2010

mars - juli

 

Här kommer jag att skriva ner lite funderingr om lite allt möjligt. Framförallt blir det väl ganska naturligt att fundera över dom nyss födda valparna. Jag ska försöka skriva ner lite om dom varje dag. Scrolla ner om ni vill läsa från dag1.

14 juli

Va, har det redan gått en vecka! Har varit varmt så man har inte orkat mer än att bada hundarna. Helgen som var, var Sara och jag på jaktträning  i Ljungaverk med instruktörer. Mycket behövligt och lärorikt. Nu är det bara att plocka guldkornen och köra hårt. Förmodligen är detta det sista inlägget under den här rubriken. Ska skapa en dagbok, men det kan ta några dar. Jobbar så snabbt jag orkar.

7 juli

Igärkväll tog jag med mig Mia på träning, och wow vad duktig hon var! Hade inte gjort nåt på länge, men hon var piggare än vanligt, tyckte nog det var jättekul! Hon fixade dubbelmarkering på vattenn, söfältet gick som en dans och slutligen fixade hon en lång dirigering på vattnet. Hellt fantastiskt! Det var ett sant nöje att se henne. Som en belöning:)) ringde en tjej som har en dotter till Mia ocg sa att Per (hennes sambo) undrade om Mia fick vara hos dom ett par dar! Mia trivs ju som fisken i vattnet där. Så det är klart att det fick hon. Så nu är hon på kollo, kommer hem på lördag.

 

 

 

 

4 juli

Ja, nu har värmen kommit....puh......nu klagar man på den. Hundarna har fått bada varje dag nu för att svalka sig......Alvin badar benen.....vill in´te gå ut och simma frivilligt än. Men det kommer, för om jag bär ut honom så protesterar han inte, han bara simmar in  till land lugnt och fint . Han vill gärna springa vid strandkanten och skälla när dom andra badar. Har fått rapport om att det går jättebra för hö öra i Strömsund. Går på dörren och gnäller när han vill ut!!!! Så duktig är inte brorsan, men dörren står ju öppen så han kan gå som han vill. Har oxå hört att Maja i Matfors är en liten räbba, hänger i halsen och öronen på Desi. Det finns humör i dom här syskonen. Hoppas det kommer nåt gott ur det när det gäller att jobba.

 

 

Hane 6 veckor

Vä öra 6 veckor

Skönt att vara ute

Mmmm.....blommor.....gottigottgott....

Kan man få skita ifred!!!!

Nu tar jag dig! 4 veckor gamla

Kommentarer överflödiga......

Skönt att gosa med mamma.....

Hallå därnere!!! Var är köttfärsen?

 

 

Efter bus blir man trött

 

 

 

Man blir så förb.....trött

Skönt att bli tvättad av morsan

Matdags vid 6 dgr

  

 

3 dgr...mår man gott eller vad????

28 juni

Har varit lite slö att skriva nu, men det har ju inte hänt så mycket nu när vår lille grabb är ensam kvar. Ensam o ensam....har ju tre till...Nu ett par dagar har Sara lekt som sjutton med sin grabb...vet inte vad som hänt....hon har inte gjort det förut.....hm.....kanske nåt fulväder på gång.....eller hon kanske har upptäckt vad gullig och kul han är. Idag har den lille (vet fortfarande inte vad jag ska kalla honom, Melvin är ute nu, det lutar åt Alvin, ni vet...Alvin o gänget) badat! Ofrivilligt ....han for på huvet ner i vattnet, upp kon han och simma som han aldrig gjort annat...inte ett plask.  Blev han rädd???Nänä....han var i vattnet ändå, även om han inte simmade. Stod i övrigt på strandkanten och skällde på dom andra! Blir nog roligt det här, han är i alla fall ingen badkruka.

24 juni

I går kväll var vi på träning och där använde dom apportkastaren, så jag tog tillfället i akt och tog ut lillen i koppel och gick omkring lite när dom sköt. Han fixade det galant, tittade upp och undrade vad som lät men fortsatte direkt med sitt. Idag har dagen bara flutit på, lillen (kanske Melvin)har mest legat under bordet på altanen i skuggan och sovit...och det har märkts....ikväll har han varit väääldigt busig. Tog en promenad på 20 min.i skogen med hundarna, inkl. honom, trött????...inte särskilt.....hängt i byxbenen på mig....skällt ut mig....och varit allmänt omöjlig. Kanske han sover inatt????

21 juni

Det är ganska lugnt nu på dagarna....nja....det är väl att ta i.....skulle räfsa ihop lite torrgräs idag....pang, så satt det nåt svart hårigt i räfsan....så det var bara att glömma. Han älskar nyslaget gräs, lägger sig i högarna och beter sig som en mullvad.

20 juni

Nu har vår lille kille varit ifrån brorsan ett dygn. Igårkväll var han lite avslagen, men idag är det full fart igen. Snacka om anpassningsbar. Har fått rapport från Strömsund om att det går bra för brorsan...dom tycker han är jätteduktig...går bra i koppel t.o.m. Ja, vi har ju tjyvtränat. Vår lille fick gå ikoppel på promenaden idag och han skötte sig med den äran. Tog av honom kopplet när vi vek av in i skogen och det syns hur kul han tycker det är i skogen. men trött var han när vi kom hem. Hädanefter blir det kanske lite annat smått och gott här eftersom valparna nu är spridda för vinden. Lite rapporter om hur det går för dom kommer förstås.

19 juni

Igår badades dom små grynen eftersom vi skulle till vet. för ombesiktning. Hö öra skulle ju kanske lev. idag. Och så blev det. Han befinner sig just nu i Strömsund. Snyft...saknar den lille goingen...det gör nog brorsan oxå, tror jag.....har varit lite slö i eftermiddag. har ju inte haft brorsan att leka med. Men inatt får han sova bredvid mattes säng, så han inte känner sig så ensam. Har ju ingen att kura ihop sig med i natt.

16 juni

Varit på träning ikväll. Naturligtvis fick dom små gossarna följa med. Träffade syrran Maj som passade på att dänga upp brorsan.....hm, tuff brud. Dom träffade en golden ikväll...öh..vad är det där gula.....jaså, en hund....en jättesnäll farbror. Victor blev kär i sin syster Tilda, tycker att hon luktar jättegott. Hm...snacka om tilt...hon löpte för flera veckor sen. Karlar!!

14 juni

Dagen har mest gått åt till att skjutsa Mia till veterinär för att operera bort 2 knölar, hem igen, och åtwer för att hämta henne. Op. gick bra och hon har fått en sån där underbar tratt på sig! Hö öra undrade nog vad f..n det är för en makkapär...skällde ut den när vi kom hem. Går fortfarande en krok förbi när Mia ligger på golvet. Till och med Sara tyckte det såg fördj....igt ut och måste bråka lite. Grabbarna har levt rövare ikväll men har äntligen slocknat, kl. 22.45. Natti!

13 juni

Idag har väl inte hänt så mycket. Det gamla vanliga...jaga dom små ligisterna som är kvar. Dom har varit ute mycket idag och dom är riktigt duktiga på att äta gräs....det ligger i generna...morsan är ju oxå duktig på det. Dom kan nog hyras ut som mossrivare.

12 juni

 

Ooops, där försvann två dagar. Igår åkte Aska hem till Töva. Det är inte utan att man saknar den speciella damen. Hon var ju den som höll igång. Tycker nog att grabbarna verkar lite avslagna idag. Till och med himlen gråter idag.Kan väl inte gå med dom i skogen idag....kanoch kan......dom tycker nog att det kvittar om det regnar.....men matte.....visserligen blir man vacker av regn, sägs det......men det är nog försent.....har passerat bäst före datum för längesen.

9 juni

Har väl inte hänt så mycket idag. Det gamla vanliga, jaga småttingar......torka kiss.....de vanliga bestyren. Fick ta ut en av dom inatt, gnällde så förskräckligt.....och mycket riktigt, utgifterna pockade på.....så i morse var det inget bajs inne. Dom är faktiskt duktiga med att säga till när dom vill baja. Imorgonkväll blir det nog Töva för dom igen. Blir riktigt resvana. Javisstja, måste komma ihåg rabarberna.......

 

8 juni

Kom på att lilla Maja faktiskt är kusin till Desi som hon flyttat till. Desis mamma och Majas pappa är halvsyskon, har samma mamma. Lite kul. I alla fall så fick Desi glädjefnatt när Maja kom! Rusade runt i åttor som en galning. Här hemma rusar 3 galningar omkring. Nu har dom upptäckt att gräset verkligen är grönare på andra sidan vägen....hmmm.lite oroande......kan inte släppa dom ur sikte. Gick en promenad upp efter skogsvägen med dom idag. Mendu......det var kul det.....mycket långgräs....många diken.....ja, jättekul. Ramlade ihop i en hög när dom kom hem. Läste just gästboken.....nej, då, det finns rabarber kvar! Ska plocka några till torsdag åt dig Anders. Pling får f..n plocka själv.

7 juni

Ja, nu har lilla Maja (vä öra) flyttat till Matfors. Suck....känns faktiskt lite tomt. På fredag flyttar Aska (vä fram) till Töva....bara grabbarna kvar sedan. Men jag gillar ju grabbar (hundgrabbar, alltså). Får väl se hur länge dom blir kvar. Just nu slaggar dom tre monstren.....har hållit igång ganska rejält ikväll. Två har legat under kökssoffan och den tredje har legat utanför och skällt. Vem???.......just det, hon har som sagt låtit en del. Men dom är söta när dom sover........

6 juni

Gissa om nån haft jobbigt idag...vä öra blev badad inför leveransen. Å fy, vad äckligt!!! Hon var helt slut efteråt. Nu ser man hur mycket päls dom har....vilken pälsboll.....hon ser fyrkantig ut.....hmm....kanske lite tjock oxå.....men det behövs nog lite reserver. Sover nog sött inatt.......hoppas jag.

5 juni

Idag planterade jag lite blommor i blomlådorna. När jag stod där och fyllde på jord, så hörde jag ett knaprande.....tänkte: vad är det som raspar?.....just det, dom små ligisterna fixade en öppning till på säcken. Nåja, det ska väl dräneras. Nu ikväll är dom alldeles upp i f...n. Kanske det är fulväder på gång.

4 juni

Idag har det hänt grejer. På förmiddan var vi till vet. för vaccinering, chipmärkning och besiktning. Där stegade dom in, såg sig omkring.....jaha, här händer det inte mycket....undersökte lite grejer på mottagningsrummet....la sig i en hög....och somnade. Vet. kom in, gjorde vad som skulle göras och dom bara accepterade det. Veterinären tyckte dom verkade psykiskt väldigt stabila. Allt var bra. När vi kom hem fick dom mat och sen måste dom inspektera ägorna. Deras undersökningsområde blir bara större och större. Jippi......dom har hittat potatislandet! Dom gräver stora gropar så jorden yr! Tur vi inte satt potatisen ännu. Dom har även kommit på att dom kan krypa in under bagarstugan.....hmmm.....fick dra ut en av dom i svansen. Om jag hinner imorgon ska jag sätta in nytagna ståbilder på dom, måste ju jaga dom små galningarna när dom är ute. Man får inte sitta långa stunder.

3 juni

Ja, då har vi varit på träning, Småttingarna är jätteduktiga i bilen. Dom ligger så snällt och sover, gör inget väsen av sig. Dom börjar få rutin nu på att följa med. Trodde dom skulle bli trött av det, men hej vad jag bedrog mig. Jag tror inte dom varit så pigga nån kväll....har fört ett dj... liv, rivit tidningar...tömt ut vattenskålen.....bråkat och morrat.....you name it. Nu har dom äntligen slocknat...tror jag.....hoppas jag...

2 juni

Ja nu är dom 7 veckor! Tiden flyger iväg! Ska ta lite ståbilder på dom imorgon. Dom ska äv en få följa till Töva på öppenträningen imorgonkväll för att lära sig åka bil och kunna koppla av i bilen. Hur är det Marie? Lust att låna henne nån timme? Sist dom var med klarade dom det galant. Sov så snällt i bilen medan vi tränade. å det kommer att bli en jobbig dag för dom.

1 juni

Suck....mina penseer är inte vad dom brukade vara.....lite korta.....tuggade knoppar.....vem vet, kanske bra dom blir tuktade. Blir nog väldigt buskiga till slut...om dom inte tar alldeles slut. Alla har hjälpt till....inte bara lilla damen. Hon är en riktig tuffing men samtidigt väldigt tillgiven. Det ska b li så spännande att se hur dom kommer att forma sig. Ser väldigt bra ut nu i alla fall.

31 maj

Idag har varit en jobbig dag för småttingarna. Har varit och hälsat på farsan i Matfors. Där tog sig en av dom in  under altanen.......fick till slut tag på den......vem?........Haha.......nä inte hon...långnäsa på er. Det var faktiskt den lugnaste hanen, hör och häpna. Sen ikväll fick vi besök av Tildas matte, så till slut var dom så trötta så dom somnade under min stol ute på gruset...dom låg i en hög. Får väl se hur trötta dom är inatt.........

30 maj

Nu går det snabbt när dom är ute. Svisch..så är dom runt hörnet och bakom huset. Dom har fått följa oss upp i skogen nu och det är jätteintressant....massor av kottar....ris.....kvistar...you name it! Så nu försöker dom dra dit när jag inte ser. Upptäckslusten är stor just nu. Dom har oxå upptäckt att gräset är grönare på andra sidan vägen....Hmmm....ajabaja.

29 maj

Sorry, har inte skrivit på ett tag. Har nämligen varit rejält förkyld och är fortfarande, men nu är jag i alla fall på benen. Har en fruktansvärd hosta, trodde jag måste åka till akuten igår, kunde inte få åt mig andan, men fick tag på några slemlösande tabletter så idag är det mycket bättre. Men vilken panik när man inte kan andas riktigt. Nåja, godingarna är i alla fall pigga, till och med på nätterna. Javisst, så har dom varit ett par nätter. men natten som var fick dom sova i hagen i köket, och se det passade tydligen bättre. Måste väl berätta att fröken Houdini går till ytterdörren och piper när hon vill baja. Så hon är ju duktig på mycket!!

25 maj

Nu har det brunnit för matte! Vi har fått nåt skit runt halsen, för att vi ska vänja oss, säger hon! Det kliar ju så förb.........

24 maj

Sa jag små änglar??? Hmm....det fick jag ångra inatt när en speciell dam tyckte att hon skulle riva alla tidningar i bitar.....vem?....haha....just hon! Men hon är söt ändå.....speciellt när hon sover. Nä, skojar bara, tycker om dom alla ändå. Nu har vi provat pipan när dom är ute och leker. Dom kommer som ett skott! Skrytigt? Mmm...kanske....men sant.

23 maj

Äntligen! Mina ligister är hemma igen! Att man kan sakna dom så----bara efter ett dygn. Men nu är allt frid och fröjd igen. Skulle släppa ut dom ikväll...uppför brostegen har dom tagit sig ett bra tag nu men inte utför....så jag tog pipan och blåste 2 signaler.....och nu fattar dom att det innebär att man ska ta sig till matte....dom kom alla 4 utför bron och fram till mig! Otroligt vad fort dom lär sig. Naturligtvis fick dom godis som belöning. Mina små änglar!!????!

21 maj

Dagarna förflyter som vanligt. Vi har ju sån tur med vädret nu så dom är ute varje dag. Imorgon och på söndag ska jag jobba på utställningen i Nordic-hallen så pyttisarna ska vara hos min  dotter i Bergeforsen. Ska bli kul att höra hur det går. Det går säkert ok.....hoppas jag.....kommer att sakna dom små ligisterna.

20 maj

Tänk vad lite frisk luft kan göra.....dom blir jättetrötta efter att ha varit ute. Idag fick dom sova ute på altanen. Jag satte upp valphagen där och där slocknade dom. Skönt att sova ute under tak. Victor och jag var och tränade ikväll och det gick jättebra. Tack för kaffet förresten, Anders!

19 maj

Ojojoj.....det är jobbigt att vara fotomodell. Vad har ni gjort med dom tjejer? Dom är ju totalt utslagna.Nu har dom fått kvällsmålet och dom hann knappt äta förrän dom sov igen. Men så var dom jätteduktiga som modeller också. Dom är ju så bedårande. Snart kommer bilderna.

18 maj

Nu börjar dom små ligisterna ta för sig mer och mer när dom är ute. Vi har så varmt här uppe i norrland så nu är dom ute flera gånger varje dag. Ingen av dom är någon fegis. Mia njuter i fulla drag, nu när hon får vara lektant åt dom små när dom är ute. Hon pysslar om dom, och dom klättrar på henne och hon bara njuter. Victor tycker oxå dom är ok  nu, han leker lite försiktigt med dom. Kul att se, jag behöver inte vara orolig att dom gör dom illa. I morgon får vi besök och då ska det fotograferas. Spännande!

17  maj

Nu börjar dom bli jobbiga att hålla reda på när dom är ute. Hur sjutton klarade jag 12??????  Det riktigt strålar om dom när dom får vara ute. Speciellt då dom varit i jorden och bökat....som små svin.....har även provsmakat.....uurk.

 

 

15 maj

Idag stod det tydligen på valparnas agenda: Sabba mattes rabatter......grrrr......döda alla växter....tugg,tugg, tugg......jamjam....jättegott....och roligt! Jaja, det är väl bara att plantera nytt. Allt som dom små grynen gör är ju förlåtet. Men akta dig om det varit dom vuxna.

14 maj

Jahaja, nu har dom små ligisterna kommit på att man kan riva sönder tidningarna som dom ska kissa på. Kul...väldigt kul. I eftermiddag fick dom vara ute ett tag då det blev så varmt. Nu var dom betydligt tuffare. Snacka om kalvar på grönbete............ Dom somnade som klubbade oxar när dom kom in.

13 maj

Idag har inte lilla damen...ni vet vem....inte hittat på nåt. Varit ganska lugnt. Hade tänkt ta ut dom en sväng idag men vädret var inte det bästa så jag fick hoppa över det. Nu ser man att dom kan följa en med blicken och dom reagerar direkt när man kommer in  i köket. Börjar oxå fatta  att det är nåt på gång när jag blåser i pipan. Blåser 2 signaler varje gång jag ger dom mat. Pipan är ett fantastiskt instrument.

12 maj

Ikväll var jag, Mia och Victor och tränade. Skönt att träffa sina träningskompisar. Väl hemma var det matdags för pyttisarna. När det var klart hittade en av dom en glipa i gallret (det går omlott). Hon funderade inte länge, så vips var hon utanför....vem?.....vem tror ni?....syrran till Houdini utbrytarkungen....förstås. Dom fick vara ute på gräsmattan i ca 5 min. idag. Lite lääääskigt,men efter en stund helt ok. Nä, nu får man gå och knyta ihop gallret, annars kommer väl lilla damen och vill titta på tv.

10 maj

Gav de vuxna hundarna mat imorse, såg nåt svart runt benen på Victor när han åt......naturligtvis, lilla damen hade tagit sig ur lådan igen. Bar tillbaks henne till lådan.....efter några minuter kom hon runt hörnet igen...suck. Så nu har man fått satt galler runt lådan. Hon är företagsam den damen. Struttar omkring och är självsäker, ser ut som.....här kommer jag.....passa er!

9 maj

Idag har det varit en jobbig dag för pyttisarna. Har haft besök idag av ev. valpköpare. Men samtidigt har dom nog tyckt att det har varit roligt att få så mycket uppmärksamhet. Men ikväll är dom ganska trötta.

Nu ska matte försöka slita sig ifrån dom och gå och lägga sig. Det är ju så förb.... svårt. Man kan ju inte se sig trött på dom små godingarna. Go'natt!

7 maj

Nu börjar det hända saker!! En tik klättrade ur lådan i morse...for med en duns i golvet. Så nu får man sätta galler runt lådan. Kände även lite vassa saker i munnen på ett par stycken. Kul...vass som bara den...hoppas morsan inte blir sårig. Dom busar med varandra och morrar och skäller.....låter väldigt farliga. Undrar om nån blir rädd....hm....tror inte det.

5-6 maj

Nu får dom små vara i en hage i köket på dagarna. Hade lite problem första dagen, dom tyckte det var så halt, men nu fixar dom det. Äter oxå lite valpfoder nu, mmmm.....smaskens. Dom blir mer och mer sociala nu, men kopplar av däremellan och sover som små grisar.

3-4 maj

Dagarna bara flyger iväg...nu är dom 3 veckor. Lite olika personligheter börjar utkristallisera sig. Idag har dom fått vara ute på köksgolvet en liten stund...halt som f..n tyckte dom. Det var jättejobbigt, men dom stuffade på ganska bra då dom hade lite yta att röra sig på. Men när dom kom tillbaka till bingen så stöp dom. Somnade på en gång. Det kostar på att vara liten.

1-2 maj

Nu ser man tydligt från dag till dag hur dom utvecklas. Riktigt roligt att se. Idag, söndag, fick dom smaka på köttfärs. Wow, vilket succe'. Den strök flagg på en gång. Jääättegott!!! Vi har oxå haft besök av Pernilla och Lotta idag. Lotta tog en massa jättefina kort, så nu blir det att välja och sätta in här på sidan. Blir väl till slut att jag måste fixa en egen sida för valpfoton.

29-30 april

Ooops! Där försvann en dag till. Nu börjar dom små att vara vakna lite mer på dagarna. Dom stultar omkring och biter varann och morrar......försöker i alla fall. Dom låter jättefarliga.....brrr....man blir riktigt rädd.....hoppas dom väl i alla fall. Nu är Sara utanför rummet mer och mer och umgås med oss oxå. Just nu tittar hon på tv med matte.

28 april

Ikväll tog jag faktiskt ledigt från lådan och åkte på träning med Victor och Mia.  Skönt att komma utanför hemmets väggar ett tag. Men jag längtade hem! Dom börjar ju bli riktigt roliga nu. Dom försöker bita varandra nu och busa lite, ganska tafatt men ändå. Det går stadigt framåt.

27 april

Nog är dom söta dom små liven.....satt med en i knäna idag och gosade. Vad hände då? Jodå, den sket ner mig....hmmm.....bussigt.....utan att skämmas. Så går det när man inte kan låta bli dom. Men vad gör det om hundra år?

26 april

Nja, så lugn blev inte natten. Nu har dom haft magsjuka alla 4. Hoppas dom skitit ifrån sig snart.  Men dom äter och är pigga. Ikväll fick jag vara med om nåt riktigt kul, faktiskt. En av hannarna bet i mitt finger och jag hängde på och retades lite...vad gjorde han då.....japp, han morrade åt mig! Den lille busen! Haha.....tror han är nåt...och det är han ju...gullig alltså...men tuff.

24/25 april

Nu börjar man se valparnas framsteg varje dag. Nu har dom små springor till ögon och dom börjar förflytta sig ganska snabbt nu. Dom har kommit underfund om att dom har ben...tar full fart framåt och...tjopp, så står dom på huvudet....ny fart och.....just det, på huvudet igen. Men det går med stormsteg. Vi hade lite bestyr inatt då en av dom kräktes ett par gånger och bajsade rejält, i morse var det nästas tur...och i eftermiddag en tredje, som inte kräktes men hade lite diarre'. Hmm...vad har morsan satt i sig nu då? Efter det är det koppel som gäller. Får väl se om det är lugnt inatt.

23 april

Jag tyckte att jag såg att det glimmade till i ett öga idag. Så nu kan dom snart se. Dom förflyttar sig ganska snabbt och smidigt nu så det dröjer nog inte länge förrän dom är på benen. Då blir det lite mera liv i valplådan. Just nu äter och sover dom mest. I och för sig är det lugnast men det ska bli kul när det blir lite fart. Kanske nåt jag får ångra att jag sagt.....hmm.

22 april

Otroligt! Ikväll när jag kom in till Sara och valparna låg dom och slet och drog i tuttarna och Sara snarkade!!!!!!!!!! Skulle ni göra det? Hm...knappast... Nu är det inte långt kvar tills dom öppnar ögonen....då kan man ju inte alls se sig mätt på dom när dom plirar men småögonen..

21 april

Nu har dom små just ätit och ligger med magarna i vädret och sover. Dom har nu mer än fördubblat sin vikt sen födseln. Jisses vad dom växer. Man kan nästan se hur dom växer  medan man tittar på dom. Dom små trollen. Nu får man börja försöka hitta på namn åt dom. Kanske nåt med Flying eller planeter eller varför inte namn på gudar och gudinnor. Dom är ju så gudomliga...där fick man till det.....

20 april

Idag hade vi besök som tittade och gosade med valparna, vilket Sara inte hade nåt emot, konstigt nog, men hon kände dom väl å andra sidan. Kul med lite besök i alla fall. Blir lite isolerad medan dom är så här små. Men det gör inte så mycket, man kan ju aldrig se sig mätt på dom små godingarna, så jag sitter gärna här vid lådan.

19 april

Hur mycket kan dom små trollen äta egentligen? Dom snuttar ju hela tiden. Lever nog ett ganska behagligt liv egentligen.....äter.....sover......skiter......kissar......behöver inte torka sig. Suck.....blir lite avundsjuk ibland. Utom det sista, det vill jag nog gör själv.

18 april

Nu börjat man se lite humör(tror jag)på dom små. En av tikarna verkar veta vad hon vill. Hon blir riktigt förbannad när morsan ska tvätta henne och hon har tänkt sig nåt annat. Som att sova....äta....ja, det finns väl inte så mycket annat att göra...än så länge.

17 april

Snart är dom små liven 1 vecka. Otroligt vad tiden går. Dom växer så det knakar. Har ju många tuttar att välja på. Tycker dom snuttar hela tiden......tur att morsan har tålamod. Hon fortsätter att vara en supermamma. Vi får väl se hur länge det håller. Nu kan åtminstone maten få henne att lämna lådan.

16 april

Hur gör man för att slita sig från lådan......skurar köksfläkten.........sätter krassefrön........sätter om pelargoner......och sen tillbaka till lådan. Kan inte sluta att titta.......hur dom äter......sover......drömmer........rycker och knycker. Suck, dom är så söta! Och våran prinsessa Sara fortsätter att var helt underbar. Ibland när jag sätter mig hos henne i lådan tittar hon på mig precis som hon tänker: men matte, jag fixar det här jag, du kan gå ut igen. Den lilla raringen.

Närbild på en riktig goding, 2 dgr gammal.

 

 

1 dag gamla

15 april

Ja, vad säger man..........samma som igår.....förutom att jag kunde gå iväg på en promenad med Victor och Mia.  Sara är ju så otroligt snäll, ligger där med sina bebisar och bekymrar sig inte om att jag går. Det här är ju rena semestern........mmm, några färre den här gången.

14 april

Ännu en dag vid valplådan. Sitter och fascineras av naturen. Vi tycker det är fantastiskt att en nyfödd bebis har alla tår och fingrar. Men vad säger man då om valpar......tassarna.....alla trampdynor......klor....så pyttiga.....men dom finns där. Helt otroligt......och allt detta på 9 veckor. Suck....man blir helt betagen av dom små. 

 

13 april

Idag har jag mest suttit och tittat på dom små och försökt ta några bilder. Sara är så duktig, jätteförsiktig.....behöver liksom inte oroa mig för att hon ska lägga sig på dom........skönt, behöver inte ens vara inne i rummet med henne, hon är så nöjd med att ligga där ensam med dom. Lättsamt som tusan med bara 4......rena semestern. Dom hittar tuttar överallt så ingen behöver bli utan...det är bara att snutta på.  

 

12 april

Blev ett litet glapp här som ni kanske förstår, har ju haft lite att göra. Men nu är dom födda dom små. 2 småprinsar och 2 småprinsessor. Just nu ser allt bra ut, hoppas på en lugn natt.

9 april

Nu är det 6 dgr kvar....börjar nedräkningen nu....Sara och jag sitter...nja halvligger i TV-soffan och äter popcorn....och lite godis....måste väl vara bra mat för småttingar....nä, kanske inte, men ändå.

8 april

Tränade apportering, dirigering och passivitet med Victor och ett gäng andra i går kväll. Kul att äntligen kunna börja lite smått med det. Idag har vi väl inte gjort så mycket, förutom den dagliga dosen av motion.Nu har Sara gått in på sista veckan så nu börjar vi bocka av på almanackan.

7 april

Husses födelsedag i dag så idag blev det tårta, även till dom fyrbenta. Däremot blev det ingen ekorre till frukost idag..............nog för att hon skulle kunna äta en.......utan tvekan,,,,,,,,kan troligen äta spik oxå om det var tillgängligt.......

6 april

Men nu går väl skam på torra land???? Sara tycker hon får för lite mat så i morse tog hon en ekorre???!! Blääää.....vad äckligt. Jag skrek på henne....hon höll fast....ekorren höll fast i hennes läpp....grrr tänker försvara mig.....men to late......ryggen var knäckt så livet flydde. Våra hundar hatar ekorrar, dom blir alldeles vansinniga när dom är här vid fågelautomaten. Fler som har såna ideer????

3 april

Ni skulle varit med igår på äggstra-träffen! Vi hade väldigt trevligt. Hundarna fick apportera allt möjligt.....dom var lite brydda till att börja med, men så småningom började de förstå att dom skulle apportera paraply.....påskägg.....handduk....plastblommor.....plastbanan....kvast!!!....oxh okokta ägg!!! Några tyckte äggen var jättegoda, hmm..dom okokta alltså! Tack alla som kom! Det var faktiskt väldigt bra uppslutning. Vi avslutade det hela med fika och korvgrillning samt prisutdelning.

Victor apporterar ägg.....och det var helt!

1 april

Ännu en gråmulen dag har passerat, lite regn och blåst. Men det kanske tar bra på snön? Man kan ju hoppas.  Har putsat ett par fönster idag och hängt upp gardiner. Ambisiöst, eller hur? Man måste ju försöka vara lite nyttig nån gång. Men är det nån som bryr sig......tänkte väl det. Nu packar vi ryggsäcken inför morgondagens påsk-skoj..........äggstra roligt!

31 mars

Nu är det slut på mars! Tänk vad tiden går! April nästa och nu börjar nedräkningen....för bebisarna. Nu får man snart fjärilar i magen. Nu gör hon inte 100 knyck längre på våra promenader utan ho tar det litet lugnare. Hon laddar för långfredan då vi ska på lite påsk-skoj med gänget. GLAD PÅSK!

30 mars

Ännu en dag närmare våren. Åtminstone enligt almanackan. Ikväll kände jag en lten spark i Saras mage. En mäktig känsla............tänk att det finns liv därinne....Naturen är fantastisk! Hon börjar stånke lite nu när hon ska upp i soffan och lägga sig.

29 mars

Jaha, då försvann en dag till! Förtog mig väl med träningen i hällregnet! Prinsessan börjar bli riktigt rund nu och är så fruktansvärt hungrig. Undrar vad som skulle hända om man satte ner obegränsat med mat? Åt dom tills dom sprack? Eller spydde? Hmm.....vill nog inte testa.

27 mars

Snacka om entusiaster!!! Idag var vi ett gäng som tränade sökfält (snöfält) och linjetag (skoterspår) i hällande regn med våra hundar! Vad sägs om det?? Tokiga norrlänningar,eller? Nä, bara vanliga knäppa hundägare. Men roligt var det! Pröva nån gång! Inte så tokigt som det låter.

                                                                                   26 mars

Ooops.....här försvann visst en dag! Nåja, dagarna går så fort så man missar lätt en dag. Man undrar om det kanske bara finns måndagar och fredagar. Däremellan kanske man kan strunta i. Idag har väl inget särskilt hänt. Just nu sitter jag i soffan med Sara och tittar på Mord i sinnet..huu..... Käkar i alla fall inte praliner.....bara lite chips.....lite annat smått o gott...........kanske man ska ta sig en glass......fortsätter i vilket fall att bara dega.

24 mars

Ännu en dag har passerat. Nu är det bara 3 veckor kvar till dagen D! Lilla prinsessan börjar bli riktigt rund och go' om magen. Ikväll var Victor och jag på träning. Lite passivitet m.m. Kul att komma igång igen. Men hu så det bet om kinderna! Våren har tagit time out !!! Kom igen nu! Vi längtar efter lite värme!!!

23 mars

Intet är som väntans tider................... Saras tuttar börjar bli så stora så jag börjar undra om det finns nån nyfödd valp som kan gapa över dom?? Mycket man funderar kring. Nu har hon bara 3 veckor kvar. Otroligt vad tiden går! Dags att släpa in valplådan snart.

22 mars

Men för bövelen!!!!!!!!!!!!! Nu äter hon bark!! Kan dom små liven äta vad som helst? Man har ju hört talas om kvinnor som får konstiga sug när dom är gravida. Men det här är nästan löjligt.........Man får ju dåligt samvete....får hon för lite mat.........eller............tror inte det.

21 mars

Ännu en strålande vårdag. Nu börjar man längta till att träna hund igen! Prinsessan börjar bli jäättehungrig nu. Man får passa fingrarna när man ger henne nåt. Fanken vet om hon inte skulle kunna äta upp dom oxå...........

20 mars

Idag vaknade livsandarna till igen. Strålande sol och 6+! Fick en underbar promenad med hundarna. Jag tror dom oxå fått vittring på våren! Sprang som små stoll idag. Sara springer på ganska bra trots att hon är dräktig. När Mia var det så lunkade hon bara och tittade på mig som om hon sa: du fattar ju ingenting! Jag är faktiskt dräktig!! Men det kommer väl. Tycker att hon börjar bli bukig. Saknar Billie!

19 mars

Idag har det varit en sådär-dag. Tittar man ut så har våren fullständigt kommit av sig. Snön faller ganska ordentligt just nu. Men, det är bara att spotta i nävarna och låtsas som det regnar....?? Prinsessan försvinner utom synhåll så fort hon kan, vet inte vad hon sysslar med........jo, egentligen gör jag ju det. Hon är ju så hungrig så hon ser väl till att hitta nåt att stoppa i sig. Vi vill nog inte veta vad!!!

 

18 mars

Tänk va konstigt det är. Så fort man vet att Sara är dräktig nog sjutton tycker man hon börjar bli tjock och att tuttarna blivit stora. Inte nog med det, hon är hungrig som bara den. Det är hon ju annars oxå men nu finns det inga gränser alls. Hon kan sitta en hel kväll och drägla över ett apelsinskal?????? 

 

17 mars

Så här dagen efter beskedet, så börjar man bli längtansfull men samtidigt lite nervös. Det kan ju faktiskt hända saker och ting. Bortsett från det så skaa det bli jättespännande att se vad som blir av dessa små. Med dom föräldrarna kan det inte bli annat än bra. Både mamma och pappa är exteriört braoch duktiga på att arbeta.

 

16 mars

Idag var vi och ultraljudade Sara. Och sannerligen, där fanns små bäbisar!