Almanza Too Cool For School

"Solo"

HD-status: A, ED: 0

Bruna anlag

Solo sept. 2016

Solo sept. 2016

 

2 år och 3 mån.

17 mån.

                                                           8 veckor

                       Smultron......jamjam         Myser i gräset    (9 v)

 

                          Solo 5 mån.                     Solo 8 mån.

Så har han då kommit hem vår nya adept. En jättemysig kille som är mycket kavat. Han bangar inte för nåt, svansen går hela tiden. Han älskar att vara ute, speciellt i långt gräs där han rullar sig och ser ut att må så gott. Han strövar omkring på tomten och bryr sig inte så mycket om dom andra hundarna, hänger bara på dom om det kan bli nåt bus. Sara har ju redan talat om vilken plats han har så det behöver dom andra inte bry sig i. Victor och Mia tolererar nästan vad som helst, kan bli nån liten morrning om det går för långt. Så den lille ligisten är accepterad av flocken. Ska bli spännande att se vad han utvecklas till. Jag kommer naturligtvis att skriva om hans och dom andras bravader i dagboken. 

 

Solo har en väldigt bra arbetsmotor. Duktig på jaktträning och om allt går bra planerar jag att starta honom på jaktprov under 2013. Måste bara få till lydnaden, som vi hårdtränar nu. Den måste sitta för start på jaktprov, eftersom han är så otroligt glad i människor att han kan springa fram till vem som helst och hälsa innan han kommer till mig. Men som sagt, vi tränar på.

För en vecka sedan startade Solo och jag på WT i Nordvik. Det var markeringar i olika svårighetsgrad på 5 stationer. Lång väntan mellan stationerna som ni vet, ni som startat. Men det klarade Solo fint. Han fixade alla stationerna jättebra, fick t.o.m beröm av domaren för att han fixade en svår markering(hundarna såg inte nedlagsplatsen). Kul! Han skrapade ihop 84 fina poäng av 100 möjliga och blev sjunde hund av 35 st, och blev också bästa flat i nkl. Snacka om att matte var stolt! Han är verkligen super på markeringar. Ska bli spännande att se hur han är på jaktprov i år.