Dagbok 2012

Då är det dags för ett nytt år igen! Har haft mycket krångel med mitt mobila bredband, så det kunde ha börjat bättre. Men det är ju bara materiella saker, så  vem är jag att klaga. Hoppas ni alla får ett bra 2012.

Tomte-Victor

30 dec. kl. 16.55

Snacka om kontraster.........igår regnade det och +grader. Även +grader idag.......så nu är snön väääldigt tung. Tur jag skottade altantaket tidigare i veckan, annars vete sjutton om jag orkat med det. Ja, det är snabba kast! Idag har jag varit och tittat på snart 11 veckor gammal golden-valp.......ujujuj, vad söt den var! Visserligen en golden, men ändå! Söt som socker! Ska bli intressant att se vad det blir av den. Tack Åsa för titten! Samtidigt skönt att man kan åka hem igen till vuxna hundar.......med tanke på kisseriet och gnagandet! Men gosig va han. Men så tänker man på när jag hade 12 st som sprang omkring runt benen.....hm......ganska skönt ändå......att man inte har några. Jag har ju en som fortfarande är "liten"........åtminstone i skallen! Just det.......min egen lilla Solo! Gott Nytt År på er alla!

27 dec kl. 14.50

Nån som gått upp i vikt efter all julmat? Ingen risk här........har haft fullt upp med skottning av altantak i två dagar........fy för bövelen vad snö! Säkert över 1 m. Längesen vi hade så mycket snö så tidigt. Huu......ska visst komma en dust till inatt! Ska det fortsätta så här så får vi nog inte snöfritt före midsommar. Men inte klagar hundarna för det......inte ens Solo som måste pulsa ut i djupsnön för att göra sina behov. Dom andra kan sätta sig var som helst......men inte Solo......han är ju lite eljest. Han har hur kämpigt som helst när han ska ut i snön.......han försvinner ju nästan. Nåja, han får ju arbeta lite i alla fall. Bra träning! Igår fick vi skogsvägen skottad, hurra......så idag blev det en sparktur där. Härligt, nu slipper vi byvägen........är lite friare så här........och Solo kan mobba Sara igen..........ligger platt på vägen.........och rusar på Sara när hon kommer i närheten. Vilket resulterar i att hon blir som en krokodil. Lugnar han sig då? Icke.....han skäller på henne i stället.

23 dec. kl. 22.55

Puh......nu har lugnet lägrat sig så här kvällen före dagen D. Alla sover utom matte. Äntligen är Saras löp över, Victor har fattat det men........inte Solo.....han är på henne lite då och då och Sara hugger som en krokodil........väntar bara på att han får hål i nosen. Men anfallen blir färre och färre.......han har bara en liten hjärna än så länge. Hoppas ni alla har gjort bort alla bestyren nu och sitter som jag......lugnt tillbakalutad i TV-soffan.......och njuter av en skinkmacka! Vi hörs efter helgen........GOD JUL!

20 dec. kl. 22.25

Nu är det bara 4 dar kvar........klapparna är klara........städning klar (utom golven, då) ingen större mening att fixa golven förrän kvällen innan. Tog premiärturen på spark i går, huj vad det går.......har ju liksom draghjälp av två sugna grabbar........haha......har ju Sara som "hare". Höll på att köra omkull idag.....Solo gjorde ett tvärryck......oops......nära var det. Men det är snart över med löpningen nu för Victor har slutat banta. Skönt ska det bli.......finns bara en hake.......Mia har inte hängt på som hon brukar, så hon ska väl till om 3 månader.....suck.....då börjar det om! Tur man fick vila upp sig förra helgen! Tack till Marie och hennes familj som passade Solo åt mig! Och Cathrins sambo förstås......det var guld värt! Godnatt!

Solo i det näst bästa efter vatten

17 dec. kl. 16.00

Sådärja, nu har vi betat av Stockholm. Kom hem igårkväll efter en helg i Stockholm. Åkte ner på fredag........gick på utställningen halva lördagen.......andra halvan i stan. Sprang som galningar i snöstorm mellan butikerna. Pust.......vi var ganska möra när vi kom hem till hotellet vid 20-tiden på kvällen. På söndagen gick vi omkring på mässan och kollade upp alla stånden där.......fick i alla fall tag på en trimsax(min gamla börjar bli slö). Styrde sen kosan hemåt vid 14-tiden. Hämtade upp mina älsklingar.......saknat dom så! Solo, som varit lite pipig på nätterna när han var hos Aska fortsatte att vara pipig, Sara är ju i höglöp. Så det var nog inte matte han saknade! Victor fortsätter att banta.........skulle fått vara kvar ett par dar till......lätt att vara efterklok.......det blir så här nät man tror dom saknar matte, fast det är Sara som drar. Får väl stå ut med det!

12 dec. kl. 17.30

Men herregud! Bara 12 dagar till julafton! Tiden flyr.......jag tror jag gör det oxå......från snö och kyla.......kanske skulle ta och hälsa på sonen i Thailand.......det vore väl nåt. Får man ta med sig hundarna dit? Ja, får kanske man får.........??!!.........men sicket bök. Nja, jag stannar nog hemma ändå. Trivs ju egentligen med vintern......men det kunde ju vara nån måtta med allt. Nu är Victor på kollo, blev lite väl intresserad av Sara så igårkväll fick han åka iväg.......och på fredag är det Solos tur........då åker matte och Cathrin till Huvudstaden.......så då får han terrorisera Aska och hennes familj. Men ack, vad jag ska sakna de små liven! När vi kommer ner till Stockholm får vi ju se hur mycket dom har att gnälla om! Dom har väl ett par cm snö, fast det låter som ett par m!

10 dec. kl. 16.55

Nu tycker grabbarna att Sara börjar bli lite sådär halvsnygg. Kunde ha dom lösa på promenaden idag.......vi har fått skogsvägen skottad en bit......dom checkade bara till henne nån gång. Blir väl höglöp när jag åkt till Stockholm. Men vad gör väl det......då är ju grabbarna på pensionat. När vi kom hem från promenaden så bakade jag lite småkakor......hundarna hjälpte till.......höll koll på ugnen.......det kan ju hända att en kaka ramlar ut.......i alla fall när matte tar ut plåten. Men dom fick tji, jag klarade av det! Kanske dom får en kaka var ikväll, mina små tomtar. Apropå tomtar.......två veckor kvar till julafton.......nar ni stökat klart? Eller blir det natten före? Så blev det nästan alltid för mig när barnen var små. Då var det tyst och lugnt i stugan och man kunde jobba på hela natten. Så när julafton kom var man jättetrött! Vansinnigt, eller hur? Numera, när jag har gott om tid, stökar jag inte så mycket.......blir nog jul i alla fall!

7 dec. kl. 22.20

Igår fick vi oss ett till djävulspass.........i skogen.......i djupsnön........det snöar varje dag nu. Men temperaturen är lite mer mänsklig nu som tur är. Solo trivs verkligen i snön.....han slänger sig och borrar ner huvudet i snön och kryper iväg......han tror nog att han är mullvad. Så länge han är intresserad av det så är det lugnt......Sara löper nämligen så snart har han nog glömt det roliga med snön. Eftersom jag och min dotter åker till Stockholm nästa helg......tänkte kolla in utställningen på mässan.......flanera i butiker i city......bo på hotell och mysa i allmänhet.......så är det tur att Solo får vara hos Aska och Victor hos Cathrins sambo........med tanke på Saras löpning. Vi vill ju inte ha en massa småttingar! Nu kollar vi på TV och käkar chips och godis!

5 dec. kl. 17.05

Igår var det "bara" -12 och lätt snöfall så jag tog en promenad med hundarna i skogen. Hmm........optimist som man är, tänkte jag att det inte skulle ligga så mycket snö i skogen. Eftersom skogsvägen inte var skottad, så gick jag , som sagt, ut i skogen istället. Undrar hur jag tänkte då.......nog var det snö alltid.......en runda som brukar ta 20 min. tog 40 min.! Inte för att hundarna hade nåt emot det.......men matte tyckte det var jobbigt. Ni kan ju prova själv att pulsa i en halv meter snö.......puh! Vi fick i alla fall oss ett riktigt pass. Idag var det -20 igen, så jag började julstäda i stället. Låter väl kul? Bytte lite gardiner och skurade badrumsväggarna. Inte så spännande, tyckte hundarna, men å andra sidan........dom hinner ju bara stå ute i några minuter, så står dom där och lyfter på tassarna. Nog för att dom klarar en promenad, men såvida dom står still så fryser dom om tassarna. Så jag ska inte skylla på att dom inte tål kylan......det är nog snarare matte som fegar ur.

3 dec. kl. 16.55

Brrr........idag är det lite väl svalt ute..............-20 huu, visserligen soligt, men ändå! Till och med hundarna fryser idag......lyfter på tass efter tass när dom står stilla ute. Man skulle ha stickat sockor åt dom. Nu har vi fått ca 5 dm snö, är soligt, och då måste det ju naturligtvis vara sååå dj...a kallt istället. Aldrig är man nöjd. Fördelen med det kalla vädret är ju att vi slipper salt på vägarna. Och man slipper, kanske, promenaden. Imorgon måste jag ta mig ut med mina älsklingar......det får vara hur kallt det vill.......tror jag............


Ja, då är den här den första snön, Victor och gänget njuter.

1 dec. kl. 12.05

Idag stämmer det med bilden ovan! Från igårkväll tills nu har vi säkert fått 2-3 dm snö......och för en gångs skull är det inte blötsnö.......det är ca 7 gr kallt idag. I torsdags-kväll fick Solo och Victor träna apportering........vi lade ut apporter på ganska svåra ställen så dom fick jobba riktigt ordentligt. Gissa om det var trötta grabbar när vi kom hem! ojojoj, dom slockna som utblåsta ljus! Hälsosamt! Dom skötte sig riktigt bra! Nu lär man väl få gå ut och försöka skotta undan lite snö, då får ju jag vad jag tål. Men det kunde ju inte bli en bättre 1:a advent med nyfallen snö. Vackert i alla fall! Äntligen fick man som man ville.......men nu finns det väl ingen hejd på det......så man måste klaga ändå. Ha en riktigt skön 1:a advent!

27 nov. kl. 17.45

Slask, slask, slask! Det är så blött ute att det plaskar när man går på gräsmattan, som för övrigt är grön......i november! Men nu har dom lovat snö och kallare......hoppas verkligen det blir så. Men då blir det väl meterhögt med snö.............aldrig är vi nöjda. Det var ett lager med blötsnö idag på promenaden.....men ack så blött. Dom gamla damerna har fortfarande inte laddat batterierna........till hörapparaten, alltså. Dom har fortfarande knäck i lurarna. Glömde tala om att Sara fyllde 8 år i lördags, så då hade jag gjort en gräddtårta för att fira henne. Smaskens, tyckte Hon och kompisarna. Glömde förstås att ta en bild på hennes tårtätande. Ni ser, dom hör illa och jag glömmer.......har tydligen teflonbelagd hjärna. Vet inte vilket som är värst??

25 nov. kl. kl. 12.05

Igår-kväll var Solo riktigt trött......han hade fått vara hos Aska ett par timmar..... utan matte! Han måste ju skola in sig inför min Stockholmsresa. Hmm.......kommer att kännas konstigt att lämna honom........kanske värst för matte. Jag och min dotter ska mingla på stockholmsutställningen.......åka in till centrum och gå i lite butiker.......äta gott och bo på hotell. Ska bli så skönt.......hmm......om jag kan släppa tankarna på hundarna som får stanna hemma och i Solos fall hos Aska. Det går säkert bra......hoppas jag.......han kan ju ha roligt med Aska hela helgen. Visst är man larvig? Herregud.......snacka om separations-ångest..........Nu väntar den dagliga promenaden i, hör och häpna, fint väder.

21 nov. kl. 14.30

Å min skapare vilka lerhögar jag hade med mig hem efter promenaden idag! Gruvar mig tills dom torkat.......när dom reser sig ligger ju stora lerhögar kvar på golvet. Men det är väl smällar man får ta. Nu har både Mia och Sara stängt av sina hörapparater! Ni vet......man ropar på dom och dom rör inte en fena......man kan nästan se hur dom håller för öronen med tassarna.......samt en pratbubbla där det står: hallå där, vi är gamla nog att bestämma själva när vi ska komma! Tikarna blir tydligen ännu mer självständiga när dom blir gamla. Inte grabbarna då, dom tyr sig till matte dom! Solo stänger väl av ibland oxå, men han tittar i alla fall på mig.......och sen gör han som han vill, haha. Victor däremot.....det är en riktig mammagris och kommer. Min STORA bebis! Han är bäst!

19 nov. kl. 13.25

I eftermiddag blir det lugna gatan här! Solo har varit och röntgat höfter och armbågar. Lycklig som han är så räckte det inte med en dos lugnande medel.......haha......svansen gick i alla fall och hela kroppen med......så det var bara att ge honom en dos till! Då blev han i alla fall så pass slö att vi kunde lägga honom på rygg......men alldeles borta var han inte......han försökte följa med i vad som hände i alla fall. Men bilder fick dom till slut och vet. tyckte dom såg jättebra ut.......så nu är det bara att vänta på SKK:s avläsning. Alla förundrades över hur Solo kan vara så himla glad.......haha......det gör jag oxå! Nåja, just nu är han väldigt slö, kommer nog att sova hela dagen. Är liksom inte van vid det, så det känns lite konstigt......nånting fattas.......men jag får väl passa på att njuta.......eller, nää.....vill nog hellre ha honom som han brukar vara, min lilla ligist.

18 nov. kl. 16.55

Så är den här helgen förbi...........kanske lika bra........är bara skitväder när det är helg. Kanske blir bättre nu när vardagen kommer. Igår var jag , Solo o Victor och hälsade på Aska, som bor i Töva. Ni som läst valpdagboken vet nog vem av Saras valpar hon är. Ni vet, tikvalpen med gula halsbandet! Just det! Hon som hittade på så mycket bus när hon var liten. Gud som man skrattat åt den damen. Men nu är hon ju vuxen och en ganska sansad tik. Hon är såååå lik sin mamma så man kan skratta ihjäl sig! Både utseendemässigt och mentalt. Jag tog fram trimväskan och vips.......så försvann hennes ben.......hon blev som en tax! Precis som mamma Sara gör. Men står så snällt när man trimmar henne. Är nog bara ett spel för gallerian. Måste nog ta och ställa ut henne om jag får för matte, förstås. Det var i alla fall roligt att träffa henne! Tyckte grabbarna oxå! Idag har vi bara varit en tur upp i skogen, för att undvika den leriga vägen. Blöt var dom ju när vi kom hem, men inte skitiga i alla fall.

14 nov. kl. 17.20

Puh......Sara klarade sig från Solo idag oxå! Håller tummarna för att det är slut på blödande sår nu. Fick en härlig promenad idag......utan rullning i folkskit.....men lite trist väder. Vädergudarna verkar ha väldigt svårt att bestämma sig. Nu är det varmgrader igen. Så imorrn lär det väl vara skitigt efter vägen igen. Solo sköter sig väldigt bra med fotgående och sättande på promenaderna......utan koppel......hm......men vi möter ju förstås inga människor. Det är ju det som är hans akilleshäl........han bara MÅSTE hälsa på vem det än är. Suck.......bara att jobba på!

12 ov. kl. 16.45

Men är det redan den 12:e? Tyckte nyss jag skrev här. Har ändå inte hänt så mycket i helgen. Solo har i alla fall hållit sig ifrån Saras sår, så nu tror jag det ska gå bra......peppar, peppar! Och jag har varit på fest i klubbstugan i Töva. Vi var ca 20 pers och hade jättetrevligt! Idag blev det en kort promenad. Hade inte gått så långt förrän hundarna hittade en bajshög........hmmm, från en människa! Bara ett par meter från skogsvägen! Jag blir så förb........Man kan väl i alla fall försöka lägga över nåt så det döljs lite grann, men inte! Gissa vad som hände? Jo, Victor(av alla) rullade sig i detta härliga så han var kladdig hela han! Så det var bara att vända och spola av honom med slangen nere i garaget. Fy f.......vad äckligt! Så nästa promenad får man vara alert så dom inte går dit igen!

7 nov. kl. 14.30

Huuu, tur man hade mössa på sig på promenaden! Hade jag haft hatt, då hade jag fått hålla i utav bara den i stormen! Händer ju nog mycket ändå! Hade ju satt på Sara ett nytt plåster (såg så fint ut i morse, så det blev inget besök hos vet.), men vi hann bara ca 50 m så vips......var plåstret borta! Och det knepigaste är ju att jag hittade inget plåster på backen........nää......det har nog Solo ätit upp! Han tål inte att hon har plåster på sig. Han tog bort det sent igårkväll oxå......samma sak......hittade inget plåster. Mums.......jättegott med plåster, tycker Solo! Han har LITE underlig smak!

6 nov. kl. 17.45

Hmm.....skrev jag inte igår att Saras ärr äntligen läkt. Skulle inte ha sagt det......under promenaden idag så fick ju Solo lust med lite mobbing igen. Han var på Sara och nafsade henne på halsen.......vilken sida, tror ni? Just det, den sidan som ärret finns. Hans tänder tog tydligen mitt i ärret så det gick upp! Suck.....så nu blev det en ganska stor glipa där igen. Vete sjutton hur jag ska göra nu, får kanske åke till vet. med henne. Dom kanske måste sätta dit ett nytt stygn. Har försökt tejpa igen det, men det är så svårt att få nåt att sitta kvar där. Får se hur det är i morrn.......slutar väl med ett vet.besök. Grrrr......han är en riktig ligist! Solo, alltså!

5 nov. kl. 15.15

Nu har äntligen alla ärr efter Saras operation läkt. Det största har tagit lite tid. Har inte förstått varför det tagit sån tid.......hm.......fick svaret för några dagar sen. Solo har varit sååå hjälpsam med att tvätta såret.......så jag satte på ett bandage igen. Men det ramlade av ganska snabbt.....beror väl på att pälsen håller på att växa ut, tänkte jag......satte på ett större bandage........och fick se Solo stå och dra som sjutton i bandaget.......han tyckte inte hon skulle ha sån skit på sig. Lindade henne med elastisk binda, för att han inte skulle kunna ta av henne det......hmm.......det var ju jättekul.......han drog och drog och bandaget blev längre och längre. Så det var bara att ge upp. Suck........han älskar bandage av någon konstig anledning. Men som sagt nu är det riktigt läkt så han bryr sig inte om det längre. Nu är det "bara" vanlig mobbing som står på schemat.

2 nov. kl. 14.50

Så därja, nu är det som vanligt igen. Som det har blåst och regnat under natten och förmiddagen! Fy för den lede! Så idag blev det bara en snabb promenad för hundarna. Nu när dom torkat till så ligger det grushögar på golvet där dom legat. Usch, nu måste man fram med snabelapan igen! Skulle mycket hellre ligga under filten. Men det är smällar man får ta. Det kostar att ligga på topp! Trevlig helg!

30 okt. kl. 13.58

Jaha, då är det som vanligt igen då.......klafsade under fötterna på promenaden. Suck......kom ju mer snö igår, men det övergick ju i regn. Visserligen ligger det lite kvar än, men det är surt så ini bomben. Ett tjockt lager med vatten under snön. Inte kul.....men det är bara att bita i det sura äpplet. Appropå äpple.......vi får vara glada att vi inte har det som i New York. Vi har ju i alla fall inte sånt extremt väder som dom. Vi gick i skogen lite idag, så vi slapp slasket. Solo fick träna lite lydnad då. Han gick faktiskt fot med mig utan koppel....trots att vi var i skogen......och det är ju en framgång, verkligen. Hmmmm...han blir bättre och bättre den lille godingen.

28 okt. kl. 15.15

På träningen i torsdags-kväll la jag ut ett sökfält på 9 apporter. Solo hämtade in dom utan att mattas, dessutom i halvmörker. Det är verkligen en fröjd att se honom i aktion, svansen går och han jobbar intensivt, använder sin nos mycket bra. Så kul! Idag på kursen satt t.o.m avlämningarna, trots att det stod folk bredvid, han sprang inte till dom och hälsade, som han brukade. Kul att avsluta säsongen med lyckat resultat. Vi har ju fått snö här så det är nog snart slut med att kasta apporter. Nu blir det lydnad hela vintern.

25 okt. kl.14.25

Ja, nu är det dags att få in andra bilder, kanske.....tyvärr slut på sommaren! Idag var det friskt och skönt på promenaden.....-1, vindstilla och tillfruset på backen.......för en gångs skull var hundarna inte blöta när vi kom hem. Solo har blivit så duktig på att gå fot.......haha......undra på.......han tror ju att jag har en dummie med mig varje promenad, vilket jag inte hade idag. Går så fint bredvid mig och tittar på fickan hela tiden! Har inte ens tid att mobba Sara......jaja, han hittar i alla fall inte på några dumheter då. Ikväll ska han få träna igen.......roligt att se vilka framsteg han har gjort. Hmmm.....är ju förhoppningsvis lite folk där som stör.

Finns det ingen dummy så tar jag väl ett näckrosblad, säger Solo

!

Dj-ar, matte har hängt dom i trädet!

23 okt. kl. 20.45

Nu har jag putsat fönster i 2 dar.....puh........skulle bara fälla ner persiennerna istället......då syns ju inte skiten! Nu är det gjort i alla fall. Som vanligt promenader med hundarna oxå förstås. Solo har suveränt fina avlämningar när vi tränar hemma.......men det är klart.....här finns ju "bara" matte.....inga andra människor man måste vis apporten för. Lydnaden har oxå blivit mycket bättre.......igår fick han gå fot halva promenaden.....utan koppel......och det skötte han jättebra. Det är bara att träna på, det ger ju tydligen resultat. Men ibland är man ju lat.......det får man inte vara. Har ju faktiskt tränat varje dag med honom nu.......både hund och matte har blivit riktigt duktig. När han får springa fritt då mobbar han Sara, som vanligt.......och hon bjäbbar emot.......ja, herregud vad barnsliga dom är.

21 okt. kl. 14.15

Ojoj, nu är Solos lilla hjärna överhettad, tror jag. Har ju varit på kurs idag. Han skötte sig väldigt bra......han är jätteduktig på sök, verkligen. Ligger i som en jaktlabbe. Lade ut ett sök i mörkret åt några hundar på träningen i torsdags oxå.......inga problem den här gången, varken för Victor eller nån annan. Solo överraskade mig och var jätteduktig på sök, trots mörkret........så han använder tydligen näsan på rätt sätt, hade ju aldrig provat på ett sök i mörker förut. Mycket bra! Han kommer att bli jättebra på arbete, bara matte får till perfekta avlämningar och ett bra fotgående. Gäller att ligga i i vinter.

17 okt. kl. 11.20

Haha, blev nästan kaos i Birsta igårkväll........öppnade ju plånboken......vips flög malarna ut. Folk blev som tokiga......sprang omkring med håvar........malarna var så stora att dom togs för fjärilar! Nja, kanske inte så farligt ändå......men den (plånboken) glappade som en gäddkäft. Hittade faktiskt lite smått och gott. Nu undrar jag vad man ska hitta på idag......förutom dom vanliga hushållsarbetena.......man är ju som ett hembiträde, eller? Det är ju nämligen som vanligt ute idag, inget snöande, men regn, regn, regn. Är så förb......less på regnväder så jag tar nog hellre ett par minus och snö. Man är väl norrlänning! Jag flytt' int'!

16 okt. kl. 13.50

Jippi! Igår fick jag besked om Saras bortop. knöl.......godartad! Puh.....då hänger hon nog med några år till! Och Jippi sa Solo oxå i morse när han sprang ut.......en decimeter blötsnö........mysigt......han sprang.......rullade sig och hade otroligt roligt! Vad barnslig han är......är som en valp i vissa lägen. När jag blir riktigt trött på hans tilltag så säger jag åt honom: Väx upp för bövelen! Men charmig är han???!!!! Så idag var det bara att pulsa i 1 dm blötsnö........och då menar jag blöööt! Hundarna såg ut som om dom badat när dom kom in. Det riktigt dröp vatten  av dom. Ikväll ska jag till Birsta med dotra, var ett tag sen nu. Måste ju vädra plånboken.......släppa ut malen!!!!!

14 okt. kl. 12.40

Det här är en helg man helst vill glömma! Skulle jobbat som ringsekr. på den internationella utställningen i nordic-hallen på lördag och ställa ut Solo på som idag. Men så blev det ju inte.......dels blev jag sjuk på lördagen.......och i morse vaknade Solo med ett öga (knep med det andra) ögoninfl. igen! Suck.......hade sett fram emot att ställa ut honom för att jag tycker att han börjar mogna på sig nu. Dels för att få ett omdöme på honom och för att testa om han klarar av att inte hälsa på alla.......speciellt domaren. Men som sagt, det sket sig! Tänkte då ta en promenad upp i skogen med hundarna.....hmmm......vad ser jag? Jo, naturligtvis är jägarna här!!! Snacka om alltings djävlighet! Tror jag lägger mig under filten och käkar praliner istället!

10 okt. kl. 11.20

Igår hade vi en riktigt bra promenad. Lade in både lydnadspass och apportering.......med Solo, förstås. Det går riktigt bra......åtminstone hemmavid. Det återstår att se hur det funkar ute bland folk(lydnaden, alltså). Han ska få följa med till utställningen på Nordic-hallen på söndag......ojojoj, vad jobbigt han ska ha. Tänk på alla människor som finns där.....får se om han kan passera dom utan att hälsa.......får säkert ha tummen i ögat på honom. Han kommer att vara helslut när han kommer hem......tror jag. Nu ska vi i alla fall ut på promenaden och träna ytterligare.

8 okt. kl. 13.45

Nyss hemkommen från promenaden i ett strålande höstväder. Men herre jösses, vad hundarna var spralliga! Låg och lurade på varann och sprang omkring som stoll......t.o.m dom "mogna" damerna! Undrar vad det blir av det......fulväder, kanske? Annars har det varit en lugn helg......varit på kurs med Solo förstås.....och haft tandvärk! Huu....så nu ska jag ge mig iväg till tandläkaren.......bland det värsta jag gör. Men det är ett nödvändigt ont. Sånt slipper minsann hundarna.......förhoppningsvis......beror kanske på hur duktig matte är med att rengöra deras tänder!?!? Kanske måste ta fram tand-skrapan!! Jippi, vad lyckliga dom ska bli!

6 okt. kl. 11.25

Idag vaknade jag till en dyster dag, både med tanke på vädret.....grått, regnigt, blåsigt....och meddelandet jag fick sent igårkväll......Billies dotter Gunways Snipe Feather "Hilma" har vandrat vidare till hundhimlen drygt 12 år gammal. Hon var en av mina absoluta favoriter bland Billies avkommor, dessutom mamma till vår lilla prinsessa Sara. Sorgligt, men hon fick ett underbart och långt liv hos familjen Hjelm, älskad som få. Sov gott, Hilma!

För att tala om nåt trevligare så hade jag och grabbarna en riktigt bra träning i Töva på torsdag kväll. Tränade apportering (linjetag) med Solo, och det funkade bra. Blir ju mörkt så tidigt nu så när det var Victors tur så var det svart. Men vi var några tappra som lade ut ett sökfält på en äng i mörkret.......gissa om hundarna tyckte det var svårt......men dom fixade det till slut. Dom fick verkligen lära sig att använda nosen. Ska träna detta fler gånger.


3 okt. kl. 14.10

Jisses vad tiden går! Redan oktober......hmm.....hur långt är det till jul? 1 månad till 1:a advent!!!!! Haha.....tycker ni att jag är tokig? Men så är det enligt almanackan. Nu har vi en konvalecent hemma. Vår lilla prinsessa Sara  har opererat bort 5 knölar. 4 st var bara fett-knölar men den 5:e har skickats för analys.....så det är bara att hålla tummarna för att det inte är nåt elakartat. Solo har mobbat henne sen hon kom hem.......kanske han tycker hon ser underlig ut......hon är ju rakad lite här och där.......ser ut som om hon har fläckfeber. Hon har fått gå i koppel i ett par dar nu, eftersom man får passa såren så hon inte river upp dom. Men hon finner sig i det mesta. På det sättet är hon verkligen medgörlig och snäll. Nu ska jag ut igen och träna Solo inför kursen på söndag.

29 sept. kl. 15.30

Inte sjutton avtog regnet häromdagen.....det snarare tilltog! Men man fick bita i det sura äpplet och ta på sig regn-munderingen och sticka ut i skogen. Dom blev i alla fall inte leriga. Idag hade vi för en gångs skull tur.......hann precis hem efter promenaden........så kom regnet. Blöta hundar i alla fall......dom springer ju i höggräs och genom snår så dom blir blöta även om det inte regnar. Men trivs gör dom ju i alla fall. Huvudsaken! Imorrn ska Solo och jag på kurs igen! Här tar vi alla tillfällen att socialisera honom.

26 sept. kl. 11.40

I går fick man en överraskning . Gick på promenad med lösa hundar....oops, där stod en av jägarnas bil (hundföraren, dessutom). Det var ju bara att koppla hundarna.....visste ju inte vad man skulle springa på. Blev väldigt förvånad över hur smidigt det gick. Dom gick som små ljus alla fyra......inkl. Solo! Idag vet jag inte hur jag ska göra.....sitter och väntar på att regnet ska upphöra. Var blött nog igår......när hundarna torkat och dom reste på sig.......stora grushögar blev kvar på golvet! Suck.....nu blir det en tid med stampat jordgolv!

24 sept. kl. 17.00

Jahaja.......nu har Solo kommit på nåt nytt! Han har upptäckt att det är skitkul att springa ner till grannen och leka med deras 2 hanar! Häromdagen var Solo som bortblåst......jag ropade, visslade.....men inget hände. Efter ett tag såg jag grannen komma och gå med vidhängande flat på byvägen. Hon hade stått på bron och målat och hört att hennes hundar lekte och hade så roligt.....hon tittade dit.....började måla igen.......men öh......hon hade ju sett TRE hundar! Just det.......Solo lekte med Aron och Theo, som dom heter, så det stod härliga till. Så det var bara för henne att stänga in sina egna och traska hem med Solo. Gissa om jag blev GLAD! Men inte fatta han att matte är arg! Han är lika glad ändå. Idag upprepde sig historien, när grannen kom från promenad på skogsvägen......då drog Solo till dom och var överlycklig! Suck! Så det var bara att ta koppel och gå ner till vägen och hämta honom.......lättare sagt än gjort.....han tycker det är så kul så han drar iväg en liten bit så jag inte når honom. Grrrrr! Men när jag väl fick fatt i honom så blev han instängd! Han lessen? Inte då......lika lycklig i alla fall!22 sept. kl. 12.15

Redan helg! Dagarna går i turbohastighet......precis som Solo! Var på träning i torsdags......hm.....hade lite hjärnsläpp den lille.......men skärpte sig till slut. Sitt o ligg-stanna funkar superbra.....konstigt nog......men alla människor.......han blir så överlycklig! Hur ska man kunna ställa ut honom......starta på jaktprov.......får väl syn på människor och drar dit för att hälsa.......för att inte tala im domaren...ni förstår väl vilken lycka! Det är väl bara att jobba på, till slut måste han väl inse att man inte kan hälsa på alla! Smatidigt underbart med en så glad hund! Nu ska vi skynda ut och köra lydnad igen innan regnet kommer.

18 sept. kl. 15.10

Fortfarande vackert höstväder.....lite kallt men ändå. Tog en lång promenad med hundarna idag......ingen cykeltur. Passade på att köra ett lydnadspass med Solo. Han börjar bli riktigt duktig, faktiskt. Men man får ha tummen i ögat på honom hela tiden.....har lite lätt för att glömma. Men som sagt, han sköter sig bra. Sen återstår ju att se om det går utan koppel oxå. Men vi skyndar långsamt.


17 sept kl. 14.45

Wow, vilket underbart väder vi hade igår! Tog med mig hundarna upp till sjön så dom fick bada. Man vet aldrig.....kanske sista gången för säsongen. Kastade som vanligt dummies till dom och nu sitter avlämningarna från vatten för Victor. Så nu kan jag koncentrera mig på Solo och på hur hans avlämningar ser ut. Hmm.......var ju tvungen att plocka lite mer lingon oxå, när vi var på väg hem....det blev 7 liter. Skänkte faktiskt bort dom. Idag är vädret som vanligt igen.....tur man har investerat i regnkläder. Det är bara att klä sig rätt och spotta i nävarna och gå ut!

14 sept. kl. 13.15

Förutom träning med hundarna så rensade jag lingon hela gårdagen. Jag rensade och Solo åt ur bunken med rensade bär! Träningen i gårkväll gick lysande.......Solo sköter sig förvånansvärt bra på lydnaden. Jag är glatt överraskad! Det går nog att få pli på honom oxå. Det låter som om han är alldeles omöjlig men det är han ju inte. Hemma är han lugn och behaglig. Victor får bara bära stoora tuunga dummiesar för att lära sig hålla i ordentligt. Så nu har han jättefina avlämningar även med dom. Så ni ser......det går framåt på alla fronter. Idag är det riktigt höstväder, skulle vilja ligga under en filt och slöa.......men nu måste jag ta fram snabelapan. Suck!!

11 sept. kl. 14.55

Efter motionsrundan med hundarna, tog jag dom med mig och åkte upp på skogen för att titta efter lingon. Åh Jesus! Vad lingon det finns! Kom hem efter ung. 1 timme med 10 liter! Hu........vad tänkte jag på? Dom ska ju rensas oxå! Suck....! Ändå har jag inte räknat in dom litrar Solo och Sara satte i sig! Hur kan dom tycka råa lingon är gott? Men det är klart.......är man hungrig så äter man det som finns. Dom blev i alla fall inte blå om tungan. Vart tog Victor vägen då? Naturligtvis.......när han såg vad jag skulle göra så sprang han till bilen och satte sig......ingen risk man åker ifrån honom......är bara luckan och grindarna öppna så sitter han i bilen. Säkrast det......då kan inte matte åka ifrån honom. Din stora mattegris!

10 sept. kl. 14.10

Dåligt skrivit här nu......har haft fullt upp hela helgen. Har nämligen varit på en intensivkurs i lydnad med Solo.......så nu är han fullärd......haha. Trodde att det skulle bli mycket besvärligare än det blev......han skötte sig över förväntan. Han är stensäker på inkallning (med pipa) och sättande (med pipa) och han stannar kvar när jag gett kommandot sitt......behöver inte ge dubbelkommandot "stanna". Har även provat på "ligg stanna kvar".......hör och häpna......han är lika stensäker där, sätter sig inte ens upp när jag kommer tillbaka. Så  det är själva fotgåendet vi får slipa på. Han kan mer än man tror, den lille ligisten. Ni kan kanske förstå om han var trött igår-kväll efter 2 dagars hårdkörning. Hmmm.....gäller även matte.

5 sept. kl. 17.05

Det blev inte så stort hål i kassan igår kväll som jag befarade. Hade ingen inspiration till nåt inköp utöver det nödvändiga. Hmmm......blev desto större hål idag......har nämligen varit till frissan och fixat frisyren, men det är hon värd. Sen passade vi på med en cykeltur mellan älgarna.......alltså efter att jägarna gett upp för dagen. Skulle vitsa till det lite, men som vanligt så sket det sig. Imorgon ska jag gå upp i skogen bakom huset(där ska det i alla fall inte vara några älgjägare) och lägga ut ett sökfält åt vovvarna, så dom får använda huvudet lite. Blir så härligt trötta då!

4 sept. kl. 13.45

Jaha, då var det dags för älgjakt igen! Suck! Naturligtvis jagar dom här idag, men som tur är har dom precis gett upp så nu kan jag ge mig iväg med hundarna. Det skvätter lite grann men det kan inte hjälpas. Solo klättrar på väggarna om han inte får sin  dagliga tur. Ikväll får jag min återkommande tur......tur och tur......det blir Birstacity! Får se till att hålla i plånboken.....öh......ganska omöjligt på ett sånt ställe, eller hur? Nåja, man får inget ta med sig till nästa ställe, så det är bara att låta dom få vingar!

1 sept. kl. 13.50

Men fy för f-n vilket väder för andra dagen i rad! Regnperioden är här! Vi flyter nog bort när som helst. Var i alla fall på träning i torsdagskväll......klarade oss från regnet nästan hela tiden.......man var ju lite som en dränkt katt när man kom hem. Men träningen var lyckad i alla fall. Solo fick träna passivitet och stadga, fick även hämta en dummie som belöning. Gissa om hans lilla hjärna blev trött. Victor skötte sig utmärkt som vanligt. Idag blir det ingenting, har mest lust att lägga sig under filten och äta praliner.

30 aug. kl.12.30

Lite halvrisigt väder idag, men mina fyrbenta vänner bryr sig inte så det är bara att ge sig iväg. Vi tar väl en cykeltur som vanligt......men grabbarna ska oxå få träna på att bära min stora trut. Ja, alltså en trut med fjädrar. Victor behöver slipa på sina avlämningar. Även Solo, förstås. Så vi ska tas en tur upp i skogen när vi återkommit från cykelturen.

28 aug. kl. 17.00

I morse vaknade jag till ett underbart strålande höstväder! Annat än i förrgår. Man kände hur livsandarna vaknade igen! Plockade färdigt svartvinbär.....det som var kvar....hundarna bryr sig inte om dom buskarna i vanliga fall......men så fort jag går dit och plockar så har jag två medhjälpare......Solo o Victor. Dom repar bär så det står härliga till! Nåja, dom har inte fått äta blåbär på ett par dagar så det drog väl i bärtarmen. Sen tog vi förstås en cykeltur och......hör och häpna......matte drog iväg alldeles själv och plockade lite mer blåbär. Så ikväll ser man inga blå tungor......trodde ett tag att jag fått en ny ras.......chow-chow!

26 aug. kl. 14.40

I morse funderade jag på om jag skulle ta på mig baddräkten och ställa mig ute ....... gratis duschvatten........regnade så ini bomben...ja, det gör det fortfarande. Men beslöt mig för att inte chocka grannarna och duschade inne istället. Så idag, tack vare regnet, håller man sig inne för det mesta, men dom fyrbenta struntar ju i vädret, så det är väl ingen mening med att vänta ut regnet, det är bara att klä sig i full mundering och ge sig ut. Huuu......

24 aug. kl. 17.25

Kom på i förrgår att jag inte kört nåt linjetag med hundarna på ett tag, så jag la ut och provade först med Solo....tänkte väl att han glömt.....men inte då, han fixade det galant! Dom andra har det ju i ryggraden. Igår var jag och grabbarna på träning.......jag la ut ett sökfält på 10 st dummies, tyckte att Victor mattades på fältet på jaktprovet, men nu var det inga problem......han tog in 9 i flygande fläng. Därefter la Åsa ut en kanin som jag skickade honom på och han tog upp den som om han inte gjort annat. Skönt! Det gjorde han faktiskt oxå på jaktprovet, men ville ju kolla i alla fall, så nu kanske man kan släppa det.

21 aug. kl. 17.35

Jippi! Victor fick ett 3:e pris på jaktprov i Lit den 19/8! Han tog allt vilt utan krus......även kaninen! Hans bror A-F Midnight Time "Robbie" fick oxå ett 3:e pris på samma jaktprov men han är ett strå vassare. Han startade även på lördagen den 18/8 och fick oxå då ett 3:e pris! Markus, jag är så imponerad av er! Bra jobbat! Båda bröderna är bra markörer, men slarvade med avlämningarna, dock hade Robbie bättre avlämningar.....grrrr. Så syskonkampen vann Robbie! Och stort tack för hjälpen med Solo, Markus! Både igår och idag har vi varit lite avslagna efter helgen, åtminstone jag. Solo var rejält trött när vi kom hem på söndagskvällen.....mycket intryck för hans lilla hjärna. En tanke slår mig.....undrar vad Jenny säger när hon tittar i frysen!!!!!!!!!!!

17 aug. kl. 16.25

Väcktes igårnatt.....av Victor.....han sa att han blev jagad av kaniner!! Haha......skojar bara. Men nu tar han dom utan  att fundera. Puh! Hade en jättebra träning igårkväll uppe vid sjön. Vi var några stycken där och vi hade lagt ut ett sökfält med 7 vilt (dock ingen kanin) bl.a. en stor saftig korp. Victor tog in alla 7 och funderade inte ens över korpen. Så det gick ju galant. Fem av dom hade han jättefina avlämningar på. Så nu dj....ar. Nu tar vi dom, eller hur Victor?

Blev väckt

14 aug. kl. 15.25

Vet ni, Solo han är smidig som en frysbox! När jag plockar blåbär t.ex. då kommer han i 100 knyck och kastar sig i riset där jag står.....naturligtvis ska han ha samma kvist! Var upp till sjön idag med dom fyrbenta och passade på att få med mig lite blåbär(finns hur mycket som helst)så k om Solo som vanligt, det var bara det att han badat först.....blöt som attan och slänger sigi riset så det var bara att gå nån annanstans eftersom blåbären var dränkta med vatten! Han förnekar sig aldrig. Sen har vi då Victor som nog kommer att drömma om kaniner!

13 aug. kl. 16.55

Vad tiden går!!!! En vecka sen jag skrev här......ska bli ändring på det  nu. Har haft lite andra bestyr att tänka på en period nu, personliga grejer, men jag hoppas det är slut på det nu. Undrar ni över hur det gick på jaktprovet? Haha......det blev inget pris, Victor vägrade nämligen att ta in kaninen....precis som jag befarade, hämtade in allt annat vilt med en del RIKTIGT bra avlämningar och en del lite halvdana, men jag är jättenöjd med honom, han skötte sig bra tycker jag. Lättförd, plockade som sagt in allt annat vilt, tyst och lugn i passiviteten och han verkade inte bry sig om att det stod en massa okända människor runt omkring oss, vilket jag var lite rädd för, eftersom han är en väldigt försiktig kille när det gäller okända personer. Bra jobbat Victor! På't igen bara! Den här veckan blir det till att bära kanin, ska du veta!

6 aug. kl. 21.15

Stackars Victor.....han har haft diarre i 3 dagar nu. Kan det bero på  alla blåbär han äter? Är inte blåbär stoppande? Det vete sjutton vad det är. Han får leva på fil nu och blir ju så mager. Han har inte nåt fett på sig i vanliga fall så nu räknar man revbenen lätt. Typiskt, nu när han ska starta på jaktprov. Min vanliga otur.....hmmm.. kanske måste vi ställa in starten, suck. Men vi tränar avlämningar i alla fall och dom sitter nu i 90% av gångerna. Håll tummarna för att han kryar på sig tills helgen.

3 aug. kl. 15.15

Ajaj, har glömt att gratta Victor och hans syskon på födelsedagen. De blev 5 år den 1/8. Hmm, blev alltså ingen tårta för honom! Får väl ge honom nåt gott ikväll! Idag har jag och Victor tränat avlämningar vid vattnet, har ju droppat förut, och nu börjar det ge frukt. Han hade riktigt fina avlämningar idag. Han är ju så duktig den grabben. Klarade dubbelmarkering på vatten som ingenting! Han är faktiskt väldigt duktig den grabben. Får väl se hur det funkar på ett jaktprov, är ju en helt annat situation. Huu, blir nervöst.

1 aug. kl. 11.20

OJ vad det åskade igår! Var ute i skogen med hundarna då det började att mullra ganska rejält......lite otäckt, tycker jag. Så vi drog oss ganska snabbt hemåt. Synd tyckte Solo, för han har ju så roligt i skogen......rusar som ett skållat troll.......retar upp Sara tills hon exploderar och lägger honom på rygg! Bryr han sig? Icke, det är tydligen det som är så roligt. N ska vi ge oss ut på den dagliga turen.

29 juli kl. 21.10

Här har det inte hänt mycket, det vanliga, cykelturer och simning....har faktiskt tränat lite avlämningar från vatten med Victor, han vill gärna slarva med det. Han har även fått bära fågel nästan varje dag, vilket han oxå behöver. Idag tog jag en roddtur och hundarna fick simma......gick iland och drog upp båten (tillräckligt, trodde jag) plockade lite blåbär och hundarna sprang omkring.....ja, inte Sara förstås, hon måste ju passa på att äta bär.....alltid hungrig. Efter ett tag gick jag ner till stranden för att ro tillbaka.......ooops......ingen båt. Tittade upp och där ute på sjön så låg den och guppade så lugnt. Så de var bara att gå tillbaka och vänta på att vinden såg till att båten kom tillbaka. Vilken vind? Blev en ganska lång väntan.......men den kom ju så småningom. Får nog skaffa ett rep och förtöja den nästa gång!

25 juli kl. 17.20

Inte blev det nån lydnad, inte......vi tog en roddtur istället......ja, jag rodde och hundarna simmade.....ni trodde väl inget annat......nog för att Solo försöker ta tag i årorna!! Lite besvärligt att ro om jag inte är snabb......han simmar ju så nära hela tiden.....har sån fart att dom andra blir efter. Fick sig en smäll av åran men det bekommer inte honom.......han är lika nära ändå. Suck! Här får man inte vila på årorna......det är bara att ta i. Idag har vi "bara" tagit en cykeltur.....Sara suckade men "sprang" i alla fall. Den ene har för mycket energi och den andra för lite! Får jag välja så tar jag den med mycket energi. Solo, vi diggar dig, vi diggar dig, digg-digg-digg-diggelidiggar dig! Som Povel skulle sagt!

22 juli kl. 09.40

Idag är det ett år sedan Solo kom till oss, samma dag som det fruktansvärda hände i Norge. Hoppas dom överlevande kan komma igen. I torsdags tränade vi uppe vid sjön. Det gick kanon! Victor gjorde en vattendirigering som var suverän! Dessutom tog han kaninen utan tveksamhet, vilken han brukar ha problem med. Provade oxå Solo på trut på vattnet och kanin på linjetag......där är det inga problem med vilt. Fredag och lördag har vi inte gjort nåt speciellt men idag tror jag att jag ska köra lite lydnad med Solo.

18 juli kl. 15.25

Igårkväll gick jag  som vanligt med hundarna upp i skogen men jag gick lite längre och vips så var Solo borta. Ropade och han kom med ett glatt viftande på svansen.....vad hade han med sig till matte.....jo, en liten död fågel......lite äckligt tyckte jag, men måste ju ändå berömma honom för att han kom till mig med den. När vi gick hemåt igen så gömde jag den lilla fågeln under ett stormfällt träd .....vi kom hem och jag satte mig framför tv:n......ytterdörren öppen. Efter ett tag så saknade jag Solo, förstås.....hade väl gått ut för att äta gräs......men han var borta....ropade......och han kom som ett skott med den lilla fågeln i mun! Han hade varit och hämtat den......konstigt nog hade han inte ätit av den.....han höll den så försiktigt. Så då var det bara att berömma igen......och smyga iväg till soptunnan med den. Suck! Han är väl för go', Solo!

17 juli kl. 14.55

Se upp därute!!! Oväder väntas! Varför då? Jo, Sara sprang med på cykelturen idag! Som om det inte var nog......hon jagade Solo oxå! Så ni förstår vad det kommer att bli för väder. Solo tyckte ju det var jättekul så han la sig och lura.......man fick bilder i huvet av när lejonen jagar......och så full fart mot Sara! Ja, kul hade han! Vår lilla prinsessa är nog lite knäpp hon oxå.....kan man bli annat när man bor med en sån här familj?

15 juli kl. 14.55

Otroligt! Igår fick vi se solen......trodde knappt det var sant men idag är det som vanligt igen......nåja, det har ju inte regnat i alla fall. Som vanligt så drog jag iväg på cykel........hmm......vad hände då.....just det......Sara stannade fler gånger efter vägen och stod still.......fick ropa på henne ett antal gånger. Till slut ledsnade jag och fortsatte....tänkte väl att hon kommer.......men icke! Så när vi vänt och var nästan hemma då sitter det nåt svart mitt på vägen och väntar.......haha......hon gav helt enkelt fan i att springa utan satt och väntade på oss! Vet inte vad det är......antingen är hon bara bekväm eller så är hon sjuk. Får nog åka till vet. och kolla upp henne. Dom övriga är alert och fick, som vi inte gjort på ett tag, göra varsitt linjetag. Det gick som på räls och alla hade fina avlämningar......även Solo som kan slarva med det ibland. Så det kändes bra! Sen gav jag mig på gräsmattan.....och tjockt var det....så nu har våra helsvarta "kossor" mycket gott att äta!

13 juli kl. 11.15

Jaha, och vad sjutton hittar man på idag? Är ju inte ens kul att gå i skogen.......allting är ju så blött, även om det inte regnar just då.....man ska nog ha en himla tur om man lyckas pricka in ett uppehåll. Har mest lust att vara inne idag.....kanske är lika bra.....det är ju fredagen den 13! Huu! Får väl ta fram snabelapan istället!

11 juli kl. 13.05

Nä, fy för den lede! Nu blir man snart galen på vädret. Vädergudarna tycker nog att vi är torra! Så här händer inte mycket idag.....tog faktiskt en cykeltur i alla fall med hundarna......syns ju på Solo att det varit lite för lugnt nu......haha......han försöker få fart på Sara.....vilket ju inte lyckas......hon suckar mest åt honom och tycker han är jobbig. Som sagt så har hon ju blivit ganska bekväm. Får väl hoppas att snart blir bättre väder så vi kan ta igen det vi har förlorat på träningen.

10 juli kl. 15.10

Nä fy, vad tråkigt väder! Idag bara regnar det och därför blev det en lite snabbare motionsrunda. Om det fortsätter så här kan vi nog börja odla ris här i Sverige oxå! Vatten finns det ju så det räcker och blir över. Nåt gott har det kanske med sig i alla fall.....hm.....jag tog och bakade ett par mjuka kakor. Nu har man väl ställt till det....blir väl fulväder länge nu! Hur ska det inte bli när fruntimmersveckan väl sätter in? Bara 1 vecka dit......håll alla tummar!

9 juli kl. 22.10

Hemma igen efter en helgs camping! Solo, Victor och jag har varit och träffat n släkting från G-borg och hennes söner, 11 o 13 år gamla. Vi bodde i en stuga tillsammans. Solo trivdes som fisken i vattnet! Fick ju uppmärksamhet hela tiden....Victor tog det med jämnmod, cool som han är. Vi var på en djurpark igår....ojojoj, tänkte jag, hur ska Solo klara det....med så mycket folk som han måste hälsa på......men till slut insåg han att han inte kunde hälsa på alla så han la ner. Han träffade oxå människor utklädda till chimpanser......jippi sa han.....kul att träffa er! Såg ut som om han umgicks ständigt med såna! Han är otrolig den hunden! Är lycklig över alla!! Victor nosade lite och sen var det bra, hur cool är inte han? Dom är varandras motsatser, verkligen! Är glad att dom båda klarade av de här situationerna utan problem, är tydligen stabila mentalt, båda två. Dom har upplevt en hel del i helgen så nu ligger dom utslagna båda två.....

6 juli kl. 10.20

Nu har Sara slöat till ordentligt. I förrgår när jag skulle cykla med hundarna vad hände då? Jo, Sara stod och åt gräs......låtsades inte om att vi andra drog iväg med cykeln......jag ropade flera gånger på henne.....men icke! När vi kom tillbaka så låg hon på altanen bredvid husse! Hon struntade helt enkelt i att följa med oss! Men igår tog jag bilen för att åka upp till sjön......ja, då passade det! Hon fick desto mer motion då istället. Först kastade jag dummiesar som dom fick apportera från vattnet.....sen rodde jag med dom efter mig ganska lång ut på sjön........så när vi kom hem var dom ganska nöjda! Får se vad vi hgittar på idag.......är ganska varmt, + 21 i skuggan......kanske sommaren äntligen har kommit!

Mina favoritgrabbar, Solo o Victor

Solo hjälper matte att plantera....

3 juli kl. 17.10

Igår var hundarna och jag upp till sjön igen. Måste ju se om Solo oxå hängde på och simmade efter båten.......hmmm......förstår inte att jag hade tveksamheter om det......jag satte mig i båten och började ro.....och vips! 4 svartingar kastade sig i vattnet och simmade efter. Behövdes inga rop eller nåt......det var bara självklart. Så härligt att se.....alla var på alerten direkt. Så idag blev det "bara" en cykeltur.

30 juni kl. 15.15

Vilken skitdag! Så trist.......regn, regn regn......nu har det slutat men dagen är ju slut, nästan. Får väl ta en tur med hundarna ikväll istället. Tänkte gå ändå med dom för man ska ju bli vacker av regn, sägs det.......trodde jag.......nu har jag fått höra att man blir rynkig av det......hmm.....undra på att man ser ut som ett russin!

28 juni kl. 12.15

Igår fick hundarna bada igen. Skönt, tycker dom. Sara börjar bli lite smått elak på Solo nu så det är nog inte långt kvar på hennes löp. Ska bli skönt när jag kan släppa ihop dom alla. Lite bökigt med grindar och galler stup i ett. Nu ska jag ta grabbarna med mig på en cykeltur. Mia får förstås oxå följa med. Stackars Sara, tänker ni.....men inte då.....hon ligger så gärna kvar hemme. Lite slö, faktiskt!

25 juni kl. 14.10

Herregud vad tiden går! Redan passerat midsommar! Tur man inte blir äldre än man gör sig! Solo har fått hjärnsläpp..hormonerna bara sprutar just nu.......Mia har ju löpt färdigt......Sara är i höglöp.....hm...inte fattar han att Mia är klar.....han känner doften och tar första bästa. Han klänger som fan på Mia och hon blir jättearg. Men......hormonerna flödar så han bryr sig inte. Tur att han fortfarande är kontaktbar. Ska bli skönt när det är över!

20 juni kl. 15.15

Puh, idag har jag varit upp till sjön i två omgångar.  Tjejerna först och grabbarna sen. Ville gärna testa om Solo hoppar i vattnet från ställen där man inte bara kan gå i. Och det gick galant......han kastade sig i! Victor behöver jag inte fundera på......han behöver inte ens nån dummy......jag kan dirigera ut honom ändå. Så nu har jag fått svar på om Solo blivit för bortskämd med att kunna springa i vattnet. Men som sagt.....så är det inte! Skönt! Trevlig midsommar!

19 juni kl. 17.10

Nu börjar Victor se smal ut.....har inte ätit på 3 dagar. Men energin är det inget fel på. Jag får ju motionera dom i två omgångar nu. Idag tog jag tjejerna först.....när det var grabbarnas tur så kände ju naturligtvis Victor att dom sprungit......så han drog en tur innan jag fick fram cykeln......kom flåsande tillbaka och följde med mig på en tur till! Mycket spring i benen är det......dom är ju sååå läckra brudarna! Solo bryr sig mindre......är väl för barnslig i hjärnan än......hoppas han förblir det......åtminstone vad det gäller löptikar.

18 juni kl. 20.10

Idag gick jag upp i skogen bakom huset för att låta grabbarna bära lite fågel.....tänkte dom behövde fokusera på nåt annat än löptikarna......tänkte nog lite fel......lade i alla fall ut ett litet sökfält med trut, kanin, skata, duva och kaja. Haha.......Victor drog hem som en avlöning.....tikarna hade mer dragningskraft än fåglarna......fåglarna finns kvar dom men löptiden är NU!!. Solo han är så barnslig, eller om han har bättre sug efter vilt, så han stannade och plockade in alla. Ingen fara att inte han bär fågel. Sen kan man ju alltid förbättra inlevereringarna. Nöjd med dagen, jag!

16 juni kl. 17.35

Snyft.....nu är Solo på kollo över helgen hos Cathrin(vår dotter). F-n så tyst och lugnt det är här. Victor är ensam herre på täppan och tjejerna löper. Min bästa Victor har lite jobbigt just nu. Mia är i höglöpet och Sara har precis börjat. Så när Mia är klar då är Sara i höglöp. Guud vad han ska bli mager. Han vill inte gärna äta nu, kan ju missa nåt med tjejerna. Får smyga i nåt gott i maten så att han får i sig nånting. I morrn ska han få träna ordentligt......ska bli kul att se om hans lilla hönshjärna hänger med. Rapport kommer!

14 juni kl. 16.40

Jisses, är det verkligen en vecka sen jag var här och skrev? Tiden går fort när man har roligt......om jag åtminstone haft det. Nåja, lite kul har det väl varit. Men det är otroligt vad mycket papper det ska vara för en officiell utställning. Plus allt annat som ska ordnas. Inte nog med det.......det är en massa papper som ska skrivas och fyllas i efteråt oxå. Pappers-Sverige, ni vet. Men nu är det i alla fall klart...... puh. Måste oxå berömma våra funktionärer som gjorde ett helproffsigt jobb. Inte minst Birgitta som kom tidigare på morronoch stannade kvar längst för att hjälpa mig att kontrolläsa prislistor. Tack alla ni för att ni finns! Nu ska jag väl kunna ägna mig lite mer åt hundarna. Mia löper nu, så grabbarna har det småjobbigt....dessutom har Sara hängt på oxå. Men det är ju bra för då är det bortgjort för ett halvår. Får väl träna grabbarna ändå och se hur mycket deras små hjärnor klarar av när dom har löptikar omkring sig.

6 juni kl. 17.05

Har lite dåligt samvete för att jag skriver så sällan här, men just nu har jag fullt upp med utställningen som är på söndag. Mycket att organisera. Papper till förbannelse.......allt runtomkring som ska fungera......hämtning av domare......försäljning av fika.......inköp......you name it! Aldrig trodde jag det skulle vara så mycket jobb med det....kanske skulle alla utställare få vara med om att ordna sånt här..... då kanske ingen skulle gnälla över småsaker. Nåja, allting går med lite vilja och jävlaranamma! Pust, ska bli skönt när det är över. Har även lite dåligt samvete över att jag inte har samma tid för hundarna som normalt.......får ta igen det senare.

2 juni kl. 15.25

Nu börjar Solo fatta linjetag. Jag hade lagt ut 4 dummies.......skickade honom på den första och det gick bra.......hm....då vill man ju prova en till.......så jag skickade honom en gång till......wow, det gick hur bra som helst. Solo har fått hem sin kompis nu......vår son är hemma från Thailand......och det är ju så kul, tycker Solo......ja, även vi förstås! Idag sitter man inne och kurar. Hällregnar ute och blåser och är ca 10+.......inte mycket till sommar. Såg t.o.m några snöflingor idag! Det blir väl snart åska och drivis!

29 maj kl. 14.55

Som bekant var det Mors Dag i förrgår......vår älskade dotter gav mig bl.a. ett jättefint kort, som lät: Mamma, jag försöker förstå vad jag gjort för att förtjäna en sådan underbar mamma som du! Snacka om att jag blev rörd....kom en lite tår där. Annars har det varit som vanligt på dagarna med cykelturer och linjetag. Idag har jag planterat lite blommor i balkonglådorna......gissa om Solo haft jobbigt....en massa plastkrukor som ska tuggas sönder! Puh!

26 maj kl. 16.40

<span st