Dagbok 2011

Nu börjar vi om med ett nytt år. Här kommer jag att skriva ner lite kommentarer om vad jag och hundarna pysslar med, precis som vanligt. Hoppas ni ska ha glädje av detta.

Som ett julkort, eller hur?

Solo

30 dec. kl. 17.05

Ja herregud, vad mycket underligt man hittar! Kanske låter konstigt att jag tittar efter, men efter Solos alla konstiga ideer, kanske det inte är så konstigt. Ja, det gäller rester i hans avföring........låter som om jag inte gör annat......men när det likson är nåt grått luddigt som kommer ut.......då blir man lite nyfiken......det här fyndet var inga skosnören.......däremot bitar av mina sulor som jag hade i dom gamla vinterstövlarna.....dom utan skosnören, ni vet. Hur f-n kan man äta sulor? Alltså luddiga innersulor? Solo kan! Äter tydligen allt.......försökte även tugga sönder en stor skruv.....men där gick han bet. Tror väl han är ståmannen! Just nu ligger han och trynar. Han kan ju vara gosig oxå, den lille terroristen.

28 dec.kl. 16.45

Stormen är över, tack och lov. Blev utan ström på annandagsmorgonen....från ca 04.00 till 12.30. Fick inget fika på morron.......men vad är väl det.......många har ju fortfarande problem...och större.....flera dagar efter. Det är otäckt vad beroende vi är av elen. I vårt lilla skogparti bakom huset ligger det mellan 10 och 15 träd. Men det finns ju hela skogar som är raserade. Usch ja. Återigen ser gårdsplanen ut som en skridskobana. Hundarna har problem när dom rusar ut......halkar omkring som Bambi.....speciellt vår just nu långbente buse Solo. Han har överhuvudtaget ingen koll. Bara att hålla tummarna för att dom inte ska bryta benen. Gjorde en tabbe igår.....haha.....åkte till Birsta för att byta EN julklapp. Ooops......tänkte inte på att det var rea......snacka om svårt att hitta parkeringsplats. Det tog mig säkert en timme för att byta den där klappen. Folk är ju som tokiga när det är rea. Nåja, nu är det gjort och man är botad från shopping på ett tag.

25 dec. kl. 14.25

Så var det klart! Juldagen är här och vad gör man en sån dag......så lite som möjligt. Har i alla fall varit ut på en sparktur med hundarna......det gick som sjutton. Solo var lite olydig.......hörde nada......så det brann i kärringen. Han åkte ner på backen och där fick han ligga en bra stund.......tills jag såg att han slappnade av. Akta er vad snäll han var på hemvägen.......höll koll på mig hela tiden. Hmm......han behöver nog lite hårda tag den lille terroristen. Börjar ju bli stor nu......dags att fostra. Nu ligger dom utslagna alla 4. Jag är lite förkyld så jag ska oxå lägga ikull mig en stund......och äta praliner.

23 dec. kl. 19.35

Granen står kvar med allt pynt!! Solo har inte tagit nåt! Inte konstigt att det regnat idag. Han hinner väl......den står ju kvar ett tag till. Tänk vilka fynd man gör.....nästan varje dag hittar jag bitar av skosnören ute på gårdsplanen......undrar hur långt det skulle bli om jag satte ihop dom. Nu väntar ni väl på tomten, antar jag......hit kommer det ingen tomte......vi har nog av alla tomtar på loftet, haha. Hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara! Skål och GOD JUL!

22 dec. kl. 17.15

Vilken dag det var igår! Åkte till Birsta för att köpa dom sista julklapparna......och fysjutton.......inte lätt att hitta parkering! Men nu är det gjort, skönt......behöver inte ut bland en massa folk mer före jul.....puh. Idag har jag städat lite, tar resten imorgon.....ska även på Ica och inhandla lite julmat. Lite frostnupen i kinderna blev  man idag på promenaden......-12......men jag klagar inte, gillar ju vintern......om det inte blir över -20......ni ser......det finns en gräns för mig oxå. Solo var lite nyfiken på vad jag hade för makapär med mig idag....haha....åkte nämligen spark! Jag fick ju köra på honom ett par gånger innan han lärde sig att han ska akta sig för medarna. Bäst att passa sig, sa Solo......matte är inte att lita på. Nu ska jag ta fram granen och pynta den...får väl se vad som blir kvar på den när Solo varit framme......haha den lille sabotören. Idag stal han en oval spetsduk....rev den i bitar.....och svalde!!!

20 dec. kl. 14.10

Vilken härlig promenad vi fick idag.......lagom med snö.....-4.....och solsken, kan det bli bättre? Tycker inte jag. Tog för en gångs skull med mig kameran.....optimist som man är. Skulle ta ett foto på alla 4 i snön.....men det sket sig......Solo fick tag i min vante istället.....och drog. Svårt att få dom sitta alla 4 samtidigt.......kanske om man har en höbal......då skulle dom nog samlas!!!! Får väl höra med nån bonde om att få köpa en. Kanske en lämplig julklapp till dom?

 

Grrr....passa dig Victor

19 dec. kl. 20.25

Igår fick vi en jättemysig promenad.....det snöade lite lätt....var så vackert i naturen. De svarta brydde sig väl inte om det......men det syntes på dom hur kul det är med snö. Vi hann inte lång bit förrän Solo fick ett tuppjuck......ni vet, när de blir som en ostkrok. Till och med prinsessan Sara hängde på! Kul hade dom! Imorse kom jag knappt ut.....julen stod för dörren.....jag blev sne......hade ätit LUTfisk, haha. Ni har väl sett reklamen från ÖB? Skitkul, tycker jag. Nu ikväll har jag kokat blodpalt......mmmmums. Nu ska jag sälla mig till hundarna i tv-soffan och glo lite.

 

17 dec. kl. 21.40

Nog trodde jag att jägarna hade annat för sig så här nära jul.....men inte då......nog fanken var dom här idag.....man kan ju bli knäppare än vanligt. Men det förstås......det är väl tanterna som vill bli fri dom några timmar.....är väl mest ivägen nu i julstöket. Dom lär väl inte vara till nån nytta i alla fall, eller? Hmmm....lite elakt kanske men...... Nåja, får väl vara som det vill med det. Nu kommer nog inte tomten till mig.....snyft....blir nog utan klappar i år. Har väl inte varit snäll nog......

15 dec. kl. 12.40

Snacka om skridskobana! Hela gårdsplanen är blank som en spegel. Tur man inte jobbar på akuten.....dom lär ju få jobba häcken av sig. Tur i oturen oxå att det är dåligt med snö kvar......då kan jag gå med hundarna i skogen istället för att halka omkring på småvägarna. Nu finns det hopp igen, tycker Solo........Victor har kommit över Mias löpning nu.......har lekt med Solo idag. Härligt! Nu ska vi ut i naturen! Lyckliga oss!

13 dec. kl.10.55

Lucia! Vart tar tiden vägen? Snart kommer tomten......så ikväll ska man ut och inhandla julklappar........i Birsta, så klart. Suck.....plånboken som en gäddkäft igen! Men lite roligt är det ju oxå. Ska väl till att halka omkring på parkeringen.......vädret är ju sådant......snö.....regn......is om vartannat. Idag är det i alla fall vitt på backen. Ska försöka ta mig ut med hundarna.......dom har ju i alla fall broddar. Får väl se om Solo har lärt sin läxa. Och även matte, förstås. Annars blir det en dyr jul!

8 dec.. kl. 14.40

Jippi! Nu har vi fått lagom med snö.......ljust och fint ute......lagom kallt ca 5 minus......kan inte bli mycket bättre. Men nu lär det väl komma mängder bar för att man är nöjd. Är visst nåt oväder på G. Hittade en bit skosnöre i avföringen Solos igår........kan man återanvända det, tror ni? Nja, kanske inte......får väl skaffa nya.....finns ju dom som lever på att tillverka såna. Idag har jag stått hela förmiddan och gjort rullrån.....kommer nog snart ut genom öronen. Haha.....vilken syn!

7 dec. kl. 11.15

Nog fasen var det halt alltid. Solo brände iväg som vanligt.......kom susande förbi mig....på rygg med alla fyra i vädret.......såg väldigt förvånad ut när han hade rest sig. Damerna är det ingen fara med.....dom tar det försiktigt......gamla och förståndiga.  Så dagen efter tog Solo det litet lugnare......men bara lite.......han åkte i alla fall inte på rygg. Igår var han som sjutton på skosnören igen........hade knutit flera hårdknutar på mina gamla vinterstövlar......tänkte att om han gav sig på dom så måste han tugga sönder dom i småbitar för att få loss dom. Hm.......glöm det.......när jag ertappade honom hade han på nåt sätt dragit ur hela snöret i alla fall.......och borta var det. Så nu får man vänta med spänning på att det kommer ut. Mina franska nerver är snart på utsidan.

4 dec. kl. 12.25

Men fy sjutton vilket busväder det var igårkväll.......regn och storm.....fick gå ut och binda fast julgranen.......haha.....det är sant! Men idag är det påfruset, kring nollan och strålande sol. Återstår att se hur halt det är......huu......vill inte ha nåt benbrott. Solo har jättetråkigt....hans kompis.....Victor alltså.....är ju hos min dotter....Mia är nämligen i höglöp. Hörde just att Victor varit väldigt orolig i natt......han vet ju vad som händer hemma. Som sagt Solo har långsamt.....damerna är ju inte mycket att leka och djävlas med. Dom har ju satt gränsen.....vilket inte Victor har. Får väl försöka sysselsätta honom så gott det går. 

1 dec. kl. 20.45

I förrgårmorse när man tittade ut så var det grön gräsmatta igen....suck......det var den vintern det. Det är ju för bövelen deprimerande. Idag efter motionsturen så var det 4 svarta med bruna inslag på ben och mage man hade i släptåg. Nu är det dags för stampat jordgolv igen! I och för sig ganska lättsamt.....ingen mening att svabba ett jordgolv......eller dammsuga. Solo fick syn på julkransen på ytterdörren idag.....hmmm...hur sjutton får man tag i den? Han är ju inte dummare att han hoppade upp på dörren och tänkte slita ner den. Tur  man är med......han har så mycket konstigt i avföringen ändå, så man blir brydd.

29 nov. kl. 14.55

Jippi! Idag kom det ut ett låångt skosnöre.......tack för det. Skosnören är nämligen Solos nya nöje. Tur att det kom ut i alla fall. Man får ju glädjas åt det lilla.......vädret är ju inte mycket att glädjas åt idag.......det regnar för fullt! Var ju så skönt med lite snö.......ljust och rent. Men säg den glädje som varar länge. Får väl hoppas att vi får en vit jul i alla fall. Tycker nog hundarna oxå, dom älskar ju snön. Även Solo har visat.....bl.a. med några konstiga skutt och plogning med nosen......att han gillar snön. Men vi får väl hoppas att det kommer mer, som sagt. Ikväll blir det en runda i Birsta....hjälp....det blir ju så förb-t tomt i plånboken. Får väl skicka ett tiggarbrev till den Sundsvallsbo som kammade hem 2,5 milj. på travet i helgen.

27 nov. kl. 15.45

Härligt! Idag snöar det! Såå fint ute.......jag trivs med lite vitt på backen....så oxå hundarna. Solo skuttade lite extra idag på promenaden......kanske på grund av snön. Första advent blev en vscker dag trots att man trodde våren var på återtåg i förra veckan. Har satt upp lite ljusslingor ute och även gran med belysning......det är så mysigt med lite ljus i mörkret. Nu väntar vi bara på tomten. Hmm....finns han?

25 nov. kl. 12.55

Suck......här händer det saker. Igårkväll stal Solo ett nystan med hushållssnören......precis.....blev lite orolig där. När jag upptäckte honom så tuggade han febrilt.......jag dit och skulle ta av honom.......det visade sig att han börjat svälja snöret.....men tjurig som man är så tog jag tag i snöret och drog........fick upp snörnystan eftersom......han köjdes och jag drog......till slut fick jag upp hela nystanet. Han kan verkligen spela på mina nerver........puh. Tur jag fick syn på vad han gjorde i tid. Nu ska vi ut i det vackra "vinter"-vädret. Är visst vår igen.

23 nov. kl. 16.50

Blev ett litet missförstånd här.....mellan datorn och mig......skrev i måndags men glömde tydligen spara det. Skrev bl.a. om Solos utställningsdebut som gick riktigt bra.....hmm...på lördagen 19/11 var han ju alldeles för sprallig......kunde inte stå still framför domaren......dessutom tyckte han det var jättekul att domaren kände på honom......springa var ju alldeles för roligt......bara bus......men blev ändå 2 med HP. Efter utställn. på lördagen sov vi hos en kompis (Tina....vi blev behandlade som kungliga gäster, tack Tina)och hon har en flattik som Solo fick leka med hela kvällen. Det vore väl f-n om han inte ska bli lagom trött, tänkte jag. Nog var han trött alltid...på söndagsmorron ville han inte kliva upp. Men han var i lagom nivå för att ställas ut. Kunde helt plötsligt både stå och springa......lönade sig......han vann sin klass med HP och blev BIM. Kul premiär! Hade även 2 Mia-barn och 1 Sara-barn som ställdes ut. Mia-barnen Robbie och Tilda blev oplacerade (många i klassen) men fick utlåtandet Excellent med fin kritik och Sara-sonen fick även han Excellent och blev 4 i sin klass. Så det blev en riktigt bra helg! Måste passa på att ge Jenny och Markus (Robbies matte o husse)Sandra och Robert (Tildas) och Ann-Louise (Bonzos) en eloge för att ni håller era hundar i så bra kondition. Det glädjer ett uppfödarhjärta. Dom här dagarna som passerat sedan dess har vi inte gjort så mycket. Jag känner mig fortfarande lite trött......hm......börjar bli gammal?

15 nov. kl. 17.20

Imorse  var det alldeles vitt på gräsmattan av frost...s.k. "fräsgräs". Jag tycker det är härligt....rena hundar efter promenaderna. Så skönt! Är så trött på survädret vi haft. Idag har Solo och jag tränat att gå i trappor!!!!. Det trodde ni inte, va? Att han skulle balla ur för nåt.....inte jag i alla fall. Vi har ju trapp upp till övervåningen som vi aldrig använder(övervåningen, alltså, bara när jag ska stryka och sy)men jag tyckte att han skulle kunna gå i trappen. Men där går gränsen sa Solo. Jag provar med godis.....icke...han vägrar. Lyfter jag upp honom en bit i trappen då springer han ner....men han går inte frivilligt. Där ser man, vilken tuffing, va!!!!!!. Nåja, det är bara att träna vidare.....inte för att det finns trappor ute i skogen, men ändå.

13 nov. kl. 17.00

Nu har vi lite att berätta. I torsdags var vi bara 2 på träningen!! Jag, Victor och Solo, Jenny och Silva. Hmm.....blev inte mycket till träning, men vi körde några linjetag med Victor och Silva i alla fall. Sen fick dom springa runt och busa alla tre. Solo hade jättekul.....tror jag det, bus går ju alltid bra. I fredags var vi till stan....ojojoj, det var jobbigt för en liten hjärna som Solos. Massor med folk som man inte fick hälsa på. Som om inte det var nog......det sprang omkring levande duvor där oxå!!! F..n såna ska ju jag bära, tyckte Solo. Han var helt fascinerad! Konstigt ställe.....inte bära och inte hälsa. Men sen kom han på att det låg mycket på gator och trottoarer som man kunde stoppa i munnen......gamla tuggumin.....servetter.......godispapper.....you name it! Suck, det var inte heller tillåtet. Vi gick omkring där i en timme. Gissa om han var trött på kvällen....han sov som en klubbad oxe. Så igår tog vi det lugnt. Och idag fick vi besök av Solos favorit, vår dotter Cathrin. De är ju farsdag, gubevars! Solo blir alldeles galen när han träffar henne......skriker......hoppar......och kissar på sig! Men nu har dom små liven(hundarna, alltså)ätit och slagit sig till ro. Får se vad morgondagen har i sitt sköte......vi hörs.

10 nov. kl. 15.05

Härligt! Idag var det perfekt promenadväder.....påfruset och sol. Äntligen slapp man blöta och skitiga hundar......så inget stampat jordgolv idag.....skönt. Solo gjorde en soloräd på förmiddagen igen!!! Ska på lydnad ikväll, som tur är. Och i morgon ska Solo få det jättejobbigt.....ska gå i Sundsvalls centrum......tänk vad mycket folk som han inte får hälsa på......ooj, va' trött han ska vara när vi kommer hem......hoppas jag......

8 nov. kl. 17.15

Varning för regn eller snö och blåsväder!!! Innan vi tog promenaden idag dammsög jag bilen!!!! Som om inte det var nog så tvättade jag den när vi kom hem!!!!! Det är väl nog för att nedkalla riktigt fulväder, eller hur? Jag var väl tvungen att arbeta av mig lite ilska. På förmiddagen drog nämligen Solo till skogs, kom inte när jag ropade eller visslade.......han var borta jättelänge.....jag blev argare och argare......till slut sa jag högt för mig själv......du kan dra åt h-e och gick in. Slutligen kom han självmant....när han var färdig med det han hållit på med. Gissa om jag nonchalerade honom......och han satte igång värsta fjäsknings-ceremonin. Grrr......men nu är vi sams förstås......han är ju min lilla goding i alla fall! Suck......man kan ju inte annat än tycka om honom, det lilla charmtrollet.

7 nov. kl. 12.55

Nu har Solo fått ett nytt projekt att utforska. När jag går upp i skogen med dom på kvällarna måste jag ju ha ficklampa eftersom det är så mörkt. Har ni tänt en ficklampa nån gång i riktig dimma? Då blir det ju en ljuspelare från lampan......den ser ju ut som om man kan ta på den......hmm......det tycker Solo oxå. Han hoppar upp för att försöka fånga ljuset!!!!!!!!! Har ett väldigt sjå....det är inte lätt att förstå allt nytt när man är liten.......speciellt då hjärnan är väldigt liten. Än så länge är det ljust ute så vi ska ge oss iväg på en promenad.......så hans hjärna får vila lite.

5 nov. kl. 17.05

Blev så glad när jag läste gästboken idag. Solos brorsa Leo hade skickat hälsning! Kul att komma i kontakt med syskonen. Leo kunde oxå dra ut toapapper skrev han...haha. är det bröderna bus? Från det ena till det andra....nu är det bara 3 veckor kvar till advent.......det är sant......hu......då får man börja om med gardiner och sånt......i och för sig ganska kul......och mysigt med mycket ljus i mörkret......men det går ju så fort....hoppas det går lika fort åt andra hållet. Undrar vad Solo tänker hitta på med julgranen t.ex. Våran Eddie var 4 mån. hans första jul....haha.....han trasslade in sig i julgransbelysningen och kom dragandes med hela granen genom hallen! Då kunde man (inte)hålla sig för skratt. Får väl se vad den här lilla ligisten gör......äter glitter o julgranskulor, kanske......skulle ju inte bli sååå förvånad. Happy Haloween!  

2 nov. kl. 13.15

Här händer inte mycket utöver det vanliga. Förutom igårkväll då nåt konstigt inträffade. jag går ju alltid en kort sväng med hundarna, upp i skogen bakom huset....utrustad med en ficklampa. Det konstiga var att Mia och Victor, som alltid drar som avlöningar in i skogen inte ville gå in där!!!! Dom vägrade......försökte flera gånger få dom att springa iväg men icke.....dom stannade vid hyggeskanten och bara tittade på mig.......hmm......undrar vad som fanns där? Kanske nallen, vet inte. Nu ska jag i alla fall ta en promenad med dom, man får väl ha tungan rätt i munnen och hoppas man slipper stöta på nåt...............Huuuu...............

30 okt. kl. 16.40

Två dagar med älgjägare.....men idag var dom putsväck......tack och lov! Måste erkänna att Solo har blivit mycket bättre med att komma på inkallning nu......men har han hittat nåt gott att äta då kan jag kalla på honom tills fan avlöser mig och han bryr sig inte. Men som sagt...han blir bättre och bättre. Sticker inte heller ifrån oss på promenaderna som han gjorde förut. Den lille godingen! Nu tittar man ut och det är becksvart redan......hm......ni har väl ställt om klockorna....vad nu det ska vara bra för...förstår inte riktigt det där......varför inte ha sommartid året runt? Jaja, det är ljusare på morron......men vem sjutton bryr sig......det blir ju mörkare på eftermiddan istället. Men vi som tillhör fotfolket har ju inget att säga till om, eller hur? Och aldrig blir vi väl nöjda heller..........

27 okt. kl. 15.10

Nu är Solo friskförklarad! Var till vet. igår, men det blev ingen röntgen. Eftersom hältan är borta och han inte ömmar nånstans(blev ordentligt genomgången av en vet. som har leder som specialintresse)så tyckte vet. att vi inte skulle utsätta honom för röntgenstrålar och sövning i onödan. Bra resonerat tycker jag. Så idag gick vi i skogen och Solo kutade omkring med dom andra och hade hur kul som helst......och han haltade inte efteråt. Skönt att det verkar ha gått bra. Så ikväll blir det lite lydnadsträning för honom. Kan behövas.......

25 okt. kl. 14.45

Men vilket härligt höstväder vi har! Nu är det bara att njuta så länge vi kan. Snart är snön här. Jag sa visst att Solo inte hittar på så mycket bus numera.....hmm......hade visst lite fel......idag har han varit in i badrummet och perforerat toarullen! Inte mycket att torka sig med......ser ut som om en stansapparat varit framme. Nåja, får väl byta rulle......det finns ju dom som lever på att tillverka såna.....SCA t.ex.......dom har ju nyss avverkat här intill.....så det är bara att sätta igång med tillverkningen. Undrar om man kan reklamera rullen????

 

Solo i höstsolen

24 okt. kl. 15.05

Åer vardag.....hm......ingen skillnad för mig......förutom att jägarna är ute på helgen. Slapp dom igår så nu har det blivit två dagars härliga promenader i härligt höstväder. Solo har fått gå lös och busa med dom andra ett par dagar nu och det verkar gå bra....han haltar inte nu. Det är bara att hålla tungan rätt i mun så att det förblir så. Han har inte hittat på så mycket nu......läser gör han ju förstås ibland.....hämtar kläder från krokarna ibland....speciellt mina fleectröjor.....tycker kanske det börjar bli kyligt?Han har oxå börjat smyga upp i sängen under natten nu.....hm......skulle ju inte ha nån hund i sängen efter Billie......men vad gör man.....han är ju för go'.

 

Victor

21 okt. kl. 16.45

Välkommen till Solo's läs- och bushörna! Idag har jag inte gått med hundarna (jägare med hund i skogen) och det tycker ju dom är jättetråkigt. Så jag satte igång med städning istället. Har ni varit med om en hund som inte flyttar på sig när man kommer med dammsugaren? Haha.....då kan ni få låna Solo, så ni får se. Han flyttar sig inte...satte munstycket mot honom och sög......flyttade han på sig? Icke! Jag fick flytta honom handgripligen! Så var det då dags att moppa golvet. Nä nu dj...ar tyckte Solo...nu får det vara nog! Han drog ner den fasta telefonen på golvet (skulle väl ringa djurombudsmannen) så den delade på sig i flera bitar. Den har ju fax oxå....så färgbandet flög iväg.....hade ett helsike innan jag fick ihop det igen. Det rör sig mycket i det där lilla huvudet! Trevlig helg!

19 okt. kl. 14.50

Idag fick det bli en mindre promenad med Solo i koppel. Det verkar som om det går bra om han inte springer. Han är jätteduktig att gå i koppel som tur är. Så nu ligger dom alla 4 och snusar. Men Solo är nog snart uppe igen......ska väl läsa tidningen.....han läser lite mindre nu......bara om det är nån speciellt spännande artikel!!? Haha......tycker väl att han har läst det mesta.

18 okt. kl. 13.40

Då har man varit och sett till så veterinärerna på södra har fått till brödfödan idag oxå. Solo blev rejält genomgången men vet. kunde inte känna att nåt var fel. Men för säkerhets skull så fick vi en tid för röntgen till veckan. Eftersom jag hade fått en akuttid så röntgade dom inte idag (det var ju egentligen inte akut). Så då får man lätta på plånboken igen. Tur man har dom som sätter sprätt på pengarna. Visserligen är det inte många som är runda, men dom ska rulla i alla fall. Nu kan inte Solo hitta på så mycket ute eftersom han bara får rastas i koppel tills hältan är borta. Suck.....lite bökigare blir det ju, men det kostar att ligga på topp!

16 okt. kl. 14.50

Då har man en halt hund då......lille Solo, naturligtvis! Åkte upp till sjön igår för att dra upp båten på land inför vintern. Hundarna blir ju alldeles galna när vi kommer dit. Släppte ut dom ur bilen.......dom rusade som raketer  ner till vattnet. Hann knappt ner förrän jag ser hur Solo (möjligen med hjälp av dom stora) kraschar rakt in i en liten björk med bogen! Han skrek så in i vassen.....och sen kunde han inte stödja på benet. Så det var bara att bära honom till bilen och åka hem. Han är mycket bättre idag men jag måste nog kanske åka till veterinär och undersöka bogen ordentligt....tycker inte att han lyfter tassen som han ska ibland, plus haltning förstås. Så.....fortsättning följer.

14 okt. kl. 16.55

Jodu Solo! Nu börjar allvaret! Igårkväll fick han vara med en stund på träningen. Vi gick på två led (vi var ganska många).....sen går sista paret förbi på utsidan, går fram och tar täten.......så fortsatte vi varvet ut. Gissa om Solo hade jobbigt! Han fick ju inte hälsa på alla hundar och förare! Fattar ni hur jobbigt det var?? Sen fick Victor vara med på resten av övningarna. Ja, vad säger man......han är ju bara sååååå duktig! T.ex. så satte jag honom....sa stanna......och gick iväg och gjorde störningar åt dom andra. Där satt han som en prost. Har du sagt stanna så stannar jag.....han är bara för underbar den godingen! Får väl hoppas att Solo oxå blir lika snäll och lydig så småningom. Det blir en utmaning.....Victor har ju satt ribban nu!

12 okt. kl.16.45

Igår hände inte så mycket förutom den vanliga promenaden. Jag handskurade klinkergolvet i badrummet, förstås.....men det är väl av ringa nyhetsvärde. Idag har jag bytt ut tätningslisterna i fönstren.....inte mycket roligare det. Men nu är vi redo för snö och kyla. Ska bli spännande att se hur Solo reagerar på snön.....dom brukar ju få lite fnatt första gången dom ser snö. Fnatt har han ju sen förut, förstås.....men han skötte sig bra på promenaden idag oxå. Annat är det hemma på tomten.....då kommer han när han vill. Grrrr.......blir så frustrerad! Men så blixtrar det till och han kommer som ett skott på pipsignalen! Jag blir inte riktigt klok på den här lille gossen.

 

10 okt. kl. 17.00

Puh för att jobba i Nordichallen! Högtalare som används titt som tätt, ett ständigt sorl ute i hallen, man har verkligen svårt för att höra vad domaren säger när man ska skriva kritiker. Skönt det är över. Men hörrni....vilket fint höstväder vi har...visserligen lite kyligt på förmiddan......men en strålande sol och klar och hög luft. Både flug- och myggfritt.....kan det bli bättre? Hör och häpna....min dotter tyckte Solo har blivit lugnare???!!!......hm.......undrar om hon var riktigt vaken? Nåja, han har faktiskt blivit lite........jag säger lite......bättre på att lyssna. Han var riktigt snäll på promenaden idag oxå. Ska börja lite smått att köra lite lydnad med honom i vinter......ska nog bli ordning på honom oxå........den lille charmören.

 

Victor i sitt rätta element

Så här såg det ut på förra träningen....

Desi och Victor

och var ska sleven vara om inte i grytan..

Lilleman Solo

7 okt. kl. 16.45

Å du milde! Vad ska han hitta på nästa gång? Igårkväll satt jag och pratade i telefon med min dotter Cathrin.......då kom Solo dragandes med en rulle bajspåsar......han hade dessutom rullat ut dom så dom låg som en orm från hallen, genom köket och in till mig i rummet innanför köket......hm.....hur lyckades han med det? Nästa pryl han kom med var min väckarklocka!!!!!......tyckte väl att jag pratat för länge. Idag tog jag mig i kragen och tvättade bilen......vad gjorde han då??? Jodå, han gick in i källaren.....välte fodersäcken......mums......vete fan hur mycket han ätit......men han är ganska rund och go om magen nu......en ny Pling kanske? Sedan på promenaden var han hur snäll som helst....klart han va'......var väl lite stinn i magen. Imorrn ska jag jobba på utställningen i Nordichallen....Solo ska vara hos Cathrin....haha.....han jagar väl skiten ur henne!

6 okt. kl. 15.20

Sådärja!!! Nu är fönsterputsningen över....puh......skulle ha ett hembiträde till det egentligen. Så pass på gott folk.....klä er i regnställ för nu kommer regnet! Det blir alltid så när jag putsat fönstren....så förlåt! Igår hann jag med att gå med hudarna i alla fall, och Solo var riktigt duktig.....han stack inte ifrån oss som han brukar,trots att han slapp gå i koppel.....han kom t.o.m när jag ropade eller visslade! Undrar om det var en engångsföreteelse eller om han börjat tänka till. Kanske alla koppelpromenader har hjälpt till, vad vet jag. Vi får väl se hur det blir ikväll uppe i skogen. Han är inte längre nån trattkantarell......men läcker ändå!

4 okt. kl. 17.00

Idag har matte varit jättetråkig, tycker hundarna. Putsat fönster....puh.....ingen rolig sysselsättning....speciellt inte om man får besvär med nacken efteråt. Därför tar jag bara ett par fönster om dagen. Ingen promenad idag....hör och häpna! men igår fick vi en härlig långpromenad......tur det......en dag i stillhet är väl max vad dom här dårarna klarar av. Får ta igen det imorgon. Hade en liten uppgörelse med Solo idag......skulle inte komma när jag ropade på honom....då brann det för matte......jag höll efter honom runt hela tomten.......han sprang nämligen undan och skällde på mig.....till slut, när han såg att jag inte skulle ge mig, så gick han in.....hm.....då åkte han på rygg.....men gud så ynklig han kunde bli. Stackars liten, tyckte husse......matte bara fnös....hade lust att göra samma sak med husse......

2 okt. kl. 15.25

Vad härligt att jag kan ta med Solo på promenad igen! Igårkväll sov han som en liten gris. Han behöver verkligen rör på sig. Matte oxå.....Har ni sett en svart trattkantarell? Jag har en sån......han heter Solo.....har tratt, är svart och läcker! men han är inte ätbar!!! Dessutom är han väldigt allmänbildad......efter alla tidningar han läst......läst noga......läst sönder dom. Men vad gör det.....han är så härlig!

1 okt. kl. 16.40

Det gick i alla fall bra hos vet. i torsdags. Hon tog bort det återstående stygnet eftersom det satt så dåligt att det inte gjorde nån större nytta. Så nu är han stygnfri och fick order om att utesluta bandage.......tratttvång och inget bandage för att det ska läka bättre. Och så har det blivit. Han är så duktig....han sticker in huvudet självmant när man kommer med tratten. Idag såg såret riktigt bra ut så jag cyklade först med dom vuxna hundarna och sen tog jag en riktig promenad med Solo. Skönt för honom att få röra på sig ordentligt. Så han tog det lite lugnare när vi kom hem. Det ordnar sig nog det här oxå så småningom. Hoppas det fina höstvädret håller i sig så han får en riktig promenad varje dag (går ju inte om det är för blött och skitigt). Ha de'!

28 sept. kl. 16.35

Solo, Solo, Solo......du gör mig vansinnig......men älskar dig ändå! Idag tog han chansen vid ett obevakat ögonblick.......hade ett litet race.....med den påföljden att han tappade sitt bandage......hittade ett stygn i bandaget och där det andra sitter är det öppet sår! jag tror att det stygnet bara sitter i ena sidan.....suck......imorgon bär det iväg till veterinär igen. Vad gör man.....han börjar bli så less på att inte få springa nåt så man riktigt ser hur det kryper i kroppen på honom. Nu blir det ju att vara bandagerad ännu längre, men det förstår ju inte han.......fy för den lede.......stacksars krake.

26 sept. kl. 16.35

Skönt att gasbindan är ute.......för nu har han svalt resårsnodd istället.....men som tur är kom en del ut redan idag. Det som Solo inte hittar på finns inte på kartan. Som sagt, var Victor borta i helgen och jag tror Solo hade långsamt för på lördagskvällen löpte han amok här. Ha ha........han bara hittade på en massa....hämtade grejer överallt....läste tidningar som besatt....han blir nog väldigt bildad. Enligt pappa Lukas matte så har han ärvt förtäring av bandageringsmaterial av honom!! Nu är han nog ganska less på att ta det lugnt och att ha bandage på sig.......han blir riktigt förbannad på mig när jag ska byta det. Men det är smällar man får ta....det kostar att ligga på topp!

24 sept. kl. 15.20

Jippi! Nu har den kommit ut! Gasbindan alltså........äntligen! Efter natten så drar jag en djup suck. Solo började nämligen kräkas kl. 23 och höll på till 03. Nej, tänkte jag....nu kommer problemen med gasbindan......men i morse var han pigg igen......åt maten och bajsade. Suck.......faran över? Gissa om det kändes skönt när den kom.......kanske man kan sova inatt.......natten som var släckte jag vid 05. Då hade han slutat kräkas. Men som sagt nu kan jag vara lugn. Tur att Victor är på "kollo" hos min dotter....han måste ju alltid följa med ut om Solo ska ut......så det hade ju inte blivit mycket sömn för honom heller. Men som sagt han är borta och har det så bra. Hennes sambo sa att jag kanske inte får tillbaka honom.....han tycker han är såå snäll......så här ska en hund vara, sa han.

21 sept. kl. 16.50

Ja, kära nån! Här har det hänt saker! Igår var jag till veterinär med Solo.......ett planerat sådant. han har nämligen haft en knöl på höger tass (på översidan av en tå)som dom skulle titta på. Konstaterades att det var en s.k. ungdomstumör, vilka i don allra flesta fall är ofarliga. vet. tyckte vi skulle ta bort den, vilket gjordes. Haha, dom kunde inte sätta en kanyl på Solo så dom fick ge honom lugnande i nackskinnet i stället. Allt var frid och fröjd.....han kom utspringandes med sköterskan med bandage om tassen.....hur obekymrad som helst över vad han varit med om. Vi åkte hem och kvällen förflöt lugnt och stilla(Solo hade ju tratt). Vid 22-tiden skulle jag justera tratten lite, och medans föll gasbindan som man knyter fast tratten med ner på golvet. När jag var klar och skulle ta upp den och trä in den i tratten.......ops.....den var borta! Fanns ingenstans......kom till den slutsatsen att Solo hade ätit upp den. Vad göra? Körde med salt som vanligt......men tror ni han kräktes?......icke. Så nu går man och kollar avföring om det kommer nåt vitt långt. Suck.......om den inte kommer måste han röntgas för att se så den inte ställt till med nåt elände i magen. Ja, den lille godingen han kan han. Intet är som väntans tider! 

19 sept. kl. 15.10

Usch och fy, vilket trist väder! Men vi fick i alla fall två fina dagar i helgen. Inga älgjägare, precis som jag trodde, så det blev härliga promenader. Solo skötte sig riktigt bra, vad gäller inkallning.....behövde inte bråka så mycket med honom. Hmmm.....han kanske lär sig så småningom. Annars hittar han på en massa bus förstås. I helgen har jag även kokat äppelmos åt barnbarnen.....suck.....ett evigt skalande...men vad gör man inte för livets efterrätt! Idag har man bara lust att ligga under filten och mysa. Huuu...det är ett förfärligt väder. Får sätta mig i tv-soffan ikväll och tröstäta praliner......får se vad Solo tycker om det......praliner går nog bra.....men att sitta still! 

16 aug. kl. 17.00

Jahaja, ännu en dag med jägare på skogen. Shit! Städade istället....och då fick man ett frimärke, vid namn Solo, som hängde på moppen! Vilket krig! Han ger sig inte.......jag daskar till honom och säger nej.......hjälper i två sekunder......sen hänger han där igen. Till slut fick jag stänga in honom bakom galler, annars hade vi väl hållit på än. Suck....Igårkväll var vi i alla fall till Töva på träning. Vi körde närsök och Victor var jätteduktig, även ett par markeringar som gick bra. Det kändes kanon. Efteråt fick Solo komma ur bilen och leka med en kompis (Isak) som är 3 år tror jag. Hans matte (Lotta) tycker att hans hjärnkapacitet ligger på samma nivå som Solos, haha, lika barnslig alltså. Dom hade i alla fall jättekul. Faktiskt var Solo trött när han kom hem. Sov sött resten av kvällen. Tack Isak!!!

14 aug. kl. 15.15

Idagär det återigen skitväder....nog märks det att hösten kommit! Men det är ju i alla fall myggfritt.....tror jag. Rört på oss dåligt idag, men igårkväll gick åtminstone jag desto mer. Var nämligen på shoppingtur i Birsta. Shoppade väl inte så mycket men gå får man ju göra i alla fall. Träffade lite bekanta (undrar om Marie vet att Gunnar var ute). Ikväll ska Solo och jag på födelsedagskalas igen. Vårt äldsta barnbarn fyller 21!!!! Huuu......det låter ju som om man är väääääldigt gammal. Men man är väl inte äldre än man gör sig......hoppas jag. Frågan är väl hur omgivningen uppfattar mig.......vill kanske inte veta.....hmmm.

12 aug. kl. 14.35

I går gick jag i skogen med bara Solo för att se om han stack iväg då oxå, vilket jag trodde. Men, hör och häpna.......han hölls sig i närheten av mig.......vilket jag tycker är lite märkligt eftersom han i vanliga fall inte bryr sig om varken mig eller dom andra hundarna. Trots att han har stuckit iväg från oss......ka han ha känt stöd ifrån dom andra i alla fall? Nåja, han var i alla fall jättesnäll och på promenaden idag höll han sig till oss hela tiden....hmm.....en engångshändelse kanske. Nu är han "jätteduktig" på att ta sig upp i sofforna och sängarna.......om det är så dj...a duktigt vet jag inte men dom andra ligger ju där så varför inte han oxå. Fullt överallt! Med hundar, alltså!

10 aug. kl. 17.10

Igår blev det ingen promenad....suck.....jägarna var på skogen. Och när dom gav upp, vad hände då? Jo, det börja hällregna. Men det positiva var att dom sköt en älg så idag lyste dom med sin frånvaro. Jippi! Det blev en härlig långpromenad i det vackra höstvädret. Solo hänger med väldigt bra.......gör sina lovar in i skogen ensam........lyssnar inte på vare sig signal eller namn...utan kommer när han tycker att han vill! Blir tokig! Måste nog ta honom med på en promenad i skogen utan dom andra hundarna och gömma mig lite.....då kanske han inte är så kaxig......inte för att jag tror han bryr sig, men jag måste prova. Vi får väl se vem som står där med lång näsa! Förmodligen jag!

8 aug. kl. 14.05

Jägarna har just gett upp....bra tänkte jag......hm.....vad händer då? Just det, det börjar spöregna! Så vi får väl avvakta ett tag. Blir väl som igår......får väl klä mig i regnkläder och traska iväg i slla fall......hundarna bryr sig ju inte om vädret. Tur jag kan gå i skogen....då blir dom i alla fall inte skitiga. Ska på träning ikväll om inte himlens alla portar har öppnat sig........hällregn då hoppar vi över.

7 aug. kl. 12.20

Idag funkar det bättre....igår var det nåt strul med internet. Nåja, natten mot igår och idag fick jag sova någorlunda i alla fall, behövde bara gå ut med Solo en gång under natten......men han är fortfarande dålig imagen. Igår var det precis som idag ett herrans väder......värre idag faktiskt......som om det inte var nog så var älgjägarna ute igår. Men frampå dagen gav både regnet och jägarna upp så vi kunde ta vår promenad. Idag blir det värre eftersom det hällregnar och stormar här....ser inte ut att bli nån bättring....suck....får väl försöka sysselsätta Solo på nåt sätt ändå. Trots magbesvären är han pigg som en mört......haha....passar ju bra i det här vädret....kan snart simma på tomten.

5 sept. kl. 15.15

 

Åh, vilken skithelg det har varit! Solo har varit lös i magen......tvungen gå ut med honom ungefär var tredje timme......både lördag- o söndagnatt! Gäsp! Som grädde på moset har jag haft så fruktansvärt ont i nacken sen i onsdags, men värst i lördags....kunde inte en s ta en promenad med vovvarna. Men idag känns det bättre....hoppas Solo oxå blir bättre i magen idag....så vi får sova inatt. Men vem vet......han kanske ätit nån rutten råtta igen!

2 sept. kl. 16.40

Jahaja, då har Solo ätit sin första döda råtta.....urk.....hittade en på skogsvägen igår under promenaden......jag såg ett par råttben som stack ut ur munnen på honom så jag gick fram till honom för att ta av honom den.....men det förstod ju han....och skyndade sig att svälja den utan att tugga.....gulp! Så det var bara att ta fram saltkaret när vi kom hem......hällde direkt i halsen på honom......gick väl kanske en miut så ulk.....där kom den. Ett mycket effektivt sätt att få dom att kräkas. På promenaden idag hittade han inte nåt sånt som tur är (inte vad jag såg i alla fall). Han är verkligen en salt kille, haha.

31 aug. kl. 10.55

Igår när jag skulle skriva här i dagboken så blev det datatrubbel.....åskade samtidigt så det kanske var problemet. Det var ju ett strålande väder så hundarna fick bada igen. Solo går på som vanligt......har så kul i vattnet.......slängde en dummie åt honom som han hämtade in.....nästa jag slängde tyckte han att jag kunde hämta själv......ville hellre busa och skälla på dom andra. Han är ju så härlig, framåt....men som sagt väldigt självständig. När han gör nåt bus och jag säger till honom så är det nästan så han visar fingret åt mig. Försöker smyga mig på honom för att tillrättavisa honom......vips, sticker han iväg. Så nu får jag nog ta i med hårdhandskarna. Hmmmm, har lite att göra där. Idag blir det en långpromenad så han blir riktigt trött.

28 aug. kl. 17.05

Idag fick jag ikläda mig full regnutrustning och ta en promenad med hundarna......hade väl ingen större lust i det äckliga vädret......men var ju tvungen....Solo började nästan klättra på väggarna........åtminstone på Mia o Victor.....busig så in i norden. Promenaden var ganska lång så han har varit mycket lugnare sen vi kom hem. Vi får se hur länge det vara....lär väl måsta ta en liten skogpromenad framåt kvällen oxå. Det är konstigt......såvida vi går i skogen så blir han 7 resor värre......han lyssnar inte......springer åt motsatt håll......sätter sig och tittar på oss......och går jag emot honom så sticker han. Igårkväll fick jag ta i honom ganska rejält.......haha, skrattade djävulen.......jag är inte rädd dig.....tittade på mig precis som han sa: och..........Suck, han håller mig igång, verkligen. Just nu sover han, pust!

27 aug. kl. 16.55

Ja, då har man varit iväg och fått lite födelsedagstårta......Cathrins sambo fyller år idag. Victor och Solo fick följa.......dom är lika tokiga i henne båda två. Solo riktigt skrek när han träffade henne. I övrigt har vi inte gjort så mycket ett par dar, har ju varit lite fisigt väder och jag har varit lat. Det får bli ändring på det......kan ju inte lata sig varje dag. Ska bara smälta middagsmaten så ska jag ge mig iväg på en promenad med dom fyrbenta. Ha en trevlig fortsättning på helgen! 

24 aug. kl. 16.45

Önskar att ni hade fått vara med idag uppe vid sjön. Snacka om "sjövild". Solo var alldeles rusig......sprang direkt ut i vatnet och simmade......och som han simmar.....inte ett plask.......kastade en dummie åt honom....hämtade den och kom in......sprang omkring i vattnet och skällde på dom andra hundarna.....blev omkullknuffad och hamnade under vattnet.....hm.....gjorde inte nå det.....fortsatte med sin vilda dans.......simmade igen....busade i vattnet......föll i från strandkanten......upp igen och fortsatte.Jag har nog inte skrattat som jag gjorde på långa tider. Han har ett självförtroende som är otroligt. Han blir nog en som "kan själv"när det kommer till arbete. Som vanligt så har man ju inte kameran med sig....typiskt......man tänker att man ska ju bara låta dom bada lite....och då händer såna här saker. Man får nog alltid ha den till hands när man är ute med Solo......  

22 aug. kl. 15.00

Det var den helgen det......tiden går fort. Idag fyller Solo 3 mån.......tyckte det var igår jag hämtade honom. Idag har jag bara tagit en halvlång promenad med alla 4.....jag har nämligen fått ryggskott eller om det är ischiasnerven som kommit ikläm.......är man sniken så drar man ju till sig allt som är gratis, sägs det. Solo hängde med riktigt bra på promenaden.......han får ju tuppjuck när han får promenera och gå i skogen......han blir alldeles vild. Han har verkligen en egen vilja den grabben. Men samtidigt......inomhus slår han på off-knappen. Skön kille, minsann. Nu är detmatdags för honom....bäst man serverar..........han är ju så huuungrig......vilken flat är inte det?

19 aug. kl. 17.05

Igårkväll tränade vi uppe vid sjön. Förra torsdagen var man uppe  i det blå.....och nu är man nere på jorden igen. Avlämningarna funkade inte alls....så nu får man ligga i. Lilleman var oxå med och fick bl.a. stifta bekantskap med skott.......var lite orolig att han skulle tycka det var otäckt.....hahah.......dum jag är.......han är inte rädd för nåt annat så varför skulle han vara rädd för skott? Nää......han reagerade inte över huvudtaget....däremot blev han väldigt intresserad när vi slängde markeringar. Nu har jag sugit på namnen "Ice" och "Solo" och jag tänker kalla honom för Solo......dom bokstäverna går igen i namnet på stamtavlan plus att han är en liten solist....strövar ofta omkring för sig själv på tomten och även i skogen. Så nu är det klart, den lille får heta Solo!

16 aug. kl. 20.10

Idag har vi varit till veterinär igen. Mia har troligen noskvalster. Så nu ska jag se till så att apoteket går med plus.......ni förstår vad jag menar.......alla 4 ska ha medicin och den är sviiiiiindyr. Men vad gör man inte för de små älsklingarna.....dom är ju mina barn. Hörrni...tycker ni jag är velig......jag kan ju inte bestämma mig för nåt namn på lillen......har tänkt ett tag på "Ice"......men nu funderar jag på "Solo".........vilket ska man ta? Det är synd om stackarn......så liten och så obetydlig så han inte ens har ett namn. Jag blir tokig...beslutsångest kallas det visst. Det är likadant när jag ska välja rätt tulpanbukett.....till slut får jag bara ta en i högen annars blir jag stående hela dan. Suck!!!

15 aug. kl. 17.35

Puh, nu är helgen över. Traskat i blötmarker hela helgen.....det är väl ok men.....min ena stövel sa upp sig och läckte vatten......kände hur det rann mellan tårna......mindre skönt. Får väl investera i nya stövlar. Lilleman har haft en härlig helg hos Cathrin.......haha......hon har (åtminstone delvis nu) ormbunkar på tomten. Dom var skitkul att riva i och äta och gömma sig i. Hennes pojkar tycker vi ska döpa lillen till Turbo för det är sån fart på honom. Men då kanske luften går ur honom och han blir världens mesigaste. Idag har vi legat lågt...bara varit till vet. för andra valpsprutan. Där träffade lillen en kompis......hm en stoor kompis......en 7-mån. leonberger.......ni kanske vet hur stor dom är. Dom fann varann direkt....inte tyckte lillen det var läskigt med en så stor hund heller....nää.....allt var bara skitkul. Jag har snart slutat förvåna mig över hans kaxighet (kaxig på ett bra sätt).

 

Här är bildbeviset på att den lille simmar!!

12 aug. kl. 16.40

Wow! Vilken bra träning vi hade igårkväll! Började med fågel på vattnet......Victor hämtade....la ner...tog upp igen och kom till mig. Den andra och tredje kom han direkt till mig och avlämnade snyggt och prydligt. Sedan gjorde han 3 linjetag.....ingen tvekan.....tog upp och kom direkt till mig.....bra avlämningar och bra upptag. Sååå kul! Även hans syster Desi (All-Feathers Midnight Desire) tog fågel och kom till matte. Kanon!! Vad gjorde lillen då? Haha, vad tror ni......hämtade kaja och duva! Jag åkte hem med ett stort leende på läpparna. I helgen ska jag vara funktionär på vårat jaktprov så då blir det inte mycket annat gjort. Lillen (Ice?) har jag lämnat hos min dotter. Han är på kollo i helgen! Bra att han får vänja sig vid att kuna vara borta. Saknar honom redan!

10 aug. kl. 16.45

Halleluja! Nu är löpningen över! Kan åter ta "normala" cykelturer med hundarna, UTAN KOPPEL! Skönt! Igårkväll gick jag upp i skogen med alla 4.....även lilleman. Råkade hitta kantareller....var ju tvungen att plocka dom.....medan jag gjorde det passade lillen på att dra iväg. Han var puts väck! Dom vuxna rotade runt kring mig.....men inte han inte.....nähä..man måsta utforska skogen på egen hand. Snacka om att vara självständig och orädd. När jag lockat ett tag så kom han springande......såg ut att ha skitkul. Han är verkligen iskall den här grabben. Funderar starkt på "Ice" i alla fall.

8 aug. kl. 19.05

Hjälp! Jag har fått ett till utegångsfår! Den lille äter gräs så det står härliga till! Det verkar vara ett ras-drag det där. Nu har han även kommit på att han ska gå på nersidan vägen och uträtta sina behov......aja baja. Så nu får man se upp. Gjorde oxå en tabbe idag.....han har ju inte gått utför bron......men så fick jag en snilleblixt.....tog några frolic och la på trappstegen........jaha......nu går han nerför oxå.........letar godis på varje steg......så nu kan jag inte lämna honom på bron och veta att han stannar där........nu är det bara att vara med när han är ute. Suck......vad får jag allt ifrån......varför skulle jag absolut ha honom att gå utför???? Är huvudet dumt får kroppen lida.

5 aug. kl. 16.50

Igår tog jag en cykeltur med dom vuxna medan lillen sov. Men Sara har blivit så slö så man kan bli tokig....kanske det har med löpet att göra......Victor är desto piggare.......en löptik framför och det går undan som sjutton (han är ju förstås kopplad)......en baddare till draghund just nu. Även idag.....det bara svischa till så är vi framme. Igårkväll fick lillen följa med på träning i Töva. Spöregn.......Victor totalt hjärndöd.....men lilleman han trivdes som fisken i vattnet......mycket långgräs där som han kunde tumla runt i....han var värsta fästingplockaren....han blev blöt som om han badat.......men det struntar ju han i. Nu är han säkert jättetrött när vi kommer hem, tänkte jag......pyttsan......tvärtom.....pigg som sjutton...han fick nog en vitamininjektion av gräset. Idag har han bara hämtat tidningar i tidningsstället hela dan......är som konfetti på golvet. Suck......vadå städa?

 

3 aug. kl. 19.50

Igår var jag i koma tror jag. Hände ingenting......jag är ju inte van att stiga upp på natten och tidigt på morron som jag får göra nu. Lillen hittade inte på så mycket bus igår....förutom att han skäller på mig när jag tillrättavisar honom......och visst ja......han har hittat en jättebra toalett.......i dom vuxnas biabäddar.......höga kanter och bra på alla vis......där kan man ju kissa för det gör man ju inte i sin egen bädd, eller hur? Idag tog jag Mia och Victor med mig till sjön......baddjävulen sov.....och Sara höglöper.......så dom fick vara hemma. Annars är det ett evigt matande och passande på en snabbpissande liten krabat.....så dagarna går ändå fast man inte gör så mycket. Mysigt i alla fall.

1 aug. kl. 16.50

Hipp Hipp Hurra för Victor och hans syskon idag!!!!!! Dom fyller 4 år......och här har jag gjort tårta idag och bjudit dom fyrfota på......nåja husse och matte fick en bit oxå. Lillen fick bara en liten klick grädde.....man måste vara rädd om valpmagen. Igårkväll var vi upp till sjön för att träna hundar.......Sara med hunden Stig och Birgitta med Maja var oxå med. Tro't om ni vill.....lillen stegade rakt ut i vattnet tills han inte bottnade....då simmade han in till stranden. Wow, han är verkligen kavat.....hoppas det består så det inte bara är valptag........ingen av mina andra hundar badade i så ung ålder. Sen fick han lägga sig i bilen medan vi körde dom vuxna hundarna.......han låg så snällt där och sov. Han är en riktig pärla. Nåja, det är Victor oxå......han gjorde ett par dubbelmarkeringar och en dirigering på vattnet......det fixade han galant. Han är så duktig! Synd att jag inte kommit igång tidigare med honom, då hade han nog kommit ganska långt så här dags. Mycket skryt idag........men det kommer säkert annat oxå vad det lider........den lille ska väl göra nåt sattyg..........

 

Jag heter Almanza Too Cool For School och bor här nu.....vad ska dom kalla mig???

Kan det här vara skönt?????????

29 juli kl. 17.00

Nu har lillen varit hos oss en vecka. Kul att se hur han utvecklas dag från dag. Nu kan han gå uppför bron. När han kom på det häromdagen så tog han fart och skulle springa upp.....oops.....naturligtvis stöp han.......har ju liksom inte riktig koll på sina ben. Men vad gör det.......han provar igen bara......så nu går det galant. Utför törs han inte än....kanske lika bra för när han väl är uppe så vet jag var jag har honom. Som jag sagt är han väldigt kavat och tar sina turer runt kåken.......han bara pyser iväg.......vips så är han borta. Igår var vi upp till sjön så dom vuxna skulle få bada......lillen plaskar väl bara i vattenbrynet, tänkte jag......jag vet ju hur små valpar brukar vara. Men icke.....han gick ut en bit i vattnet och satte sig.......hmm, tänkte jag och lade en dummie en bit ut......han funderade inte mycket utan travade iväg för att ta den.......men den var lite stor så han puttade den längre ut. Döm om min förvåning då den lille parveln simmade för att ta den. Han lyckades inte ta den utan simmade in igen. Helt otroligt....jag trodde nästan inte mina ögon. Undrar vad han tänker hitta på nästa gång?

 

26 juli kl. 18.00

Hjälp, vad ska han heta den lille? Tar gärna emot förslag. Aprorå Cool så tänkte jag "Ice" ? School.....kanske Solo? Ola? INTE Olle! Jag funderar så det knakar! Solo tänkte jag på för att han är ju lite så, inte så beroende av dom andra utan poar på för sig själv mycket. Ja, jag vet inte.......får fundera vidare.

24 juli kl. 13.20

Japp, då är han här vår nya adept. Kom hem på fredagkväll. En snäll kille som sov nästan hela resan hem. Han har oxå blivit accepterad av flocken......Sara har förstås talat om var skåpet skall stå......så han vet var han har henne.......Victor morrar till om han går för långt....medans Mia agerar morsa, som vanligt......tvättar honom och månar väldigt om honom. Hittills har han skött sig bra......är väldigt kavat och orädd.....med en typisk flatte-svans som ständigt viftar. Han älskar att vara ute på gräset.....gör skutt så han ramlar omkull. Just nu ligger han och sover under databordet. Ska bli spännande att se honom utvecklas.

 

21 juli kl. 17.00

Idag har jag kämpat med gräsklippning......nog för att hudarna äter gräs i massor.....men tydligen inte nog för att man ska slippa klippa gräset. Nåja, rn cykeltur blev det oxå förstås. Imorgon smäller det......jag åker och hämtar min nya adept! Ska bli så spännande att se vad det blir av honom......det är ju det som är lite av utmaningen. Återkommer på lördag här i dagboken......kanske......får se hur mycket man hinner.....låter aom jag ska ha en hel kull, haha.......men ni förstår säkert......måste ju gulla lite med den nye gossen. Nu ska vi upp till sjön och köra ett kvällspass.Hörs!

20 juli kl. 20.15

Idag blev det en badtur för hundarna.......men fan vet om dom svalkar sig av det.....vattnet är ju ljummet. Kul, tycker dom i alla fall. Nu har jag bestämt mig.......jag är med valp. Hämtar den lille gossen antingen fredag eller tisdag. Det ska bli sååå kul! Man är ju inte riktig....men vadå......måste man vara det?Hundfolk är ju lite eljest, eller hur?

19 juli kl. 19.50

 

Gissa vad jag gjort idag? Gick längre upp i skogen (utökade mitt revir) med hundarna och plockade en bägare med blåbär.....riktigt fina......och ingen nalle syntes till......brrr. Han kanske stod bakom nåt träd och iakttog oss, vad vet jag......lika bra man inte vet, eller hur? Jag blir ju nojjig nog ändå. Har även fått rapport om valparna och dom artar sig bra. Lutar nog åt en speciell. Galen man är!!! Gamla människan........inte mycket att göra åt. Nu ska jag ta mig en tallrik blåbär med socker, mjölk och tunnbröd...Jam!

18 juli kl. 17.05

Helgen har gått i lättjans tecken. Jag funderar och funderar. Vilken av gossarna ska jag ta? Hmm.......får väl avvakta och höra vad expertisen säger. Ska kolla upp detta i slutet av veckan......men han på bilden var en riktig charmör. ja, nog har jag fått huvudbry.......men ganska trevligt sådant. Ni får ge er till tåls.......även jag.

15 juli kl. 16.35

Ja, då är man hemma i grottekvarnen igen.......samma rutiner....suck.....jag som haft det så bra  några dar. Inte behövt bädda, lagat frukost eller lunch eller middag......bara satt mig vid dukat bord.........utomhus.....mysigt. Tagit en utefika mitt på dagen.......hmmm.....man har nog ökat lite i vikt. Men samtidigt har jag saknat dom fyrbenta, promenaderna och cykelturerna. Dom blev i alla fall jätteglada när matte kom hem.......dom små raringarna. Har oxå tittat på dom små sötnosarna igen......har inte bestämt vem av dom det blir, men det står mellan 2 stycken. Får se vad dom närmsta dagarna visar. Ska visa lite bilder på dom bara jag fört över dom från kameran.

13 juli kl. 19.25

Guud va slöa dagar vi har jag och Cathrin, min dotter, vi gör absolut ingenting, bara njuter av av vara ute i solen, tittar lite i affärer......sitter på utefik......äter ute......ja, det blir hårt när man kommer hem igen. Imorgon åker vi hemöver och stannar till och tjeckaar valparna en gång till. Ska ta lite kort oxå, som jag inte kunde i tisdags eftersom batteriet till kameran sa upp sig. Lovar publicera några bilder.

12 juli kl. 20.10

Hemligheten ska avslöjas.......jag har tittat på valpar idag! Förvånad? Det tror jag inte. Guud så söta dom är. Hannarna......som det är fråga om.......såg riktigt bra ut och var verkligen framåt. Ska titta en gång till på dom innan jag åker hem. Min älskade Billie finns med i deras stamtavla, dom är barnbarnsbarn till honom, precis som Alvin var. Och jag saknar den lille terroristen så förbaskat.......så jag tar kanske en valp ut kullen jag tittat på idag. Det känns faktiskt rätt för mig. Så vi får se......bli inte förvånad om det blir ett litet charmtroll som flyttar in hos oss.

11 juli kl.21.00

Undrar vad mina älasklingar gör ikväll? Själv befinner jag mig på resa med min dotter. Utan hundar!!!!!! Känns väldigt konstigt........ingen att rasta.......hur klarar man det? Får väl rasta min dotter istället, haha. Vi har tagit en minisemester och imorrn ska vi gör nåt alldeles speciellt......vad säger jag inte.....kanske imorrn. Hmmm......tänkrt hålls er på haslster ett tag. Sov gott allihopa!

10 juli kl. 16.40

Igår var det en slödag, tog cykelturen på kvällen då det var lite svalare. Ja, det förstås......jag städade bilen!!!! Men idag tog vi oss till sjön igen. Den här gången fick dom simma efter båten.......matte ror och vovvarna simmar . Rättvist eller hur? Dom simmar efter båten så gärna, hinner knappt börja ro förrän dom hoppar i och simmar. Efter det kastade jag några dummiesar ut i vattnet som dom fick apportera. Så dom var helt klart nöjda med dagen. När vi kom hem tvättade jag utsidan på bilen oxå.....hmmm......blir väl regn nu. Blir väl kanske en cykeltur framåt kvällen.

 

8 juli kl. 17.15

Idag har man inte heller gjort många knop.......men en tur upp till sjön för att hundarna skulle få bada har det blivit. Men igårkväll var jag desto aktivare...även hundarna förstås. Vi var ett gäng som träffades uppe vid sjön och körde lite övningar med vovvarna. Både vattenmarkeringar och dirigeringar. Jag blir mer och mer förvånad över hur duktig Victor är......dubbelmarkering var ingen konst för honom......hmmm......har tydligen lika bra minne som sin mor. När Sara gjort en vattendirigering och den gick hyfsat så tänkte jag......Victor har suttit och tittat på när hon jobbat så varför inte.......jag gör ett försök med honom oxå (med en blind dummie förstås, alltså dom har inte sett den läggas ut)....och döm om min förvåning ..... han fixade den t.o.m bättre än Sara. Där stod man med låååång näsa. Kul!!!!

6 juli kl. 17.10

Idag har man inte gjort många knop i värmen.......jag klagar inte!!!!!! Har bara skjutsat hundarna till sjön för en simtur. Men det är ju så varmt i vattnet att dom knappt blir svalkade. Spelar roll.....tyckert dom.....huvudsaken att man blir blöt. Får väl se om jag ids ta en cykeltur med dom ikväll istället. Dom ids ju i alla fall.....det finns liksom inget stopp på dom......finns inget som är tråkigt. Härligt.......man blir glad bara man ser dom.

 

4 juli kl. 20.20

Idag har man varit lite avslagen efter helgens begivelser. Men en cykeltur har det blivit förstås.......och faktiskt la jag ut ett lååååååångt linjetag åt dom var. Har dammat av dummiesarna igen. Längesen vi körde nåt sånt nu. Men dom fixade det utan problem.....kan man hoppas att det sitter? Victor har lite lust att sticka redan när jag ger tecknet....så nu gör jag det....säger ingenting......tar bort handen......upprepar så han lär sig att inte sticka på bara handtecknet. Öving ger färdighet, sägs det.

3 juli kl. 22.45

Puh, nu är man slut som artist! Igår jobbade jag som ringsekreterare på Flatklubbens inoff. utställning i Österström och idag som utläggare på ökl-rutan på klubbens ioff. jaktprov. Dessemellan skullle jag kolla nkl-rutan för jag skullen starta Victor där. Han skötte sig med bravur, fick ett 2:a pris, jag är jättenöjd med honom. Han gjorde bl. annat ett fantastiskt sök o en suverän landmarkering. Vill passa på att gratta Anders o Agneta som blev klassvinnare och fick 1:a pris med Pling i ökl och Peps i nkl. Så nu ska jag gå och knyta mig.....och vila mina gamla ben som sprungit på gungfly hela dagen. 

29 juni kl. 12.25

Åh, vilken dag det var igår! På dagen åkte jag upp till sjön med hundarna så dom fick bada. Och på kvällen var vi ett gäng som åkte till sjön för att träna. Jisses, vad Sara överraskade mig......hon var jätteduktig......till och med vattendirigeringen fixade hon. Så kul! jag var riktigt lycklig när jag åkte hem. Alla hundarna som var med gjorde bra ifrån sig. Jag tror att vi alla var väldigt nöjda. En strålande dag fick ett strålnde slut. Nu ska jag dra iväg och bada hundarna.......är ju så varmt....puuh......men jag klagar inte....är väldigt rädd för regnperiod........

27 juni kl. 16.35

Slut på helgen....då kommer sommarvädret......härligt! Idag har man liksom gått på halvfart bara......cykeltur med hundarna förstås......men annars ganska slött. Jag tror latmasken har vaknat. Nåja, har i alla fall tagit fram fåglar idag så imorgon blir det fågelträning. Har varit slö med stoppsignal-träningen oxå......måste skärpa mig. Ska köra ett pass ikväll tror jag.....i alla fall är det tanken. Tycker att Mia börjar bli lite slö, är inte samma fart på henne under motionsrundan......är hon bara slö och tycker det är enformigt......eller är det åldern. Får väl kanske tinga tid för en undersökning av henne. Men det är klart....får hon nys på något då är det en hiskelig fart på henne.......ibland tror jag det bara är spel....den tiken är sååååå förb....t smart. Nästan smartare än vad som är hälsosamt. Hon är väl lik sin mor.....hon är oxå ett smarthuvud.

25 juni kl. 16.50

Tror ni inte på fan att vädergudarna kunde bokstavera! Hällregn, så det blev ingen täning för oss i torsdags. Bättre tur nästa gång. Hur har ni det idag? Sitter ni och håller i huvudet, eller? Blev kanske lite blött igår......både på utsidan och insidan kanske.....ni band väl en krans av vattenväxter för att vara på den säkra sidan. Jag höll mig torr även på insidan.......ja, skalet är väl litet torrt oxå....trodde att man blev vacker av regn......men har fått påbackning om det....man blir rynkig.......undra på att man ser ut som man gör! Bäst man passar på att vara ute då det är uppehåll. Nåja, man är i alla fall fräsch som en nyponros på insidan. Man är inte äldre än man gör sig. Håhåjaja!

22 juni kl. 19.55

En ganska skön dag tycker jag. Lagom varmt och sol. Så ska det se ut! Tog en cykeltur idag....har nämligen egenhändigt lagat punkteringen.....va sa ni nu då? Hmmm...klarar sig ganska bra på egen hand. Hörde just att Sara-dottern Aska hjälpt sin matte med jordgubbsplant idag.........plantor över hela tomten, lät det som, haha.......matte ska väl ha nåt att göra.......och kanske Aska är vegetarian, så hon ska odla egna jordgubbar. Äter ju gräs som alla andra så varför inte äta jordgubbar.....det skulle mina inte tacka nej till. Imorgonkväll bär det av till Töva för t-r-ä-n-i-n-g......om inte vädergudarna sätter stopp. Då ska vi räna stoppsignal.

20 juni kl. 14.45

Det var den helgen det. Victor och jag har varit på jaktinternat för nkl hela helgen.....man är ganska trött i huvet. Upptäckte att Victor är riktigt duktig....går lös hela tiden.....skulle nog aldrig komma på tanken att bry sig om andra hundar.....löser uppgifterna jättebra.....är tyst och lugn......brukar inte tycka om fågel men sista dagen hade insteruktörerna med sig "prova på"fåglar, en trut, and och kaja. Kastades som markeringar och Victor tog alla tre. Blev verkligen glatt överraskad. Det enda han inte kan är stoppsignal......inte konstigt....har ju inte kört det med honom......så nu är det stoppsignal som gäller.

16 juni kl. 14.40

Igår hände inget speciellt förutom den normala cykelturen. Idag kunde jag inte cykla....fick motionera dom med den lata varianten för mig....säger inte hur......haha.....cykeln hade nämligen punka......tog av däck och slang och skulle laga......hmmm.....hade man lagningsgrejer hemma?.......såklart inte. Får införskaffa det ikväll när vi ska till Töva på träning. För dit ska vi.....hoppas inte vädergudarna läser det här för då blir det säkert hällregn.

14 juni kl. 19.50

Ännu en gråmulen dag.....men inget regn i alla fall......man får vara glad för det lilla. Som jag säkert sagt förut......när man släpper ut hundarna är dom som kalvar på grönbete. Dom slänger sig över gräsmattan och äter......vad beror det på? Jag har gett upp....ingen mening med att försöka hundra dom......dom lyckas ändå. Så om ni behöver få nån gräsyta aväten så har jag 3 svarta utegångsfår för uthyrning. Slå en signal!

13 juni kl. 16.40

Sådärja.....nu har man fått för att man klagade på värmen! Idag har vi futtiga 9 gr varmt.......och regn......och blåst.......lovar att aldrig klaga mer! Det har verkligen varit stiltje hos mig idag.....har inte gjort nånting. Inte ens cyklat med hundarna.Suck.....känner mig verkligen lat. Men man kanske kan få vara det nån gång ibland.......bar det inte blir för ofta.....ska skärpa mig. Imorrn är det säkert full fart igen........hmmm......åtminstone halv fart.

11 juni kl. 17.15

Suck......nu börjas det.......man suckar och stönar för att det är för varmt. Nu har man gnällt över kylan och så kommer värmen......ja, då är det dags att gnälla igen. Man är ju aldrig nöjd, verkar det som. Det kanske beror på åldern.....tål ingen värme numera....trodde jag skulle få solsting på förmiddan. Till och med hundarna tyckte nog det var varmt i dag.......men som tur är kan vi ju åka till sjön så dom får bada....vilket vi gjorde. Jippi!......hördes det bak i bilen.......och när vi var framme och jag öppnade bildörren.......ojojoj......dom drog i väg värre än en avlöning.......och plask....så var dom i vattnet. Körde det nya igåendet med Sara igen.......och det funkar verkligen.

9 juni kl. 15.25

Igår vågade vi oss till sjön! Puh....ingen nalle. Hundarna var jättelyckliga över att få bada. Åkte upp dit idag oxå......tränade ett nytt sätt att få i Sara i vattnet utan att hon sett nån dummie falla.......tänk, det fungerade riktigt bra! Jättelycklig blev jag......även svartingarna förstås...fick simma efter dummiesar ett antal gånger. Härligt! Ikväll ska Victor och jag till Töva och slåss med myggen.......

7 juni kl. 17.00

Nu har vi lagt linjetagen på hyllan ett tag. Kom på en ny övning idag under cykelturen. Så jag prövade den. Jag satte hundarna....gick en bra bit efter vägen......ställde mig mitt i vägen och kastade en dubbelmarkering in i vegetationen så att dom såg kastet men inte nedslagningsplatsen. Svårt, tänkte jag.......hmm.....dom fixade det alla tre. Victor gjorde det bäst......klockrent. Man får nog höja svårighetsgraden på dom vanliga övningarna......dom verkar mer motiverade då. Dom kan tydligen mer än man tror.

6 juni kl. 16.35

Har ni hissat flaggn i topp på nationaldagen? Har ingen jag......går bra ändå...bryr mig inte aå mycket om den här dagen....hade hellre haft kvar annandag pingst.....men å andra sidan, jag som inte arbetar bryr mig inte......är ju ledig i alla fall. Har varit på utställning i helgen....gick väl sådär.....igår i Ö-vik vann i alla fall Sara jaktklassen och fick ck. Man får vara glad för det. Annars händer inte så mycket......måste väl ta mig till sjön nån dag och träna med vovvarna. Gruvar mig.....man et ju inte om stora nallen hälsar på. Kanske man skulle styrka sig med en stor hutt? Då brukar ju dom flesta bli kaxig......

3 juni kl. 16.50

Igårkväll var Victor och jag på träning. Vi körde enkelmarkeringar, dubbelmarkeringar på ganska långt avstånd samt enkelmarkering med störning. Wow, vad bra det gick! Han var jätteduktig, verkligen, så nu har nog hjärnan fallit på plats igen efter Mias löp. Då börjar väl Sara löpa.......får väl inte ha roligt så länge. Idag har vi bara tagit vår vanliga sväng.......badade Sara igår, så idag var det dags för trimning.......ska ju på utställning i morgon o på söndag......då måste prinsessan vara fin. Hoppas att vädergudarna är med oss hela helgen........man kanske ska dansa soldansen?????????

1 juni kl. 16.45

Idag har jag varit borta hela dagen, tur att husse förbarmat sig över hundarna så dom fick en motionsrunda. Jag var först hos sjukgymnasten och sen till Matfors och trimmade Mia-dottern Desi och Sara-dottern Maja. Bravo Birgitta......båda hundarna i perf