det slutar ju med att han faller. Man skulle haft små broddar att sätta på honom, men han lär sig väl......får jag hoppas. Har ingen lust med vet.besök.......håll alla tummar!

25 febr. kl. 22.20

Nu börjar det likna nåt! Plusgrader på dagarna och sol, det droppar från taken.......så härligt. Men det kommer säkert ett bakslag.......den dagen den sorgen. Nu kör Sara med mullvads-varianten igen! Haha......Solo är så lycklig! Men......när är han inte det? Är nog den lyckligaste hunden på vår planet! Är på tårna jämt........för att inte tala om hur han blir när jag tar fram en dummie! Ojojoj........där finns det energi. Ska bli kul att se honom i arbete.......bara jag får till lydnaden ordentligt. Det tar tid, men det blir bättre och bättre. Just nu är han jättelugn.......sover!!!!

22 febr. kl. 15.10

Idag blir Solo 1 år och 9 mån. Tiden flyger verkligen iväg! Svårt att tro att han är så pass......han är ju lika barnslig som en valp fortfarande. Men jag vet ju att grabbarna mognar mycket senare än tjejerna......i djuvärlden likaväl som i människovärlden. Men när han ska jobba då är han inte barnslig i alla fall. Han har en otrolig motor och vet direkt vad han ska göra......oavsett om han sett utläggandet eller inte. Så det är en verklig ljuspunkt. Han har även blivit mycket bättre på lydnad. Just nu lär vi in stoppsignal, vilket han verkar förstå ganska snabbt. Idag fick han igång Sara oxå......efter många om och men, så kunde hon inte motstå honom.......så det blev lite bus under sparkturen. Men hon haltar nu, så vi får se hur det blir......om vi måste kontakta veterinär.......huuu......kostar kosing.......men det är hon värd.

19 febr. kl. 17.00

Har varit ett par fina dagar nu, lagom kallt och lite sol. Lite ljusare för var dag. Skönt! Nu har Sara, vår prinsessa, återgått till sin gamla vana.......hon lattjar inte längre med snön och Solo.......nu lullar hon på lite smått bara.....Solo gör allt han kan för att få fart på henne......men icke, nu är hon en gammal dam igen till hans stora förtret. Solo försöker med allt men nu är hon sitt gamla jag.......hugger som en krokodil efter honom när han försöker busa med henne. Hon är en riktig torrboll, tycker han. Så då får han roa sig själv.......kan ju alltid stjäla nåt från matte och reta henne, vilket han lyckas med ganska bra!

16 febr. 15.20

Åh, vilken härlig dag! Plusgrader och solsken......man tror nästan man drömmer. Sara är fortsatt busig.......hmm......hon och Solo har väldigt roligt. Man blir nästan lite fundersamt över vad som hänt med henne. Glad så länge det varar förstås. Har tränat lite avlämningar med Solo idag, han har ju börjat slarva med det, så nu fokuserar vi på det.......även lydnad, förstås. Var på öppenträning i torsdags och han sköter sig bättre och bättre.

13 febr. kl. 14.55

Haha......det här är ju löjligt! Det snöar vareviga dag! Men det är bara att bita ihop. Tog i alla fall en sparktur med hundarna (husse skottade vägen åt oss). Nåja, nånting ska han väl göra.....har man traktor som fungerar så är det väl ingen konst. Det var lagom temperatur idag åtminstone. Just nu har det slutat snöa, jippi! Men man ska inte ropa hej.....det är inte slut på dagen än. Sara-satmara, hon fortsätter att leka mullvad i snön, hon har nog gått in i andra andningen, tror jag. Solo har ju såååå kul med henne! Så jag ska inte klaga!

11 febr. kl. 10.30


Nej se det snöar, det var väl roligt, hurra......nu får vi vinter som vi har önskat, hurra......suck.......javisst, det snöar idag igen! Får väl ge sig ut på en riktig promenad på oskottad väg igen! Men hundarna har ju kul i alla fall. Tänk att halva febr. har passerat snart, det är ju otroligt! Hoppas det går fort som bara den, så vi får vår nån gång! Men det ser ganska hopplöst ut! Snödjupet bara växer istället för tvärt om. Ungefär som mitt midjemått! Kanske ska börja röka igen.......då höll man i alla fall vikten......men man har ju fått bättre flås istället, föredrar nog det. Nä, nu ska jag ge mig iväg och handla lite mat och sen blir det promenaden.

7 febr. kl. 15.15

Undrar just om det blir mer fulväder? Sara är nämligen fortfarande på G. Hon och Solo har så humla kul när vi är ute på sparkturerna.......dom är mera på sidan av vägen i djupsnön och härjar än springer på vägen. "Jippi, säger Solo, nu har man äntligen fått fart på tanten"! Hoppas att det är nog med snön nu, vi fick ytterligare ca 3 dm häromdan. Ikväll ska jag och Solo på träning.......har det vi tränar på........han har nämligen börjat ta saker, typ vantar m.m. sen sticker han iväg.......har ett himla sjå för att få honom att komma med det. Nästan så han visar fingret åt mig. En riktig tonåring är han!!! Grrrr......måste ta i med hårdhandskarna!

5 febr. kl. 20.55

Shit, redan den 5:e! Och ute faller snön hela dj...a tiden! Har kommit ett par dm till idag. När jag varit ute med hundarna såg jag ut som en snögubbe. Det var t.o.m fulväder i Sara idag! Hon och Solo hade skitkul i snön idag! Sen var det väl inte så kul för mig att skotta, men vad gör man. Det är glömt om 100 år! Får väl se om det är lika mycket till i morgonbitti. Man får väl ta till en liten bön!

1 febr. kl. 14.15

Nu har vi haft 2 underbara vårvinterdagar. kring 0:an och sdtrålande sol, idag har det t.o.m droppat från taket! Härliga sparkturer har vi fått. Febr. kan inte ha börjat bättre! Igår var vi på träning......vilken uppslutning.......vi var 9 förare med hundar. Körde lydnad och passivitet med Solo. Han skötte sig bra när han fått lugna ner sig lite. Han är suverän på att sitta kvar och jag går därifrån, konstigt.......han borde ju springa till människorna som står bredvid.......men icke, han sitter lugnt kvar och kommer som ett skott till mig på inkallningssignal. Skönt att det fungerar i alla fall. Man får ta reda på dom små guldkornen.

30 jan. kl. 14.40

Igår fick vi skogsvägen riktigt plogad, SCA var här med en väghyvel med plog, det var som en autobahn, så bra!! Men vad händer? Jo, idag fick vi 1 dm blötsnö......puh.....LITE jobbigt att gå. Fick kämpa på ordentligt, så nu har man fått ett bra pass. Blir så dj..a less på snön. Tur att hundarna inte bryr sig.......vore lite kämpigt att bära dom, haha. Så nu får man väl invänta SCA igen, dom ska förmodligen avverka här. Då blir det väl en massa timmerbilar som ska köra här istället! Aldrig får man vara riktigt nöjd.....men när är man det egentligen? Gnäller nog lite i onödan!

28 jan. kl. 14.50

Solo slutar aldrig förvåna mig! Har gjort en tross av gamla lakan......gjort rimpor som jag flätat ihop och knutit ihop i varje ände.....tänkte ha den som belöning åt honom när vi gjort övningar. Hmmm.....vet inte hur jag tänkte! Han är ju barnsligt förtjust i att svälja allt möjligt......den blev väl lite för smal. Idag tränade jag lite stoppsignal och slängde trossen till honom när han satt kvar. Haha.....den höll jag ju på att inte få se mer. Han stack med den i mun och när jag tittade på honom, ser jag hur han hulkade med en bit av trossen hängande utanför mun......just det......bäst att svälja den, tänkte väl Solo.......innan matte tar den! Får nog göra en grövre för nu ligger den i soporna.

27 jan. kl. 15.20

Å, Jisses! Ännu en helg är över......otroligt......det är snart februari. Hur ska man hinna med lydnadsträning av Solo innan det blir barmark och jaktträning? Är låååångt dit, tänker ni......hmmm.......jag vet......men det verkar som om jag skulle behöva minst ett år till på mig! Nja, riktigt så hopplös är han väl inte. Tror jag måste åka in till stan och träna honom där det är mycket folk. Jippi, säger Solo.......alla människor är ju sååå kul! Suck, kanske ska köra med skrämseltaktik? Men alla man möter tycker ju han är så charmig, för han är så glad!!! Just det! Det är liksom det som är ptoblemet. Nåja, behöver nog inte bli anmäld för att man har en aggressiv hund i alla fall!

24 jan. kl. 14.55

Nu har det varit underbart väder ett par dar med några minusgrader och sol. Man känner hur det spritter i kroppen! Nja, det var väl kanske lite överdrivet, men nog känns det roligare. Haha, Solo - han behöver inte fint väder......han är på tårna i alla fall. Han är en riktig mobbare som jag sagt förut......men nu mobbar han ALLA......även matte. Suck.....han blir nog aldrig vuxen. Undrar om han är med i al-Qaida? Terrorist är han ju hur som helst......men en gullig sådan. När han är inomhus är han hur lugn och go' som helst. Tur det!

21 jan. kl. 14.30

Snacka om att Solo är uppfinningsrik! Jag tar alltid med mig ett par pappersnäsdukar på promenader och sparkturer. Hmmm.......Solo har ju naturligtvis stenkoll på det. Stänger jag inte dragkedjan till fickan då är han där och stjäl. Han stoppar in nosen, kvickt som attan, tar en näsduk och......tror ni han torkar näsan? Nä, han torkar insidan på halsen........ja, han sväljer den, alltså! Det han inte hinner med sig, finns inte! Han gjorde det senast igår.......jamjam......hur kan han tycka det är gott? Behagligt? Som sagt han är lite eljest! Men på sparkturen idag fick han tji......jag hade stängt dragkedjan......men han försökte i alla fall men kammade noll!

Sara ser spöken i skogen.....

20 jan. kl. 16.40

Ooops! Har visst gått några dar sen sist! Vi har haft så ini bubblan kallt, så jag gick i ide ett tag! Men nu har jag vaknat till igen. Har varit en strålande vinterdag idag.......några minusgrader och sol! Så vi, jag och dom fyrbenta, fick en härlig sparktur idag. Som tu är kom det inte så mycket snö sist...puh. Räcker med den varan nu......och även kylan......får hoppas på att det vänt nu och det blir normala vinterförhållanden igen. Normalt och normalt......vad är det egentligen.......vi bor ju faktiskt i norrland. Men man blir kanske petigare med åldern? Klagar mer.......och tycker inget är som "förr". Hmm.....

16 jan. kl. 15.00

En dag med hyfsad temperatur........men vad händer? Haha.......de snöar! Aldrig får man vara nöjd.......har väl nog med snö......men det är väl typiskt oss svenskar.......vi klagar väl för det mesta på vädret. Det var egentligen helt ok på promenaden idag, bara det inte kommer för mycket snö för då måste det plogas igen. Solo tycker att ordningen är återställd när matte är hemma......ingen rymning på 2 dar.......han håller sig till matte den lille godingen. Körde lite lydnad med honom idag och här hemma är han jätteduktig.......kan även gå fot utan koppel. Men vi möter ju inga människor, det ända vi skulle möta är väl älgen och då vete fan hur det skulle gå.

15 jan. kl. 14.30

Puh......idag var det bara -10 imorse. Så det var riktigt skönt på promenaden idag. Tur att vi kom iväg idag......igår  var jag på byn och uträttade ärenden och hundarna fick vara hemma med husse. Hmm.......hur tänkte jag då? Fick naturligtvis telefon......Solo hade dragit till grannen! Eftersom husse var dålig kunde han inte ta sig ut efter honom, så det var bara att lägga på en rem och ta mig hem så fort som möjligt. Jag fick ju alla möjliga scenarion i huvudet........känner ju liksom Solo......han kunde ju dra ner till E4........skulle inte blivit förvånad. Men som tur var så var han kvar hos grannen när jag kom körande. Där drog man en lättnadens suck! Grrr......lättad blev jag, men då blir man ju arg istället......Sa inget till honom.......bara släppte in honom i bilen och drog hem. Men Solo han är lika lycklig för det!

13 jan. kl. 14.10

Brrr.....nu har vi haft ett par dagar med många -grader. Under -20 gr i morse. Huu.......tur det var hyfsat i torsdagskväll så jag kunde träna Solo lite. Var välbehövligt, kan jag säga. Jenny var oxå där och lade ut apporter uppe på och bakom en snöhög som säkert var 5 m hög. Hennes Silva är ju stensäker. Som avslutning fick även Solo hämta.......trodde inte att han visste vad han skulle göra eftersom jag körde lydnad med honom under tiden Jenny och Silva jobbade.......men nog visste han......ingen tvekan......han jobbade som bara den och fixade det oxå. Bra gjort, gubben. Han är en talang, bara jag kan förvalta det.

%3